Βασικά ανταλλακτικά και εξαρτήματα επεξεργαστή τροφίμων

Ο επεξεργαστής τροφίμων είναι ένας πολύ καλός χρόνος εξοικονόμησης πολυδιάστατης συσκευής κουζίνας που μπορεί να εκτελέσει πολλές διαφορετικές εργασίες τεμαχισμού, τεμαχισμού, τεμαχισμού και λείανσης. Ωστόσο, παρά τις ποικίλες λειτουργίες της, είναι μια αρκετά εύκολη και απλή συσκευή στη χρήση.

Πριν χρησιμοποιήσετε και πειραματιστείτε με τη συσκευή, εξοικειωθείτε με τα βασικά μέρη και εξαρτήματά της. Ένας επεξεργαστής αποτελείται βασικά από τα ακόλουθα εύκολα διαχειρίσιμα, κινητά και αφαιρούμενα μέρη:

  • Μια βαριά, σταθερή μονάδα περιβλήματος ή βάση που φιλοξενεί τον κινητήρα του επεξεργαστή. Η βαριά βάση ενός επεξεργαστή τροφίμων έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σταθερότητα ενώ η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Το περίβλημα της βάσης πρέπει να παραμένει σταθερό και σταθερό ενώ ο κινητήρας και οι περιστρεφόμενες λεπίδες ή οι δίσκοι παίζουν. Η βάση περιέχει επίσης συνήθως το καλώδιο τροφοδοσίας και τα κουμπιά ελέγχου της συσκευής, όπως ενεργοποίηση, απενεργοποίηση και παλμό.
  • Ένας άξονας που εκτείνεται προς τα πάνω από τη μονάδα βάσης και τον κινητήρα και που τροφοδοτεί τις λεπίδες και τους δίσκους που εφαρμόζουν στον άξονα.
  • Διάφορες λεπίδες κοπής και ανάμειξης και δίσκοι τεμαχισμού και κοπής που γλιστρούν πάνω από τον άξονα.
  • Ένα μπολ εργασίας που ταιριάζει στη μονάδα βάσης του περιβλήματος και γύρω από τον άξονα. Το μπολ εργασίας, και επομένως το μέγεθος του επεξεργαστή τροφίμων, κυμαίνεται συνήθως από 2 έως περίπου 13 φλιτζάνια επεξεργασμένων τροφίμων.
  • Ένα κάλυμμα για το μπολ εργασίας που εφαρμόζει πάνω από το μπολ εργασίας και διατηρεί τα επεξεργασμένα τρόφιμα μέσα στο μπολ φαγητού.
  • Σωλήνας τροφοδοσίας και ράβδος ώθησης ή συγκρότημα μέσω του οποίου το φαγητό εισάγεται στο μπολ, τις λεπίδες και τους δίσκους της μονάδας.
  • Προαιρετικά εξαρτήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν χτυπητήρι ή χτυπητήρι.

Σχολιάστε