Διόρθωση σφάλματος εξαίρεσης υπηρεσίας συστήματος

Η εξαίρεση της υπηρεσίας συστήματος είναι ένα σφάλμα που μπορεί να εμφανιστεί στη μπλε οθόνη θανάτου (BSOD). Αυτό το σφάλμα παραμένει όταν εμφανίζεται μια εξαίρεση κατά τη διάρκεια μιας υπηρεσίας συστήματος και οδηγεί σε μια μετάβαση από έναν πυρήνα σε μια λειτουργία χρήστη. Όταν παρουσιαστεί αυτό το σφάλμα, ο υπολογιστής επανεκκινείται και τυχόν μη αποθηκευμένα δεδομένα χάνονται.

Αυτό το σφάλμα μπορεί να εμφανιστεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Κατά την ανάγνωση και την αποστολή email
2. Κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη λήψη αρχείων από το διαδίκτυο
3. Πριν τερματιστεί τελείως ο υπολογιστής

Τι πρέπει να κάνετε τώρα;

1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης
2. Επιδιορθώστε τα προβλήματα στο Μητρώο Συστήματος
3. Αλλάξτε το λογισμικό προστασίας από ιούς
4. Αντικαταστήστε τη μνήμη RAM
5. Επαναφέρετε το σύστημα
6. Επαναφέρετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος
7. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης στο Web
8. Επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

Τα παλιά προγράμματα οδήγησης ενδέχεται να προκαλέσουν BSOD με εξαίρεση υπηρεσιών συστήματος. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών, ήχου και δικτύου. Για να κάνετε λήψη των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης, επισκεφτείτε τον ιστότοπο των αντίστοιχων κατασκευαστών. Ή κάντε κλικ στο Έναρξη | Όλα τα προγράμματα | Αξεσουάρ | Ενημερώσεις των Windows και ενημερώστε όλα τα προγράμματα οδήγησης.

Επιδιορθώστε τα προβλήματα στο Μητρώο Συστήματος

Τα προβλήματα μητρώου περιλαμβάνουν ακατάλληλες, παρωχημένες και εσφαλμένες πληροφορίες στο μητρώο του συστήματός σας. Οι πληροφορίες στο μητρώο του συστήματος πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένες. Οι παρωχημένες και εσφαλμένες πληροφορίες ενδέχεται να προκαλέσουν σφάλμα εξαίρεσης BSOD with System Service. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό επιδιόρθωσης μητρώου για να κάνετε τη διαδικασία επιδιόρθωσης μητρώου. Φροντίστε να επανεκκινήσετε το μηχάνημά σας μετά την ολοκλήρωση.

Αλλαγή λογισμικού προστασίας από ιούς

Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε το υπάρχον λογισμικό προστασίας από ιούς και να εγκαταστήσετε ένα άλλο. Διαφορετικά, απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Αντικαταστήστε τη μνήμη RAM

Μια ελαττωματική μνήμη RAM μπορεί να εμφανίσει το σφάλμα BSOD με εξαίρεση υπηρεσίας συστήματος. Εάν έχετε μία μόνο μνήμη RAM, αφαιρέστε την προσωρινά και εγκαταστήστε άλλη. Εάν έχετε πολλές RAM, δοκιμάστε τις μία προς μία ξεχωριστά.

Επαναφέρετε το Σύστημα

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος, επαναφέρετε την κατάσταση του υπολογιστή σας σε προηγούμενη ημέρα, ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το σφάλμα BSOD με Εξαίρεση Υπηρεσίας Συστήματος. Αυτό είναι επειδή; Η Επαναφορά Συστήματος θα επαναφέρει τις εκδόσεις μητρώου και αρχείων σε προηγούμενη ημέρα που θα επιλέξετε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Έναρξη | Όλα τα προγράμματα | Αξεσουάρ | Εργαλεία συστήματος | Επαναφοράς συστήματος.

Επαναφορά κατεστραμμένων αρχείων συστήματος

Η καταστροφή των αρχείων συστήματος οδηγεί σε διάφορα προβλήματα όπως το σφάλμα εξαίρεσης υπηρεσίας συστήματος. Υπάρχει ένα μικρό εργαλείο που ονομάζεται Έλεγχος αρχείων συστήματος εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας που σας βοηθά να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος με το πρωτότυπο.

1. Τοποθετήστε το DVD ROM του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows.
2. Κάντε κλικ στο Start | Τρέξιμο.
3. Πληκτρολογήστε SFC /ScanNow και πατήστε ENTER.
4. Ακολουθήστε τις οδηγίες.
5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή μετά την ολοκλήρωση.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης Ιστού

Τα κατεστραμμένα, κατεστραμμένα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη cache του προγράμματος περιήγησής σας, διακόπτουν τη λειτουργία τους και ενδέχεται να προκαλέσουν σφάλμα BSOD με εξαίρεση υπηρεσίας συστήματος. Για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης Ιστού, εγκαταστήστε το λογισμικό καθαρισμού συστήματος και κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή για να εκτελέσετε την εργασία.

Επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web

Η λέξη “Επαναφορά” που χρησιμοποίησα δεν περιορίζεται μόνο για τις ρυθμίσεις. αλλά περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αφαίρεση των πρόσφατα εγκατεστημένων πρόσθετων, γραμμών εργαλείων, μηχανών αναζήτησης και εκκαθάριση ιστορικού ιστού, προσωρινής μνήμης και κωδικών πρόσβασης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή του σφάλματος.

1. Ανοίξτε τον Internet Explorer.
2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία | ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους.
4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά από το πλαίσιο Επαναφορά ρυθμίσεων του Internet Explorer.
5. Επιλέξτε το πλαίσιο Διαγραφή προσωπικών ρυθμίσεων.
6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σχολιάστε