Γραφιστική – 5 αστεία αιτήματα που κάνουν οι πελάτες

Ως γραφίστας, μπορεί να έχετε συναντήσει διαφορετικούς τύπους πελατών. Μερικοί είναι σοβαροί, άλλοι επαγγελματίες και άλλοι που είναι πραγματικά διασκεδαστικοί! Είναι αλήθεια ότι ο χειρισμός των πελατών είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης γραφιστικής, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα αντιμετωπίσετε πελάτες που θα σας πλησιάσουν και θα σας κάνουν τα πιο περίεργα αιτήματα!

Διαφορετικοί σχεδιαστές αντιδρούν διαφορετικά σε τέτοια αιτήματα. Μπορεί να θυμώσετε τον πελάτη ή να γελάσετε δυνατά! Το δεύτερο είναι καλύτερη επιλογή αφού θα σας κρατήσει σε χαρούμενη διάθεση!

1. Σχεδιασμός εταιρικού λογότυπου σε λίγα λεπτά!

Έχω συναντήσει σχεδιαστές που αντιμετώπισαν πελάτες που είχαν ζητήσει να δημιουργήσουν ένα σχέδιο εταιρικού λογότυπου μέσα σε λίγα λεπτά. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε ακούσει τίποτα πιο αστείο από αυτό! Αυτοί οι πελάτες έχουν πραγματικά ιδέα για το τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα εταιρικό λογότυπο; Επιπλέον, αυτοί οι πελάτες είναι τόσο αυτάρεσκοι που αρνούνται να δουν λόγο.

Πρόθεσή μου δεν είναι να κοροϊδεύω τους πελάτες, αλλά υπάρχουν και τέτοιοι τύποι που σε αφήνουν έκπληκτο! Σε τέτοια σενάρια, πρέπει να τους εξηγήσεις κυριολεκτικά ότι το εταιρικό branding δεν είναι να παραγγέλνεις στιγμιαίο καφέ!

2. Σχεδιάστε δωρεάν!

Ναι, υπάρχουν πελάτες που θα κάνουν τέτοια ξεκαρδιστικά αιτήματα. Ένας τέτοιος πελάτης θα σας πει ότι το σχέδιό του είναι πολύ απλό, και έτσι αναμένεται να το σχεδιάσετε δωρεάν! Αυτό είναι ύψος! Η εργασία για έναν δημόσιο σκοπό είναι διαφορετική, αλλά η εργασία για έναν πελάτη χωρίς κόστος είναι πέρα ​​από την αποδοχή. Αυτό είναι επιχειρηματίες. Δεν υπάρχει χώρος φιλανθρωπίας εδώ!

3. Σχεδιάζοντας το Νυφικό

Υπάρχουν μερικοί πελάτες που δεν γνωρίζουν τη βασική διαφορά μεταξύ γραφικού και σχεδιασμού μόδας. Ήταν μόλις πριν από ένα μήνα όταν ενθουσιάστηκα όταν αυτή η υποψήφια πελάτισσα βούισε και μου ζήτησε να σχεδιάσω ένα νυφικό! Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα γέλια και έκλεισα το τηλέφωνο!

4. Αποφασίστε τα χρώματα στο τηλέφωνο!

Τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε σχέδιο γραφιστικής. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μετά από προσεκτική σκέψη και μετά να εφαρμόζονται. Πρέπει να μιλήσετε με τους πελάτες σας σχετικά με την τελική επιλογή ενός κατάλληλου συνδυασμού χρωμάτων.

Τελευταία, σχεδίαζα ένα φυλλάδιο για έναν από τους πελάτες μου. Τον ρώτησα τι χρώμα να προσθέσω. Και μαντέψτε τι είπε!!! Είπε: «Ας το αποφασίσουμε τηλεφωνικά». Είναι δυνατόν να αποφασίσετε για ένα χρώμα μέσω τηλεφώνου; Είμαστε γραφίστες ή μάγοι;

5. Είσαι ένα δοχείο με ταλέντο!

Αυτή είναι μια άλλη αστεία παρατήρηση που ένας από τους συναδέλφους μου σχεδιαστές άκουσε από τον πελάτη του. Αυτός ο πελάτης τον πλησίασε έξυπνα και του είπε: «Εκ πρώτης όψεως κατάλαβα ότι είσαι ένα ταλέντο». Χωρίς καν να έχει περάσει από το δείγμα της δουλειάς του, πώς μπορεί κανείς να είναι τόσο σίγουρος!

Στην πραγματικότητα, αυτός ο πελάτης παρασύρθηκε από την εμφάνιση του σχεδιαστή. Η απεριποίητη εμφάνισή του, τα κουρελιασμένα τζιν, τα κοτσάνια του και οι μακριές σγουρές τρίχες του έκαναν τον πελάτη να πιστεύει ότι αυτός (ο σχεδιαστής) ήταν δημιουργικός! Φυσικά, αυτός ο σχεδιαστής είναι ταλαντούχος, αλλά το να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα όπως αυτά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για ένα σχέδιο!

Σχολιάστε