Εγκατάσταση τηλεόρασης επίπεδης οθόνης: Οδηγός εγκατάστασης τηλεόρασης

Η εγκατάσταση τηλεόρασης επίπεδης οθόνης δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς γίνεται και θα δείτε ότι μπορείτε να εκτελέσετε ένα εγκατάσταση τηλεόρασης επίπεδης οθόνης μαζί με τους καλύτερους από αυτούς.

Μια εγκατάσταση τηλεόρασης επίπεδης οθόνης στον τοίχο μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα από οποιονδήποτε έχει κάποιες βασικές δεξιότητες και την ικανότητα να ακολουθεί απλές οδηγίες. Δεν χρειάζεται να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό για να το κάνετε. Συχνά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Αν το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα εξαλείφοντας τις χρεώσεις εγκατάστασης. Θα σας υπενθυμίζεται η αίσθηση της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης της τηλεόρασής σας μόνοι σας κάθε φορά που παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή στη νέα σας επιτοίχια τηλεόραση.

Η γενική ροή μιας εγκατάστασης τηλεόρασης επίπεδης οθόνης είναι να αποφασίσετε για την τοποθεσία, να σχεδιάσετε τις καλωδιακές διαδρομές και τις συνδέσεις σας, να μετρήσετε και να τοποθετήσετε τη βάση στον τοίχο, να συνδέσετε μέρος της βάσης στην τηλεόραση, να κρεμάσετε την τηλεόραση επίπεδης οθόνης στην επιτοίχια βάση , και συνδέστε τα πάντα μαζί.

Το πιο δύσκολο μέρος μιας εγκατάστασης τηλεόρασης επίπεδης οθόνης είναι συχνά το βάρος της τηλεόρασης. Εάν τοποθετείτε μια μεγαλύτερη τηλεόραση, όπως μια τηλεόραση 42 ιντσών και άνω, σίγουρα θα θέλετε να έχετε μαζί σας έναν βοηθό για να την κρεμάσετε στη βάση. Η ασφάλεια πρέπει να είναι το πιο σημαντικό σας μέλημα.

Ας μιλήσουμε για κάθε μέρος της ροής.

Πού τοποθετώ την τηλεόραση επίπεδης οθόνης μου;

Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αποφασίσετε πού θα τοποθετήσετε την τηλεόραση επίπεδης οθόνης σας. Να θυμάστε ότι μπορεί να χρειαστεί να ζήσετε με τη θέση της νέας σας τηλεόρασης για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που αξίζει τον επιπλέον χρόνο που αφιερώσατε για τον προγραμματισμό της τοποθέτησης.

Εάν τοποθετείτε σε σαλόνι ή οικογενειακό δωμάτιο, θα θέλετε να τοποθετήσετε την τηλεόραση έτσι ώστε να είναι εύκολα ορατή από όλους στο δωμάτιο. Μπορεί να θέλετε να το τοποθετήσετε ψηλότερα στον τοίχο από ό,τι σχεδιάζατε αρχικά.

Εάν έχετε τζάκι, είναι πολύ δημοφιλές να τοποθετείτε την τηλεόραση πάνω από το τζάκι. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να έχετε αρκετό χώρο μεταξύ της οροφής και του τζακιού για να τοποθετήσετε την τηλεόραση χωρίς να ενοχλείτε αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε στο τζάκι. Επίσης, πρέπει να περάσετε καλώδια στην τηλεόραση και στους περισσότερους αρέσει να τα κρύβουν έτσι ώστε να μην βλέπετε καλώδια στον τοίχο πάνω από το τζάκι.

Έχετε σκεφτεί μια γωνιακή βάση τοίχου; Οι γωνιακές βάσεις απαιτούν διαφορετικό είδος βάσης σχεδιασμένο για γωνίες και μπορεί να είναι πιο ακριβές. Οι γωνιακές βάσεις μπορεί να λύσουν προβλήματα όπου η χρήση οποιουδήποτε από τους τοίχους θα δυσκόλευε την προβολή, θα παρεμπόδιζε τα υπάρχοντα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα στον τοίχο ή θα δυσκόλευε τη σωστή λειτουργία της καλωδίωσης.

