Ανατολή ή Δύση, το σπίτι είναι πάντα καλύτερο – Αγάπη για τη γη σας

Ο Manoj ήταν δάσκαλος σε ένα μικρό χωριό στη Βομβάη. Παρά τα πενιχρά του κέρδη, εκπαίδευσε τον γιο του Ραμ, ο οποίος ήταν ισάξιος του καθήκοντος, αποδίδοντας εξαιρετικά καλά στις σπουδές του. Με στόχο τα υψηλότερα προσόντα στην Επιστήμη των Υπολογιστών, ο Ram ήταν πρώτος στο σχολείο και ακολούθησε μια πρώτη κατάταξη στις 10 εισαγωγικές εξετάσεις του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας.

Λαχταρώντας την αναγνώριση, αφού ολοκλήρωσε το B.Tech με κορυφαίες διακρίσεις, ο Ram έλαβε μια Προσφορά από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ για το μεταπτυχιακό του με πλήρη υποτροφία και ζήτησε τη συγκατάθεση του πατέρα του. Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ευκαιρίες που παρείχε, ο Manoj δέχτηκε απρόθυμα να τον στείλει στο εξωτερικό.

Ολοκλήρωση MS στην Επιστήμη Υπολογιστών Ο Ram έπιασε δουλειά ως στέλεχος έρευνας σε μια εταιρεία λογισμικού. Έγραψε για αυτή την προσφορά στον μπαμπά του, οι γονείς του περίμεναν να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με τον γιο τους στη Βομβάη και η σκέψη της περαιτέρω καθυστέρησης τους πονούσε. Ωστόσο, η είδηση ​​ότι ο Ραμ ερχόταν στη Βομβάη για το Diwal (ένα δημοφιλές ινδικό Φεστιβάλ), ένα δεκαπενθήμερο αργότερα, πρόσφερε λίγη παρηγοριά στο ηλικιωμένο ζευγάρι.

Με αυτό το πρόσχημα, ο Manoj ήθελε να παντρευτεί τον γιο του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ώστε ο Ram να πάρει τη γυναίκα του μαζί του στις ΗΠΑ. Ο φίλος του Manoj, Rakesh, τον συνάντησε στην αγορά και τον ενημέρωσε ότι αναζητούσε ένα κατάλληλο αγόρι για την κόρη του Shreya, η οποία είχε ολοκληρώσει το πτυχίο της ιατρικής. Ο Manoj μοιράστηκε τις πληροφορίες για τον γιο του με τον Rakesh, ο οποίος ήθελε να παντρευτεί την κόρη του με τον Ram.

Μετά την επιστροφή του από την αγορά, ο Manoj ενημέρωσε τη σύζυγό του για την προσφορά και είπε ότι είχε προσκαλέσει τον Rakesh και την κόρη του να έρθουν σπίτι για το Diwali, όταν μπορούν να συναντήσουν και τον Ram. Ο Ραμ έφτασε από τις ΗΠΑ και του είπαν για την πρόταση να παντρευτεί τη Σρέγια.

Ωστόσο, η μητέρα του δεν ήταν ευτυχισμένη γιατί ο Ραμ θα έφευγε με τη Σρέγια στις ΗΠΑ μετά το γάμο. Η Shreya και ο πατέρας της πέρασαν το Diwali με τους Manojs και ο Ram έδωσε τη συγκατάθεσή του να παντρευτεί τη Shreya.

Για να ολοκληρώσει διάφορες διατυπώσεις που έμεναν να γίνουν, ο Ραμ έτρεχε. Έπρεπε να δέσει μερικές χαλαρές άκρες για τη δουλειά του. Επέστρεψε ένα βράδυ φωνάζοντας, «Μαμά, έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις για τη δουλειά και είναι μόνο ο γάμος που πρέπει να φροντίσουμε».

Αντιδρώντας αργά η μητέρα του τον ρώτησε πότε σχεδίαζε να φύγει για τις ΗΠΑ με τη Shreya. Ο Ραμ της έκλεισε το μάτι και τη ρώτησε: «Μαμά, νιώθεις ότι σου έφτανε και θέλεις να φύγω σύντομα!!». Με δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό της, άρχισε να κλαίει. Ο Ραμ της ζήτησε βιαστικά συγγνώμη, «Μαμά, αστειεύομαι, δεν ξέρω πόσο με αγαπάς;»

Ωστόσο, δεν παρηγορήθηκε. Έπειτα έβαλε τους γονείς του να καθίσουν άνετα και άρχισε να λέει. “Μαμά, δεν θα πάω πουθενά αφήνοντας εσένα και τον μπαμπά. Η τεχνολογία έχει βελτιωθεί τόσο πολύ που η τοποθεσία δεν αποτελεί πλέον περιορισμό για τις επιχειρήσεις. Έχω κανονίσει να εργαστώ από τη Βομβάη και να στείλω το λογισμικό στο εξωτερικό.”. Η μαμά του πήδηξε με χαρά και αγκάλιασε τον Ραμ και τη Σρέγια.

Σχολιάστε