Βαμμένη οθόνη προβολέα – Μπορώ να χρησιμοποιήσω Βαφή οθόνης προβολέα σε ξύλο;

Εάν ψάχνατε να φτιάξετε τη δική σας οθόνη προβολέα, πιθανότατα έχετε δει ότι μια από τις εναλλακτικές λύσεις για μια φθηνή οθόνη προβολέα είναι να δημιουργήσετε μια βαμμένη οθόνη προβολέα χρησιμοποιώντας βαφή οθόνης προβολέα. Τώρα, μπορείτε να εφαρμόσετε το χρώμα σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών, πιο συχνά θα ψάχνετε να το εφαρμόσετε σε γύψο ή ξύλινη επιφάνεια. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσω τι πρέπει να αναζητήσετε εάν χρησιμοποιείτε μια ξύλινη επιφάνεια για μια σταθερή οθόνη προβολέα, ιδιαίτερα εάν η επιφάνεια χρειάζεται μια βασική επίστρωση, τον τύπο της βασικής επίστρωσης που θα χρησιμοποιήσετε και το είδος της βαφής που θα χρησιμοποιήσετε για η οθόνη.

Χρειάζεται η Επιφάνεια Βάση;

Εάν το ξύλο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ως οθόνη προβολής έχει ήδη βαφτεί με λατέξ, τότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε βάση. Η βαφή λατέξ πρέπει να λειτουργεί καλά ως βάση για την οθόνη σας. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας χρώμα λατέξ με βάση το ακρυλικό, αν όχι, είναι πιθανό να υπάρξουν λεκέδες στο μέλλον. Άλλοι τύποι βαφής σε ξύλινη επιφάνεια πιθανότατα θα απαιτήσουν να εφαρμόσετε μια βασική επίστρωση λατέξ πριν βάψετε στην οθόνη προβολής σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εξογκώματα στην επιφάνεια, το μικρότερο πιο απαρατήρητο χτύπημα θα μπορούσε να καταλήξει να καταστρέψει εντελώς την εικόνα σας. Για την καλύτερη οθόνη προβολής, θα θέλετε οπωσδήποτε να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο η επιφάνεια φαίνεται λεία, αλλά και η αίσθηση λείας.

Τι τύπος βασικής στρώσης πρέπει να χρησιμοποιείται;

Ο τύπος βασικής στρώσης που είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί σε ξύλινη επιφάνεια είναι αυτός που δεν έχει βάση το νερό. Αποφύγετε πάση θυσία τις βασικές επιστρώσεις με βάση το νερό εάν το υλικό για την οθόνη είναι ξύλο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν κηλίδες, και αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε. Μια κατάλληλη επίστρωση βάσης θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στο κατάστημα υλικού σας και εάν αγοράζετε κάποιο ειδικό χρώμα οθόνης προβολής, βεβαιωθείτε ότι η βαφή βάσης δεν έχει βάση το νερό. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ, θα πρέπει να παρέχεται κιτ βαφής οθόνης προβολής, μια βασική επίστρωση.

Τι είδους βαφή πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όσον αφορά τη σωστή βαφή, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βαφής που λειτουργούν καλά για οθόνες προβολής. Ο Behr έχει μερικές μπογιές που το κάνουν μόνοι σας οι λάτρεις του home theater ορκίζονται, αλλά η ανθεκτικότητα μπορεί να είναι αμφισβητήσιμη. Συνηθέστερα η Behr Silver Screen χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό και είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση για μια οθόνη προβολέα οικιακού κινηματογράφου. Το Screen Goo και το Mississippi Mudd είναι δύο από τους πιο συνιστώμενους τύπους βαφής οθόνης προβολής. Όποιο τύπο κι αν επιλέξετε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βάψετε ξανά την οθόνη στο μέλλον, καθώς αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα μιας βαμμένης οθόνης προβολέα.

Σχολιάστε