Αναθεώρηση MacBook Pro

Πρώτες εντυπώσεις

Τα προηγούμενα MacBook Pro ήταν πράγματι πολύ καλά. Παρείχαν σταθερά επαγγελματική ποιότητα και εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Επομένως, η αναθεώρηση των MacBook Pro επόμενης γενιάς είναι κάτι σαν απόλαυση.

Μια πρώτη ματιά στα τελευταία μοντέλα δεν δείχνει τίποτα νέο. Αυτό δεν είναι απογοητευτικό: τα στιβαρά περιβλήματα και ο έξυπνος σχεδιασμός είναι ακριβώς αυτό που θέλετε από έναν ανώτερο φορητό υπολογιστή. Το πληκτρολόγιο φαίνεται πιο τακτοποιημένο – αποτέλεσμα κάποιων μικρών αλλαγών – αλλά εκτός από αυτό, όλα φαίνονται τόσο εντυπωσιακά όσο πάντα.

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι τυχόν εσωτερικές αλλαγές είναι επίσης μικρές. Οχι τόσο. Όταν ενεργοποιείτε τα MacBook Pro και αρχίζετε να βάζετε κάθε μοντέλο στους ρυθμούς του, σύντομα συνειδητοποιείτε ότι εργάζεστε με μηχανήματα που υπερέχουν των προσδοκιών.

Τεχνολογία

Αρχικά, οι επεξεργαστές είναι Intel Penryns 45 νανομέτρων. Αυτά είναι αισθητά ταχύτερα από τα Merom 65 νανομέτρων που είναι εγκατεστημένα στα παλαιότερα MacBook Pro και ξεπερνούν εύκολα τα Merom σε όλες τις δοκιμές αναφοράς.

Οι τυπικοί επεξεργαστές για τα δύο MacBook Pro 15 ιντσών είναι 2,4 GHz και 2,5 GHz Intel Core 2 Duos. Η 17 ιντσών έχει τα 2,5 GHz. Σύμμαχο με αυτά είναι οι βελτιωμένοι σκληροί δίσκοι των 200 GB για τις 15 ιντσών 2,4 GHz και 250 GB για τις 15 ιντσών και 17 ιντσών στα 2,5 GHz.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χρήστη πολυμέσων είναι ο διπλασιασμός της μνήμης βίντεο και στα τρία MacBook Pro. Οι 15 ιντσών 2,4 GHz έχουν NVIDIA GeForce 8600M GT με 256 MB και οι 15 ιντσών 2,5 GHz και 17 ιντσών 2,5 GHz έχουν τον ίδιο επεξεργαστή γραφικών αλλά με 512 MB.

2 GB μνήμης RAM υποστηρίζει την παραπάνω τεχνολογία σε όλη τη γκάμα. Τα συνολικά αποτελέσματα είναι φορητοί υπολογιστές που αντιμετωπίζουν εύκολα προηγμένες εφαρμογές γραφικών και ήχου.

Σκεύη, εξαρτήματαΚάθε ένα από τα τρία MacBook Pro συνοδεύεται από τυπικό υλικό, όπως:

 • SuperDrive 8x διπλής στρώσης με υποδοχή
 • Κάμερα iSight
 • Ασύρματες συνδέσεις AirPort Extreme και Bluetooth®
 • στερεοφωνικά ηχεία
 • Θύρες FireWire 400 και 800
 • Θύρες USB 2.0 (δύο στα μοντέλα 15 ιντσών, τρεις στις 17 ιντσών)
 • Θύρα DVI
 • Θύρες ήχου
 • Θύρα Gigabit Ethernet
 • Υποδοχή ExpressCard/34

Υπάρχουν επίσης «έξτρα» υλικού που βοηθούν το MacBook Pro να ξεχωρίζει από το πλήθος. Αυτά περιλαμβάνουν μια ισχυρή μπαταρία λιθίου-πολυμερούς. έναν αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος που φωτίζει το πληκτρολόγιο σε σκοτεινές συνθήκες. και μια οθόνη LED με οπίσθιο φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτές οι οθόνες είναι χωρίς υδράργυρο και αντιθαμβωτικές και έχουν αναλύσεις 1.440 x 900 pixel για τα μοντέλα 15 ιντσών και 1.680 x 1.050 pixel για τα μοντέλα 17 ιντσών. Και με τα δύο έχετε φωτεινές, φυσικές και ευκρινείς εικόνες.

Ίσως το καλύτερο επιπλέον υλικό από όλα, όμως, είναι το νέο trackpad MacBook Pro. Αυτό έχει τώρα τις λειτουργίες πολλαπλής αφής που έχουν αποδειχθεί τόσο δημοφιλείς στο iPhone. Τσιμπώντας, σύροντας και περιστρέφοντας τα δάχτυλά σας στο trackpad, έχετε εξαιρετικά γρήγορο και θετικό έλεγχο των δυνατοτήτων του δημιουργικού λογισμικού του MacBook Pro.

