Ανασκόπηση HP EliteBook 8440w

Το HP EliteBook 8440w είναι ένα μικρότερο μοντέλο σε σύγκριση με άλλους φορητούς υπολογιστές από τη σειρά EliteBook, αλλά σίγουρα δεν είναι από τους πιο αδύναμους. Το μικρό και ισχυρό δεν είναι ένας συνδυασμός που βλέπετε συχνά στον κόσμο των φορητών υπολογιστών, καθώς τα καλύτερα εξαρτήματα γενικά χρειάζονται περισσότερο χώρο, εν μέρει χάρη στην αυξημένη ανταλλαγή θερμότητας. Γι’ αυτό το 8440w είναι αξιοσημείωτο, γιατί η HP κατάφερε να εγκαταστήσει έναν επεξεργαστή i7 σε ένα φορητό υπολογιστή 14 ιντσών, δημιουργώντας ένα ισχυρό μηχάνημα με μικρό αποτύπωμα. Μπορείτε εύκολα να ονομάσετε αυτό το μοντέλο φορητό σταθμό εργασίας, με καλό επεξεργαστή, αξιοπρεπή γραφικά και στιβαρό περίβλημα. Εάν είστε επαγγελματίας στο κινητό που απολαμβάνει καλή ποιότητα κατασκευής, στυλ και καλές επιδόσεις, τότε η HP πιθανώς να σκεφτόταν για εσάς όταν σχεδίαζε αυτό το μοντέλο.

Η ποιότητα κατασκευής του EliteBook 8440w είναι αρκετά καλή και δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβό, ήταν αναμενόμενο. Ο φορητός υπολογιστής είναι κατασκευασμένος με γνώμονα τα στρατιωτικά πρότυπα MIL-STD 810G και μπορείτε να τον δείτε εύκολα όταν τον κοιτάτε.

Καθώς κοιτάζετε τον φορητό υπολογιστή, θα παρατηρήσετε τα ενσωματωμένα ηχεία, τη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD, μια συσκευή εγγραφής DVD, Ethernet, μια θύρα συνδυασμού USB 2.0/eSATA και ένα μόντεμ. Το πίσω μέρος του φορητού υπολογιστή σας προσφέρει DisplayPort, VGA, είσοδο τροφοδοσίας, θύρες ήχου, mini-FireWire, υποδοχή ExpressCard και θύρες USB 2.0. Το πληκτρολόγιο έχει στη μέση έναν δείκτη παρακολούθησης, κάτι που συνήθως βλέπετε στους φορητούς υπολογιστές Lenovo ThinkPad.

Σε βαριές δοκιμές, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν λίγο πάνω από 2 ώρες, κάτι που δεν είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι η μπαταρία έχει 9 κελιά. Αν και είναι χαμηλότερο από αυτό που θα περιμέναμε από αυτό, ο αριθμός είναι ακόμα αξιοπρεπής και ο φορητός υπολογιστής προσφέρει έναν καλό συμβιβασμό μεταξύ των επιδόσεων και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Κατά τη διάρκεια δοκιμών με το SiSoftware SANDRA, ο φορητός υπολογιστής τα πήγε καλά απέναντι σε παρόμοιους ανταγωνιστές, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον ισχυρό επεξεργαστή, που είναι ο Core i7-620. Ο σκληρός δίσκος τρέχει στις 7200 rpm και είχε αρκετά καλή απόδοση και τόσο το ελαφρύ gaming όσο και η αναπαραγωγή πολυμέσων 1080p ήταν καλές. Η κάρτα γραφικών είναι η Quadro FX380M, η οποία δεν είναι πολύ ισχυρή, επομένως δεν μπορείτε να συγκρίνετε το μοντέλο με τις επιτραπέζιες GPU ή τους σταθμούς εργασίας για φορητές συσκευές με υψηλότερες τιμές.

Όταν ληφθούν υπόψη όλα τα πράγματα, αυτός ο φορητός υπολογιστής HP είναι ένας πραγματικός νικητής. Αυτό το πράγμα είναι ένας συνδυασμός φορητού σταθμού εργασίας με φορητό υπολογιστή καταναλωτή, χάρη στο μέγεθος και τον ισχυρό επεξεργαστή του. Έχει λιγότερο από 5 κιλά βάρος και είναι αρκετά κινητό στις 14 ίντσες, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα. Η σχεδίαση είναι στιβαρή, που προσφέρει προστασία από κραδασμούς, κραδασμούς, ακόμα και λίγο νερό, ώστε να μην ρισκάρεις πολύ όταν χύνεις τον καφέ σου στο πληκτρολόγιο.

Ο συνδυασμός μεταξύ του επεξεργαστή Core I7 και των γραφικών Quadro FX380M σάς επιτρέπει να τα πάτε καλά τόσο με τις καθημερινές εργασίες όσο και με τις επαγγελματικές εφαρμογές όταν χρειάζεται.

Ο τακτικός χρήστης θα είναι πολύ ικανοποιημένος με όλα όσα το HP EliteBook 8440w είναι ένα από τα Οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές 2010 και προσφέρει, από την ισχυρή CPU, μέχρι την κάρτα γραφικών που είναι ικανή για ελαφρύ gaming και αναπαραγωγή πολυμέσων σε ποιότητα Full HD έως τη μνήμη RAM που είναι υπεραρκετή.

Σχολιάστε