Αυξήστε τις πωλήσεις στην αγορά με τη γραφιστική

Υπάρχει ένα δημοφιλές ρητό. «Μια εικόνα αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις». Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να ερμηνεύσει εικόνες που βλέπει το μάτι σε μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μέσο ανθρώπινο μάτι είναι σε θέση να επεξεργαστεί μια εικόνα 92% γρηγορότερα από την ανάγνωση μερικών σειρών γραπτών λέξεων.

Μια σαφής, λεπτομερής εικόνα που μπορεί να περάσει αποτελεσματικά ένα μήνυμα στους αναγνώστες της έχει υψηλότερο ποσοστό ανάκλησης εύκολα, σε σύγκριση με μια εικόνα χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Ως εκ τούτου, κατά την επωνυμία, αυτή η στρατηγική ενσωματώνεται για να αυξήσει την αξία, να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση και να κάνει την απόκτηση δυνητικών πελατών ευκολότερη δουλειά – γεγονός που επιφέρει αύξηση των πωλήσεων και της ζήτησης.

Μια άλλη ανάλυση αναφέρει ότι οι εταιρείες με εξαιρετικό λογότυπο έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις εταιρείες χωρίς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πελάτες τείνουν να θυμούνται φωτογραφίες όταν τις βλέπουν επανειλημμένα. Όχι μόνο αυτό, τους κάνει να ξέρουν τι να περιμένουν από την εταιρεία σας. Έτσι, εάν οι πιθανοί πελάτες εκτίθενται στο ίδιο λογότυπο κάθε τόσο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των διαφημίσεων, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να θυμούνται αυτό το λογότυπο όταν το έχουν ανάγκη.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιράζομαι πέντε τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις χρησιμοποιώντας γραφικά σχέδια.

Τα γραφικά πρέπει να είναι σύντομα και απλά

Ένας πελάτης θα μπορούσε να μυρίσει την ποιότητα των γραφικών σας. Η επένδυση σε μια καλής ποιότητας γραφική σχεδίαση όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τους πελάτες σας, αλλά θα δείξει και πόσο επαγγελματίας είστε. Τα γραφικά σας πρέπει να είναι καθαρά και εξαιρετικής ποιότητας, ενώ οι λέξεις που γράφονται στα γραφικά πρέπει να είναι σύντομες και απλές. Μην υπερφορτώνετε την εικόνα γιατί αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στο μυαλό των πελατών σας.

Σημειώστε τις λέξεις-κλειδιά

Η προσθήκη κλήσεων και η επισήμανση τμημάτων του γραπτού περιεχομένου θα έκανε τον αναγνώστη να εστιάσει περισσότερο σε αυτές τις πληροφορίες. Έτσι, εάν θέλετε οι αναγνώστες να σημειώσουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά και αναφορές από τον ιστότοπό σας ή στην εταιρεία σας, αυτός είναι ο τρόπος για να το κάνετε.

Καλλιγραφία

Το μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας ή οτιδήποτε γράφετε, παίζει σημαντικό ρόλο στο να τραβήξει την προσοχή των αναγνωστών. Δεν υπάρχει σταθερό μέγεθος ή πρόσοψη για τίποτα, αλλά μια καλή πρόσοψη θα πρέπει να είναι ευανάγνωστη χωρίς οι πληροφορίες να είναι υπερβολικά γεμάτες και πολύ ευρύχωρες. Η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ των δύο έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Χρησιμοποιώντας τα σωστά χρώματα

Εκτός από το μπροστινό μέρος που χρησιμοποιείται κατά τη γραφή, το χρώμα του γραφικού είναι εξίσου σημαντικό. Το χρώμα δημιουργεί ιδέες, εκφράζει μηνύματα, πυροδοτεί το ενδιαφέρον και προκαλεί ορισμένα συναισθήματα. Ορισμένα χρώματα έχουν παγκόσμια σημασία και τείνουν να δημιουργούν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στο υποσυνείδητο μυαλό των αναγνωστών σας. Για παράδειγμα, κόκκινο – σημαίνει γενικά αίμα ή προειδοποιητικό σημάδι. Επίσης, ένας καλός συνδυασμός χρωμάτων ενισχύει την ιστοσελίδα σας και το branding της επιχείρησής σας.

Γίνε προπονητής

Η καθοδήγηση, οι διαβουλεύσεις ή τα καθοδηγητικά σεμινάρια μπορεί να φαίνονται χάσιμο χρόνου για εσάς, αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα, ως νεοσύστατη εταιρεία, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με το να γίνετε προπονητής ή επικεφαλής σεμιναρίου, αλλά μπορείτε να προσφέρετε δωρεάν συμβουλές και συμβουλές κάθε τόσο για την επιχείρησή σας. Αυτό σας βοηθά να δημιουργήσετε αξία στους πελάτες και την επιχείρησή σας. Οι άνθρωποι θα έφταναν επίσης στο σημείο να σας συστήσουν στους φίλους, τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους. Ενώ, στα σεμινάρια, ο σχεδιασμός του προτύπου PowerPoint θα έχει ως πρότυπο το εταιρικό σας θέμα και το λογότυπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έδειχνε πόσο επαγγελματίας είστε στην επιχείρησή σας – κάτι που θα αυξήσει επίσης τους πελάτες.

Σχολιάστε