Ενώ αποφασίζετε για το πού θα τοποθετήσετε τη νέα σας τηλεόραση, είναι η τέλεια στιγμή για να σχεδιάσετε τις καλωδιώσεις και τις ηλεκτρικές ροές σας.

Σχεδιάστε τα καλώδια σας

Οι διαδρομές των καλωδίων σας πρέπει να προγραμματιστούν, επειδή πιθανώς θα θέλετε να ελαχιστοποιήσετε την ορατότητα των καλωδίων, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε νέα μακρύτερα καλώδια και ίσως χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας άλλες νέες συσκευές που αγοράσατε για να τις χρησιμοποιήσετε με τη νέα σας τηλεόραση επίπεδης οθόνης.

Πιθανότατα δεν θα τοποθετήσετε τις συσκευές ήχου και εικόνας δίπλα στην τηλεόραση HD επίπεδης οθόνης που είναι τοποθετημένη στον τοίχο. Πιθανότατα θα τα τοποθετήσετε σε ένα ράφι πολυμέσων ή κονσόλα κοντά. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να εκτελέσετε καλώδια από τις συσκευές πολυμέσων στην τηλεόρασή σας. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαχείρισης καλωδίων ή προϊόντων απόκρυψης καλωδίων για να δώσετε στις καλωδιακές σας διαδρομές αυτή την τελική πινελιά.

Διαχείριση καλωδίων

Τα προϊόντα διαχείρισης καλωδίων σάς επιτρέπουν να δρομολογείτε πιο καθαρά τα καλώδια κατά μήκος ενός τοίχου ή πίσω από την κονσόλα πολυμέσων ή την τηλεόραση.

Προϊόντα απόκρυψης καλωδίων

Υπάρχουν πολλά προϊόντα απόκρυψης καλωδίων που σας επιτρέπουν να καλύπτετε τα καλώδια και να τα κρύβετε από τα μάτια. Αυτό μπορεί να κάνει την εγκατάστασή σας πολύ πιο καθαρή και καλύτερη. Τα τυπικά καλώδια που πρέπει να κάνετε είναι η τροφοδοσία, το ομοαξονικό (RG 6), το HDMI, ο ήχος και το USB.

Εξουσία

Η τοποθέτηση τηλεόρασης στον τοίχο συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλώδιο επέκτασης. Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις δεν διαθέτουν πολύ μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας και είναι συνηθισμένο να χρειάζεστε ένα μακρύ καλώδιο για να τροφοδοτείτε την τροφοδοσία από την τοποθεσία της τηλεόρασής σας στον τοίχο.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πολύπριζο με προστατευτικό υπέρτασης, τότε είναι η ώρα να το αποκτήσετε. Έχετε επενδύσει ίσως σε ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο σπίτι σας και πρέπει να το προστατέψετε. Ένα προστατευτικό υπέρτασης παρακολουθεί τη γραμμή και μπορεί να προστατεύσει τον εξοπλισμό σας από υπερτάσεις που προκαλούνται από καταιγίδες και άλλες διακοπές ρεύματος.

Καταφέρνω

Το ομοαξονικό καλώδιο είναι το καλώδιο που μπαίνει στο σπίτι σας και σας πηγαίνει στο κουτί καλωδίων ή στην τηλεόραση. Είναι συνήθως ένα καλώδιο προδιαγραφών RG 6 και μπορεί να μεταφέρει σήματα από τον πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης ή δορυφορικής τηλεόρασης. Η τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον τοίχο μπορεί να σημαίνει ότι απομακρύνετε την τηλεόραση από το σημείο που εισέρχεται το καλώδιο στο δωμάτιο. Εάν ναι, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε μια υποδοχή καλωδίου που σας επιτρέπει να επεκτείνετε το καλώδιο σας για να φτάσετε στη θέση της νέας τηλεόρασης.

HDMI

Μπορεί να έχετε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν όλες ένα καλώδιο HDMI για την παροχή ήχου και βίντεο στην τηλεόρασή σας. Η καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση που διαθέτετε ενδέχεται να σας παρέχει ένα καλωδιακό κουτί ή/και μια ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο (DVR). Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να γνωρίζετε πόσο μήκος χρειάζεται κάθε καλώδιο για να φτάσει από τη συσκευή στην τηλεόρασή σας.

