Διόρθωση μαύρης οθόνης Wii

Η μαύρη οθόνη του Wii είναι πολύ ενοχλητική καθώς δεν θα μπορείτε να παίξετε κανένα παιχνίδι στο Wii σας…ή να κάνετε οτιδήποτε στο Wii σας για αυτό το θέμα. Τι μπορεί λοιπόν να προκαλέσει τη μαύρη οθόνη και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη του Wii;

Μια κοινή αιτία της μαύρης οθόνης είναι η έλλειψη ρεύματος. Ελέγξτε για να δείτε εάν το Wii είναι όντως συνδεδεμένο, λαμβάνει ρεύμα και είναι ενεργοποιημένο (η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας πρέπει να είναι πράσινη). Εάν δεν τροφοδοτείτε το Wii, αποσυνδέστε το, ελέγξτε τις συνδέσεις στον προσαρμογέα και συνδέστε το ξανά. Εάν εξακολουθείτε να μην τροφοδοτείτε το Wii, δοκιμάστε να συνδέσετε το Wii σε διαφορετική πρίζα

Μια άλλη κοινή αιτία είναι ότι οι ρυθμίσεις εισόδου τηλεόρασης δεν είναι σωστές. Βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση έχει ρυθμιστεί στη σωστή είσοδο. Μπορείτε συνήθως να μάθετε ποια ρύθμιση εισόδου υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε κοιτάζοντας πού είναι συνδεδεμένο το Wii στην τηλεόραση, καθώς η κατάλληλη είσοδος αναγράφεται εκεί.

Οι συνδέσεις στο Wii ενδέχεται να μην έχουν συνδεθεί σωστά. Αποσυνδέστε το Wii και ελέγξτε τις συνδέσεις στο Wii. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν η σύνδεση με την τηλεόραση έχει συνδεθεί σωστά.

Μια εναλλακτική αιτία της μαύρης οθόνης του Wii είναι ότι το σύστημα έχει υπερθερμανθεί. Αυτό μπορεί να προκληθεί από τη χρήση του Wii για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή τη μη χρήση του σε καλά αεριζόμενο χώρο. Εάν η αιτία είναι η υπερθέρμανση, απενεργοποιήστε το Wii, αποσυνδέστε το και αφήστε το να κρυώσει για μερικές ώρες. Την επόμενη φορά, χρησιμοποιήστε το Wii σε καλά αεριζόμενο χώρο για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση αυτού του προβλήματος.

Απώλεια σύνδεσης μεταξύ του τηλεχειριστηρίου Wii και του Wii κατά την αναπαραγωγή Wiiware ή τη χρήση καναλιού Wii. Για να το λύσετε αυτό, απλώς επαναφέρετε το Wii. Για να μειώσετε τις πιθανότητες απώλειας σύνδεσης του τηλεχειριστηρίου Wii με το Wii βεβαιωθείτε ότι:

-Δεν υπάρχουν φωτεινές πηγές φωτός που να παρεμποδίζουν την επικοινωνία μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της κονσόλας

-Δεν υπάρχουν άλλες πηγές υπέρυθρου φωτός όπως αυτό που παράγεται από ένα τζάκι

-δεν υπάρχουν συσκευές όπως ασύρματα τηλέφωνα που παράγουν ραδιοσυχνότητες που να επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις πηγές, δοκιμάστε να μετακινήσετε την κονσόλα σε άλλο δωμάτιο όπου υπάρχουν λιγότερες παρεμβολές.

Εάν αυτές οι συμβουλές δεν λύσουν το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Wii, τότε μπορεί να έχετε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Βασικά έχετε 2 επιλογές για να λύσετε αυτό το πρόβλημα:

1) Στείλτε το Wii σας στη Nintendo για επισκευές. Συνιστώ αυτήν την επιλογή εάν η κονσόλα σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, καθώς δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για τις επισκευές. Ωστόσο, εάν η εγγύησή σας έχει λήξει, αυτή η επιλογή δεν είναι τόσο ελκυστική, καθώς μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε 50 $ ή υψηλότερα για μια επιδιόρθωση. Ένα μειονέκτημα της αποστολής της κονσόλας σας στη Nintendo για επισκευή είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε 4-6 εβδομάδες για να λάβετε πίσω την κονσόλα σας, ανεξάρτητα από το εάν είναι εντός εγγύησης ή όχι.

2) Επισκευάστε μόνοι σας το Wii σας. Αυτή είναι η φθηνότερη και ταχύτερη επιλογή για τα άτομα των οποίων η εγγύηση έχει λήξει. Η επισκευή του Wii μόνοι σας είναι δυνατή, αλλά είναι σημαντικό να έχετε έναν καλό οδηγό επισκευής Wii. Μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε έναν οδηγό επισκευής που έχει:

  • Οδηγίες βήμα προς βήμα με εικόνες για να καταλάβετε εύκολα τι να κάνετε
  • Κάποιο είδος υποστήριξης όπως υποστήριξη μέσω email, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια εάν κολλήσετε
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που ο οδηγός δεν λειτουργήσει, μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω

Σχολιάστε