Γιατί είναι σημαντικό το Ετήσιο Συμβόλαιο Συντήρησης για το Υλικό-Λογισμικό σας;

Φανταστείτε ένα σενάριο όπου ο φορητός υπολογιστής, η μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας, ο εκτυπωτής ή ακόμα και το πληκτρολόγιο παρουσιάζουν δυσλειτουργία, τότε τι θα συμβεί; Η εξάρτησή μας από αυτά τα gadget είναι τόσο αδιανόητη, έστω και για λίγα λεπτά χωρίς αυτά. Τι γίνεται εάν η περίοδος εγγύησής σας έχει υπερβεί την προθεσμία των υπηρεσιών επισκευής; Μην ανησυχείτε, όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση. Εδώ είναι αυτό AMC (Ετήσια σύμβαση συντήρησης) μπαίνει στην εικόνα. Για τη διευκόλυνσή σας, αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται από μερικά γνωστά ονόματα στον κλάδο τεχνικής υποστήριξης, αυτή η υπηρεσία είναι επίσης γνωστή ως συμφωνία μετά την εγγύηση που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να βγείτε από τέτοιες καταστάσεις.

Αν σκεφτούμε ότι η μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας δεν λειτουργεί και πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί, τότε η τιμή της αγοράς θα σας κόστιζε μια περιουσία, προτιμάτε να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή που θα ήταν σχετικά φθηνότερος. Αλλά γιατί να μην εξαλείψετε το ίδιο το πρόβλημα αντί να το αγνοήσετε;

Για τους σκοπούς της ετήσιας συντήρησης, επιλέξτε μια εταιρεία που προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες, αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Πως? Η απάντηση είναι αρκετά απλή, επιλέξτε μια εταιρεία που προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες προσφορές σε ανταγωνιστικές τιμές, κάλυψη όλου του εξοπλισμού υλικού υπολογιστών και εκτυπωτών επίσης. Ο πελάτης θα απολάμβανε το προνόμιο της συντήρησης και της επισκευής του υλικού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απλώς πληρώνοντας μια ετήσια χρέωση. Έτσι, εάν σας προσφερθεί να πληρώσετε μια ετήσια χρέωση συντήρησης που θα ήταν περίπου ίση με μία φορά επισκευή ή αντικατάσταση του εξοπλισμού σας, τότε θα ήταν πιο ωφέλιμο για εσάς.

Αν και υπάρχουν πολλοί πάροχοι AMC, πρέπει να επιλέξετε με σύνεση, προτιμήστε μια εταιρεία που προσφέρει οφέλη και πλεονεκτήματα σε ανταγωνιστικό επίπεδο στους πελάτες της. Η προσφορά υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης με παράλληλη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών πρέπει να είναι ο βασικός τομέας ανησυχίας. Διασφάλιση ότι οι πελάτες λαμβάνουν γρήγορες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες.

Επιλέξτε να συσχετιστείτε με ένα γνωστό όνομα που θέτει ένα τυπικό σημείο αναφοράς με το οποίο μετρούν οι υπηρεσίες συντήρησης, προσέξτε τις μαρτυρίες μεγάλων πελατών που παρέχουν την ευκαιρία για συντήρηση των δικών τους μηχανημάτων. Μεγάλα ονόματα και γνωστούς πελάτες όπως, Toshiba, Lenovo, IBM, Acer λίγα μόνο ονόματα από πολλά τόσο γνωστά ονόματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο υψηλά θεωρείται η εταιρεία παροχής AMC όσον αφορά την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών από ποτέ όσον αφορά τη συντήρηση υλικού και τις υπηρεσίες μετά την εγγύηση.

Σχολιάστε