Μπορεί να έχετε αγοράσει το δικό σας DVR σαν TiVo. Θα χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο HDMI για να στείλετε βίντεο και ήχο στην τηλεόρασή σας. Οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων ροής είναι διαδεδομένες και είναι διαθέσιμες από το Roku, το Fire TV από το Amazon, το Google Chromecast ή το Apple TV. Όλα χρησιμοποιούν ένα καλώδιο HDMI για να μεταφέρουν βίντεο και ήχο στην HDTV σας.

Ποια βάση τηλεόρασης χρειάζομαι;

Τώρα που έχετε ένα σχέδιο για την καλωδίωση, πώς θα τοποθετήσετε την τηλεόρασή σας στον τοίχο; Με βάση τηλεόρασης επίπεδης οθόνης, φυσικά.

Υπάρχουν μερικές επιλογές όταν πρόκειται για βάσεις τοίχου τηλεόρασης και η καθεμία εξαρτάται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας. Υπάρχουν βάσεις που είναι σταθερές, βάσεις με δυνατότητα κλίσης και/ή περιστροφής, αρθρωτές βάσεις που σας επιτρέπουν να αλλάξετε εντελώς τη γωνία θέασης της τηλεόρασης, υπάρχουν βάσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την τοποθέτηση μιας τηλεόρασης επίπεδης οθόνης σε μια γωνία ενός δωματίου, και υπάρχουν βάσεις οροφής τηλεόρασης.

Σταθερές βάσεις

Οι σταθερές βάσεις έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε σταθερή θέση σε τοίχο και εκτός από το ότι σας προσφέρουν τη λιγότερη ευελιξία στην τοποθέτηση, είναι και οι λιγότερο ακριβές. Εάν έχετε το τέλειο μέρος για να τοποθετήσετε την τηλεόρασή σας στον τοίχο όπου φαίνεται εύκολα από όλο το δωμάτιο και από οποιαδήποτε γωνία, τότε μια σταθερή επιτοίχια βάση για τηλεόραση είναι για εσάς.

Κλίση/Περιστρεφόμενες βάσεις

Οι βάσεις τηλεόρασης με κλίση σάς επιτρέπουν να γέρνετε την τηλεόρασή σας πάνω και κάτω μετά την τοποθέτηση, ώστε να έχετε την καλύτερη κατακόρυφη γωνία θέασης. Ομοίως, οι περιστρεφόμενες βάσεις τηλεόρασης σάς επιτρέπουν να περιστρέφετε την τηλεόρασή σας εμπρός και πίσω για να επιτύχετε την καλύτερη οριζόντια γωνία θέασης.

Πλήρης κίνηση αρθρωτές βάσεις

Είναι πιθανό η θέση της τηλεόρασής σας να απαιτεί να περιστρέφετε την τηλεόραση σε πιο ακραία γωνία από αυτή που επιτρέπει μια περιστρεφόμενη βάση ή μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε την τηλεόραση μακριά από τον τοίχο, ώστε να μπορείτε να γέρνετε την τηλεόραση σε πιο ακραία γωνία από επιτρέπει μια ανακλινόμενη βάση.

Μια αρθρωτή βάση ή βάση τοίχου τηλεόρασης πλήρους κίνησης σάς προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο τοποθέτησης της τηλεόρασής σας, αλλά είναι επίσης πιο ακριβή από άλλες βάσεις. Χρειάζεται επίσης να είστε πολύ προσεκτικοί για να αποκτήσετε μια βάση που να μπορεί να αντέξει το βάρος της τηλεόρασής σας λόγω της επιπλέον πίεσης που ασκεί στη βάση η σχεδίασή της. Η σύνδεση της βάσης με τα μπουλόνια είναι απαραίτητη για την άρθρωση των στηριγμάτων, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και στις βίδες στερέωσης.

Γωνιακές βάσεις τηλεόρασης επίπεδης οθόνης

Οι γωνιακές βάσεις τοίχου τηλεόρασης έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να τοποθετούν μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης στη γωνία του δωματίου σας. Οι βάσεις τηλεόρασης στους βραχίονες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό σε ορισμένες περιπτώσεις, οπότε ρίξτε μια ματιά και σε αυτές. Μια γωνιακή βάση τηλεόρασης μπορεί να στερεωθεί ή να έχει περιορισμένη δυνατότητα περιστροφής και/ή κλίσης.

