Ανασκόπηση HP ProBook 4520s

Το HP ProBook 4520s απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτός ο φορητός υπολογιστής 15,6 ιντσών είναι ο διάδοχος του ProBook 4510s. Ενώ ο προκάτοχός του είχε επεξεργαστές Intel Core 2 Duo, το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο με επεξεργαστές Core i3, i5 και i7 της επιλογής σας.

Προδιαγραφές HP ProBook 4520s:

Επεξεργαστής: Επεξεργαστής Intel Core i5 430M (2,26GHz, 3MB cache)
Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows 7 Professional (32-bit)
Οθόνη: 15,6 ιντσών με οπίσθιο φωτισμό LED αντιθαμβωτική οθόνη HD (1366 x 768)
Γραφικά: Intel GMA HD Integrated Graphics
Μνήμη: 4GB DDR2 800MHz RAM
Σκληρός δίσκος: 320 GB 7200 RPM HDD
Μπαταρία: Μπαταρία 6 κυψελών 47 Whr

Τιμή όπως έχει διαμορφωθεί: 749 $

Κατασκευή και Σχεδιασμός
Το νέο HP ProBook 4520s διαθέτει ημι-στιβαρή σχεδίαση θήκης με βουρτσισμένο μεταλλικό καπάκι που φαίνεται πιο ανθεκτικό από το πλαστικό καπάκι του 4510s. Το κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή δεν έχει πίνακες πρόσβασης για εξαρτήματα που μπορούν να αντικατασταθούν από τον χρήστη. Επομένως, η αναβάθμιση αυτού του μηχανήματος μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική. Το σημειωματάριο φαίνεται και αισθάνεται σταθερό στα χέρια σας.

Απεικόνιση
Το ProBook 4520s διαθέτει αντιθαμβωτική οθόνη 15,6 ιντσών με ανάλυση 1366 x 768 pixel. Η οθόνη διαθέτει καλό χρώμα και αντίθεση και το ματ φινίρισμα διευκολύνει την ανάγνωση σε εξωτερικούς χώρους. Οι οριζόντιες γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές, αλλά οι κάθετες γωνίες θέασης είναι μέσες.

Πληκτρολόγιο και επιφάνεια αφής
Το HP ProBook 4520s διαθέτει πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους σε στυλ chiclet. Υπάρχει καλή απόσταση μεταξύ των πλήκτρων. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι το αποκλειστικό αριθμητικό πληκτρολόγιο που θα σας φανεί χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για την εισαγωγή δεδομένων. Το πληκτρολόγιο δείχνει σχεδόν καθόλου ελαστικότητα και τα πλήκτρα παρέχουν ωραία απτική ανάδραση.

Η επιφάνεια αφής Synaptics έχει σχεδιασμό χωρίς κουμπιά. Δείχνει καλή ευαισθησία και είναι εύκολο στη χρήση. Αλλά η διάταξη χωρίς κουμπιά έχει τα μειονεκτήματά της. Αυτή η ρύθμιση μπορεί επίσης να απαιτεί κάποια εξοικείωση.

Θύρες και Χαρακτηριστικά
Η επιλογή του λιμανιού είναι ικανοποιητική. Υπάρχουν 3 θύρες USB 2.0, μία θύρα συνδυασμού eSATA/USB, VGA, έξοδος HDMI, LAN και υποδοχές ήχου. Υπάρχει επίσης υποδοχή ExpressCard/34 και συσκευή ανάγνωσης καρτών SDHC για επέκταση.

Απόδοση και σημεία αναφοράς
Το ProBook 4520s διαθέτει επεξεργαστές της σειράς Intel Core που προσφέρουν καλή απόδοση. Η HP προσφέρει προδιαμορφωμένα μοντέλα με επεξεργαστή Intel Core i3 350M και Intel Core i5 430M. Προσαρμοσμένες διαμορφώσεις με ειδικά γραφικά Core i7 620M έως και 2,66 GHz και ATI Radeon 4350 είναι επίσης δυνατές.

Το 4520s προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από το 4510 από πολλές απόψεις. Ο νέος επεξεργαστής Core i5 είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Core 2 Duo που είδαμε στο προηγούμενο μοντέλο. Η απόδοση των γραφικών έχει επίσης βελτιωθεί. Το μηχάνημα μπορεί εύκολα να χειριστεί περιεχόμενο βίντεο HD. Το 4520s έχει ταχύτερο σκληρό δίσκο 7200 rpm σε σύγκριση με τον πιο αργό σκληρό δίσκο 5400 rpm που εμφανίζεται στο 4510s. Συμφωνώ, δεν είναι τόσο γρήγορο όσο οι πιο πρόσφατοι SSD, αλλά καταφέρνει να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης της εφαρμογής.

Θερμότητα και θόρυβος
Τα επίπεδα θερμότητας και θορύβου είναι αρκετά εντός των κανονικών ορίων. Ο φορητός υπολογιστής είναι αρκετά φιλικός προς το γύρο.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας
Το ProBook 4520s διατίθεται στάνταρ με μπαταρία 6 κυψελών 47 Wh. Έχει λίγο περισσότερο από 4 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 4510s με την μπαταρία 8 κυψελών 63Wh διαρκεί πάνω από 5 ώρες.

συμπέρασμα
Το HP ProBook 4520s αξίζει σίγουρα να το σκεφτείτε εάν είστε στην αγορά ενός φορητού επαγγελματικού φορητού υπολογιστή. Είναι προσιτό και είναι σημαντικά καλύτερο από τον προκάτοχό του τόσο σε εμφάνιση όσο και σε απόδοση. Το touchpad χωρίς κουμπιά, ωστόσο, χρειάζεται λίγη βελτίωση. Μπορεί επίσης να θέλετε να επενδύσετε σε μια μεγαλύτερη μπαταρία εάν ταξιδεύετε πολύ.

Σχολιάστε