Ανάμιξη χρωμάτων Speedball και μελανιού – Μεταξοτυπία στο σπίτι

Για μεταξοτυπία, χρησιμοποιούσα πάντα χρώμα μεταξοτυπίας Speedball. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές μάρκες εκεί έξω και ο καθένας έχει διαφορετική προτίμηση, αλλά είχα μια πολύ καλή εμπειρία χρησιμοποιώντας το Speedball. Διαπίστωσα ότι αυτές οι βαφές είναι υπέροχες στην οθόνη, αναμειγνύονται υπέροχα για να κάνουν όλα τα είδη αποχρώσεων και αντέχουν τέλεια στο πλύσιμο. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι ανώτερες από τις βαφές που χρησιμοποιούνται από τα μπλουζάκια με οθόνη που αγοράζονται από το κατάστημα. Τα χρώματα μεταξοτυπίας Speedball είναι δύο στυλ: υφασμάτινο και αδιαφανές. Η βαφή υφασμάτων Speedball είναι για ανοιχτόχρωμα υφάσματα και η αδιαφανής βαφή είναι καλύτερη για σκούρα υφάσματα, καλύπτει καλύτερα, ώστε το σκούρο χρώμα να μην διαρρέει το χρώμα. Επίσης το αδιαφανές χρώμα έχει ελαφρώς μεταλλική όψη, έχουν αστραφτερή εμφάνιση. Κάθε στυλ βαφής διατίθεται σε πολλά χρώματα, αλλά πάντα αγόραζα το πακέτο των 6 χρωμάτων. Διατίθενται με τα τρία βασικά χρώματα, μαύρο, λευκό και ένα επιπλέον. Μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε απόχρωση οποιουδήποτε χρώματος που λείπει ανακατεύοντας τα πρωτεύοντα. Αν και το χρώμα εκτύπωσης οθόνης Speedball είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, δεν είμαι πάντα ευχαριστημένος με το χρώμα που βγαίνει απευθείας από το βάζο. Τα χρώματα είναι πολύ δυνατά: Το ύφασμα είναι μαύρο και κάθε ένα από τα βασικά φαίνεται καλύτερα αφού αναμειχθεί με ένα μικρό περίπου λευκό χρώμα.

Βαφή εκτύπωσης οθόνης Speedball 6 συσκευασιών:

Μαύρος

άσπρο

Μπλε

το κόκκινο

Κίτρινος

Πράσινος

6 Πακέτα Speedball Αδιαφανής Βαφή εκτύπωσης οθόνης:

Μαύρο μαργαριτάρι

Pearly White

Μπλε Τοπάζι

Βατόμουρο

Κιτρίνη

Ασήμι

Η ανάμειξη χρωμάτων πιθανότατα θα είναι ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων σας μεταξοτυπίας. Θα είναι απαραίτητο να έχετε μικρά βάζα για να αποθηκεύετε το ανάμεικτο χρώμα σας, ώστε να μην χρειάζεται να ανακατεύετε χρώμα κάθε φορά που ετοιμάζεστε να ολοκληρώσετε ένα έργο και να εξοικονομήσετε επιπλέον χρώμα.

Θα περάσω από όλα τα χρώματα και πώς να τα φτιάξω.

Το Speedball Fabric black είναι ένα νεκρό μαύρο, δεν μου άρεσε ο τρόπος που φαινόταν την πρώτη φορά που έκανα οθόνη με αυτό. Ο καλλιτέχνης θα σας πει για να πετύχετε ένα ζωντανό μαύρο πρέπει να αναμίξετε όλα τα χρώματα μαζί. Ωστόσο, μπόρεσα να πάρω ένα μαύρο με το οποίο έμεινα ευχαριστημένος, αναμειγνύοντας ένα μικρό περίπου λευκό ύφασμα Speedball σε αυτό. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα γκρι χρώμα ανακατεύοντας περισσότερο λευκό.

Το αδιαφανές μαύρο δεν μου φαίνεται μαύρο. Είναι πιο γκρι ή ασημί. Όταν το χρησιμοποιώ, ανακατεύω το μαύρο ύφασμα Speedball. Αυτό μου δίνει ένα υπέροχο μαύρο, με μεταλλική εμφάνιση.

Δεν θα χρειαστεί να αναμίξετε χρώματα για το λευκό. Υπάρχει ύφασμα Speedball λευκό και Speedball αδιαφανές λευκό. Το αδιαφανές λευκό μου φαίνεται πιο μπεζ, οπότε δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ. Το λευκό ύφασμα μου έχει λειτουργήσει πολύ καλά ακόμα και σε σκούρα υφάσματα.

Το μπλε ύφασμα Speedball είναι ένα βασιλικό μπλε. Αν χρειάζεστε μπλε του ουρανού ή μπλε του μωρού, ανακατέψτε μπλε ύφασμα και λευκό ύφασμα. Το αδιαφανές μπλε είναι επίσης ένα σκούρο μπλε και έχει μια μεταλλική εμφάνιση. Αν χρειάζεστε γαλάζιο, απλώς ανακατέψτε με λίγο λευκό ύφασμα.

Το κόκκινο ύφασμα φαίνεται καλό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε λευκό ή μαύρο για μια πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα απόχρωση. Το αδιαφανές κόκκινο είναι στην πραγματικότητα βατόμουρο. Χρησιμοποιώ βατόμουρο μόνο όταν ανακατεύω για ροζ ή μοβ.

Το κίτρινο δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ, αλλά και πάλι μπορείς να το ανακατέψεις με λευκό ή μαύρο για να πάρεις αποχρώσεις.

Η υφασμάτινη συσκευασία 6 έρχεται με πράσινο, οπότε είστε έτοιμοι εκεί. Εάν χρειάζεστε ένα αδιαφανές πράσινο, μπορείτε να αναμίξετε Citrine και Blue Topaz (κίτρινο και μπλε).

Εάν χρειάζεστε πορτοκαλί, μπορείτε να αναμίξετε κόκκινο ύφασμα και κίτρινο ύφασμα ή κιτρίνη και βατόμουρο από το αδιαφανές σετ.

Οποιαδήποτε απόχρωση του καφέ χρειάζεστε μπορεί να γίνει με ανάμειξη αναλογίας κίτρινου κόκκινου και μπλε.

Για να γίνει ροζ ανακατεύω τα αδιαφανή βατόμουρα και τα λευκά χρώματα για ύφασμα.

Το μωβ μπορεί να δημιουργηθεί με την ανάμειξη κόκκινου και μπλε. Ένα μεταλλικό μοβ μπορεί να γίνει αναμειγνύοντας βατόμουρο και μπλε τοπάζι.

Για να φτιάξετε χρυσό πρώτα κάντε καφέ με το ύφασμα κόκκινο, ύφασμα μπλε και αδιαφανές κίτρινο. Προσθέστε επιπλέον κίτρινο και μια μικρή ποσότητα αδιαφανούς ασημιού.

Σχολιάστε