Το multi-touch δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα: το μέγεθος του trackpad μπορεί να φαίνεται λίγο μικρό για κάποιον που μαθαίνει τις κατάλληλες χειρονομίες. Τούτου λεχθέντος, αφού εξοικειωθείτε με το multi-touch, δεν είναι δύσκολο να εργαστείτε εντός των ορίων του trackpad.

Λογισμικό

Όπως συμβαίνει με όλους τους νέους Mac, το MacBook Pro διαθέτει το καλύτερο λειτουργικό σύστημα, το Mac OS X v10.5 Leopard. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Leopard, η επάρκειά του θα σας ενθουσιάσει. Εάν είστε ήδη χρήστης Mac, έχετε ακόμα κάτι να σας ευχαριστήσει, επειδή τα νέα MacBook Pro ενισχύουν την ταχύτητα του Leopard και των εφαρμογών που το τρέχουν.

Μεταξύ αυτών των εφαρμογών είναι η τελευταία έκδοση της Apple του ταχύτερου προγράμματος περιήγησης στον κόσμο, του Safari. Αυτό συνοδεύεται από τη συνήθη παρτίδα ενημερωμένου λογισμικού της Apple, όπως το Boot Camp, το Mail, το iChat, το iTunes, το DVD Player, το iPhoto και το iLife ’08.

Εκτέλεση

Οι έμπειροι χρήστες MacBook Pro μπορούν να φορτώσουν τις προτιμώμενες εφαρμογές τους σε αυτά τα τελευταία μοντέλα και να παρατηρήσουν αμέσως τις βελτιώσεις στην ταχύτητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το Photoshop CS3 σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα σε 15 ιντσών 2,5 GHz. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψετε ότι το Photoshop λειτουργεί 20 – 25% πιο γρήγορα από ένα MacBook Pro 2,6 GHz του 2007.

Σε σύγκριση με ένα MacBook Pro του 2006, οι διαφορές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Συνολικά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυξήσεις ταχύτητας περίπου 50% σε μια σειρά εφαρμογών. Αυτά είναι καλά νέα για όλους όσους θέλουν μέγιστη απόδοση από ένα φορητό υπολογιστή.

Επιλογές

Με όλους τους φορητούς υπολογιστές που έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση, αξίζει πάντα να εξετάζετε τις επιλογές του κατασκευαστή, επειδή μερικοί άνθρωποι θα χρειαστούν μια ζώνη προσωρινής αποθήκευσης επιπλέον ταχύτητας και ισχύος για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Οι επιλογές διαμόρφωσης του MacBook Pro είναι απίθανο να σας απογοητεύσουν. Για να σας προσφέρουμε επιπλέον ισχύ, μπορείτε να ζητήσετε αναβάθμιση επεξεργαστή Intel Core 2 Duo 2,6 GHz είτε για τα μοντέλα 15 ιντσών 2,5 GHz είτε για μοντέλα 17 ιντσών. Όσο για τη μνήμη RAM, μπορείτε να αναβαθμίσετε οποιοδήποτε από τα τρία MacBook Pro στα 4 GB.

Στο MacBook Pro 17 ιντσών, μπορεί να θέλετε να αυξήσετε τον σκληρό δίσκο στα 300 GB για να προσφέρετε επιπλέον χώρο για εφαρμογές γραφικών που κλέβουν χώρο. Ομοίως, μπορείτε να εξασφαλίσετε την τέλεια ευκρίνεια των εικόνων σας ζητώντας μια οθόνη 1.920 x 1.200 pixel για το ίδιο μοντέλο.

Τέλος, αν προτιμάτε μια γυαλιστερή και όχι αντιθαμβωτική ματ οθόνη, μπορείτε να το ζητήσετε όταν κάνετε την παραγγελία σας.

αξία

Με όλες αυτές τις αναβαθμίσεις συσκευασμένες στα ίδια κελύφη με τα προηγούμενα μοντέλα MacBook Pro, ενδέχεται να αναμένετε αύξηση των τιμών. Αν το κάνετε, θα κάνετε λάθος. Τα νέα MacBook Pro είναι αναμφισβήτητα καλύτερα μηχανήματα, αλλά οι τιμές σε όλη τη γκάμα δεν έχουν αλλάξει. Τα παλιά MacBook Pro είχαν καλή αξία, αλλά οι τελευταίες ενσαρκώσεις είναι απλά εξαιρετικές για την τιμή τους.

συμπέρασμα

Θέλετε τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές από έναν μεγάλο κατασκευαστή; Μην ψάχνετε άλλο.

Πλεονεκτήματα

 • Ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά MacBook Pro
 • Διπλασιάστε τη μνήμη βίντεο
 • Ομαλές λειτουργίες πολλαπλής αφής στο trackpad
 • Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
 • Εξαιρετικές επιλογές διαμόρφωσης
 • Περισσότερα για τα χρήματά σας: καμία αύξηση τιμής σε σύγκριση με τα παλαιότερα αντίστοιχα MacBook Pro

Μειονεκτήματα

 • Το Trackpad μπορεί να είναι λίγο μικρό για αρχάριους χρήστες

Σχολιάστε