Διαμορφώστε ξανά και εγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα Windows 7

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι επιδιορθώσεων των Windows 7:

Μια επανεγκατάσταση που σας επιτρέπει να διατηρήσετε όλο το λογισμικό και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις. Αυτή η επιλογή προκαλεί ανησυχία επειδή ενδέχεται να διατηρήσετε κατά λάθος το πρόβλημα που προσπαθείτε να καταργήσετε οριστικά.

Ή

Προτεινόμενη μέθοδος: Πλήρης επαναδιαμόρφωση και επανεγκατάσταση. Συνιστάται ανεπιφύλακτα εάν δεν έχετε επαναδιαμορφώσει πλήρως τον υπολογιστή σας για ένα χρόνο περίπου ή έχετε μακροχρόνια προβλήματα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν ή να αντιμετωπιστούν από το λογισμικό βελτιστοποίησης.

(Συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο προτού ξεκινήσετε την αναδιαμόρφωση, αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε κανένα σημαντικό βήμα κατά την εγκατάσταση.)

Επαναδιαμόρφωση και πλήρης επανεγκατάσταση του λογισμικού Windows 7

Πρώτα, για να ξεκινήσετε – Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων.

Ή

Συνιστώμενη μέθοδος: Αγορά ενός νέου σκληρού δίσκου – Ένα Terabyte HD στη σημερινή αγορά, Ιούλιος 2011, δεν θα πρέπει να κοστίζει περισσότερο από 65,00 $ USD/AUD. Χρησιμοποιήστε τον πρώην σκληρό δίσκο “ως έχει”, για χρήση ως αντίγραφο ασφαλείας. Η επαναδιαμόρφωση του νέου σκληρού δίσκου είναι σχετικά εύκολη και πραγματοποιείται αυτόματα από το λογισμικό εγκατάστασης των Windows 7. Για να ρυθμίσετε μια νέα εγκατάσταση: Πρώτα εγκαταστήστε και συνδέστε τη νέα μονάδα σκληρού δίσκου. Πατήστε το κουμπί έναρξης του υπολογιστή και, στη συνέχεια, πατήστε αμέσως το “Delete Key” μερικές φορές κατά την εκκίνηση για να εισέλθετε στις ρυθμίσεις του BIOS. Θα πρέπει τώρα να βρίσκεστε στην μπλε οθόνη του BIOS, Tab μέσα από το μενού για να ρυθμίσετε το σύστημα να εκκινεί από CD ή DVD. Τοποθετήστε το CD των Windows 7, κάντε επανεκκίνηση και επιλέξτε εκκίνηση από το CD πατώντας “ENTER”.

Σημαντική σημείωση για το επόμενο βήμα – Στην αρχική εγκατάσταση των Windows 7, η οθόνη σας εμφανίζει μια μπλε προεπιλεγμένη οθόνη των Windows λίγα λεπτά μετά την έναρξη της νέας εγκατάστασης. Η μπλε οθόνη έχει ένα μικρό “Microsoft Bird” κάτω δεξιά. Μπορεί να φαίνεται ότι το πρόγραμμα έχει παγώσει, όχι έτσι, να είστε υπομονετικοί, αυτή η αρχική οθόνη διαρκεί περίπου 4 έως 5 λεπτά και, στη συνέχεια, οι εγκαταστάσεις συνεχίζονται ομαλά μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως περίπου 20 λεπτά αργότερα. Εάν πιστεύετε ότι το πρόγραμμα έχει παγώσει και προσπαθείτε να το ακυρώσετε, μπορείτε να παρασυρθείτε σε μια χρονοβόρα άσκηση και θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης μητρικής πλακέτας – Τοποθετήστε το δίσκο της μητρικής πλακέτας και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αυτά τα προγράμματα οδήγησης θα πρέπει να εγκατασταθούν με ευκολία και θα κάνουν αυτόματη επανεκκίνηση του υπολογιστή μερικές φορές.

