Αναθεώρηση Sony VAIO SVF15A190X: Ένας φορητός υπολογιστής μεσαίου μεγέθους με γρήγορους επεξεργαστές, οθόνη Full HD και πολλά άλλα

Αν ψάχνετε για φορητό υπολογιστή μεσαίου μεγέθους που μπορεί να προσαρμοστεί, το Sony VAIO SVF15A190X είναι μια καλή επιλογή. Έρχεται με μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες που δεν είναι μόνο προσαρμόσιμες, αλλά και επεκτάσιμες. Μπορείτε να το εξατομικεύσετε λίγο επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία χρώματα: ατσάλινο μαύρο, ασημί και ροζ.

Η Sony ήταν πάντα ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας φορητών υπολογιστών. Το SVF15A190X είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα. Οι επιλογές βάσης είναι αρκετά εντυπωσιακές ως έχουν και μπορείτε να προσθέσετε ακόμα περισσότερες. Πάρτε για παράδειγμα τον επεξεργαστή: είναι ένα μοντέλο Intel Core i5 3ης γενιάς, το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό για φορητό υπολογιστή. Είναι συμβατό με την τεχνολογία turbo boost εάν θέλετε περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και ταχύτητα.

Η οθόνη που διαθέτει αυτό το σύστημα είναι μια οθόνη Full HD 15,5 ιντσών (1920×1080) με τεχνολογία LED-backlit. Μπορεί να αναβαθμιστεί σε μοντέλο οθόνης αφής. Οι οθόνες αφής είναι ιδανικές για ορισμένους χρήστες και όχι τόσο για άλλους. Αν θέλετε την τυπική οθόνη, θα διαπιστώσετε ότι το πληκτρολόγιο και η επιφάνεια αφής είναι καλοσχεδιασμένα.

Όσον αφορά τα γραφικά, όσο περισσότερη μνήμη έχετε στην κάρτα βίντεο, τόσο καλύτερα μπορείτε να περιμένετε να τρέχουν παιχνίδια και λογισμικό 3D. Τα βασικά γραφικά είναι Intel HD 4000, που είναι πολύ περισσότερα από τα προηγούμενα μοντέλα 3000. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι τόσο καλό όσο τα υβριδικά γραφικά NVIDIA GeForce. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε υβριδικά γραφικά NVIDIA χωρίς να αυξάνεται υπερβολικά η συνολική τιμή. Στην πραγματικότητα, η αναβάθμιση γραφικών με το Sony VAIO SVF15A190X είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή από αυτή άλλων φορητών υπολογιστών.

Υπάρχει αρκετός χώρος αποθήκευσης στους σκληρούς δίσκους. Υπάρχουν μερικές επιλογές αποθήκευσης για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών μονάδων SSD/SATA καθώς και των μονάδων SSD/SATA. Η βασική επιλογή είναι ένας υβριδικός SSD 750 GB και 8 GB.

Η μονάδα οπτικού δίσκου είναι συσκευή αναπαραγωγής DVD/CD και εγγραφής. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας CD ή DVD ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αγαπημένων σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή προσθήκης συσκευής εγγραφής/αναπαραγωγής δίσκων Blu-Ray.

Τέλος, υπάρχει η μνήμη που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι σημαντικό να έχετε πολλή μνήμη σε ένα φορητό υπολογιστή, ώστε το σύστημα να μπορεί να ανοίγει προγράμματα γρήγορα και χωρίς κόπο. Αυτός ο φορητός υπολογιστής VAIO διαθέτει 8 GB μνήμης, η οποία περιλαμβάνει 4 GB σταθερή ενσωματωμένη και 4 GB αφαιρούμενη. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να επεκτείνετε τα 12 GB (4 GB σταθερά ενσωματωμένα και 8 GB αφαιρούμενα).

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Sony VAIO SVF15A190X. Μπορεί να ρυθμιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μπορείτε να το επεκτείνετε όσο χρειάζεται. Είναι επίσης κατασκευασμένο για να διαρκεί.

Σχολιάστε