Εκτυπωτής και προσωπικό λογισμικό – Η εγκατάσταση εκτυπωτών συχνά απαιτεί να εγκαταστήσετε πρώτα το λογισμικό πριν συνδέσετε τον εκτυπωτή. Εάν το κάνετε λάθος, θα πρέπει συχνά να απεγκαταστήσετε την επανεκκίνηση και να ξεκινήσετε ξανά με το πρόγραμμα του εκτυπωτή. Εγκαταστήστε προσεκτικά το υπόλοιπο των προσωπικών σας προγραμμάτων λογισμικού με επανεκκίνηση μετά από κάθε εγκατάσταση, όταν είναι πρακτικό.

Λογισμικό βελτιστοποίησης:

Το σωστό λογισμικό βελτιστοποίησης αξίζει το βάρος του σε Χρυσό. Συνήθως δεν δίνω δωρεάν βύσματα στα άρθρα μου, αλλά τα λίγα που αναφέρονται παρακάτω με βοήθησαν σε πολλές περιπτώσεις και με έσωσαν από το να χρειαστεί να επαναδιαμορφώσω τον σκληρό μου δίσκο πολλές φορές.

Advanced System Care Pro (ASC Pro από την IOBIT) Αυτό είναι φανταστικής αξίας και έχει ένα σωρό διορθώσεις και βοηθητικά προγράμματα σε πολύ λογική τιμή. Εύκολο στη χρήση ακόμα και για αρχάριους.

Το Uniblue – Power Suite είναι ένα άλλο, και πάλι ένα γρήγορο πρόγραμμα επιδιόρθωσης λογισμικού 3 μερών χωρίς νόημα σε πολύ λογική τιμή. Εύκολο στη χρήση λογισμικό, οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να απαιτούν λίγη σκέψη με την περίεργη επαναφορά του προγράμματος οδήγησης που απαιτείται. Και τα δύο παραπάνω προσφέρουν εκπτωτικές προσφορές σε τακτική βάση.

Δωρεάν λογισμικό βελτιστοποίησης:

Το CCleaner είναι ένα πολύ καλό “Δωρεάν” Registry Cleaner

Smart Defrag και πάλι “Δωρεάν” στη χρήση και πολύ καλό λογισμικό.

Κόστος αναδιαμόρφωσης:

Ένας πρόχειρος οδηγός για την αναδιαμόρφωση και εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης των Windows 7 – 65,00 $ AUD/USD 27 Φεβρουαρίου 2012

Πρέπει να παρέχετε τον σκληρό δίσκο και το λειτουργικό σύστημα Windows 7. Η εγκατάσταση του προσωπικού λογισμικού δεν περιλαμβάνεται στην προσφορά και είναι επιπλέον.

Πλεονεκτήματα:

Υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για μια πλήρη αναδιαμόρφωση και επανεγκατάσταση. ουσιαστικά εγγυάται ότι τυχόν μακροπρόθεσμες δυσλειτουργίες θα αφαιρεθούν οριστικά.

Μειονεκτήματα:

Η επανεγκατάσταση προσωπικού λογισμικού μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα, ιδιαίτερα όσον αφορά το “Προσαρμοσμένο λογισμικό και λογισμικό εκτυπωτή”. Η δημιουργία ενός καθορισμένου αντιγράφου ασφαλείας ενός δίσκου μπορεί να είναι χρονοβόρα, η εγκατάσταση ενός νέου σκληρού δίσκου και η χρήση του παλιού ως αντίγραφο ασφαλείας είναι ένας έξυπνος τρόπος.

Συμπέρασμα:

Για μένα, θα κάνω επαναδιαμόρφωση και επανεγκατάσταση μόνο ως έσχατη λύση. Η πραγματική δουλειά δεν είναι η αναδιαμόρφωση ή η επανεγκατάσταση των Windows 7 OS και των προγραμμάτων οδήγησης μητρικής πλακέτας, αλλά με προσαρμοσμένο λογισμικό, εκτυπωτές και boutique λογισμικό που συχνά απαιτούν πολύ TLC κατά την εγκατάσταση. Το καλό λογισμικό βελτιστοποίησης μπορεί να αξίζει το βάρος του σε χρυσό και συνιστάται ιδιαίτερα.

Σχολιάστε