Βάσεις οροφής τηλεόρασης

Τις περισσότερες φορές οι βάσεις οροφής τηλεόρασης χρησιμοποιούνται σε εμπορικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμες όταν υπάρχουν απαιτήσεις στο σπίτι σας. Μια βάση τηλεόρασης οροφής μπορεί να σας φανεί χρήσιμη όταν δεν θέλετε να τοποθετήσετε την τηλεόρασή σας κοντά σε τοίχο, αλλά πρέπει να την τοποθετήσετε σε ανοιχτό χώρο ανάμεσα στα δωμάτια ή στη μέση ενός δωματίου. Μια βάση οροφής τηλεόρασης μπορεί να λύσει προβλήματα που άλλες βάσεις δεν μπορούν.

Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις δωματίου σας θα υπαγορεύσουν ποια βάση τηλεόρασης επίπεδης οθόνης χρειάζεστε.

Βαθμολογία βάρους

Επιπλέον, οι επιλογές τοποθέτησης που αναφέραμε, πρέπει επίσης να ταιριάξετε τη βάση με την τηλεόρασή σας με δύο τρόπους. Πρώτον, οι βάσεις έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται μια σειρά βαρών που συνήθως καθορίζονται χρησιμοποιώντας τη μέτρηση της διαγώνιας της τηλεόρασής σας. Για παράδειγμα, ορισμένες βάσεις τηλεόρασης για επίπεδες οθόνες έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται τηλεοράσεις 32-42 ιντσών.

Διαμόρφωση VESA

Η άλλη προδιαγραφή που πρέπει να σας απασχολήσει είναι η VESA. Το VESA είναι μια προδιαγραφή που σχετίζεται με τις οπές στερέωσης στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας, σχεδιασμένες να ταιριάζουν με βάσεις τοίχου τηλεόρασης επίπεδης οθόνης. Θα πρέπει να αγοράσετε μια βάση VESA που ταιριάζει με τη διαμόρφωση VESA της τηλεόρασής σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρότυπο VESA, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Wikipedia.org.

Τοποθέτηση του βραχίονα της τηλεόρασής σας στον τοίχο

Η ασφαλής τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον τοίχο εξαρτάται επίσης από την κατασκευή των τοίχων σας. Οι τηλεοράσεις μπορεί να είναι βαριές και έτσι χρειάζονται μια βαριά σύνδεση μεταξύ της βάσης και του τοίχου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλώς να βάλετε ένα καρφί ή μια βίδα στη γυψοσανίδα και να ελπίζετε για το καλύτερο. Επίσης, πιθανότατα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε άγκυρες γυψοσανίδας, αν και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν το βάρος. Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που οι άγκυρες γυψοσανίδας μπορεί να έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν το βάρος, ο τοίχος σας μπορεί να μην είναι. Είναι καλύτερο και ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε ένα σχέδιο που αγκυρώνει στα καρφιά, όταν τοποθετείτε μια βαριά επίπεδη οθόνη HDTV.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να στερεώσετε στηρίγματα τοίχου της τηλεόρασης στα ξύλινα καρφιά του σπιτιού σας. Τα καρφιά είναι αυτά με τα οποία συνδέεται η γυψοσανίδα σας και συνήθως απέχουν μια συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του σπιτιού σας. Οι δύο πιο κοινές αποστάσεις είναι 16 και 24 ίντσες στο κέντρο. Στο κέντρο σημαίνει ότι η μέτρηση μεταξύ των καρφιών μετριέται από το κέντρο του ενός καρφιού στο κέντρο του επόμενου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί θέλετε να τοποθετήσετε τις βίδες σύνδεσης απευθείας στο κέντρο κάθε καρφιού για την ισχυρότερη στήριξη. Ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε έναν ανιχνευτή καρφιών για να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει τη βάση σας απευθείας στο κέντρο κάθε καρφιού.

Οι επιτοίχιες βάσεις τηλεόρασης σχεδιάζονται συνήθως σε δύο μέρη. Το ένα μέρος συνδέεται στον τοίχο και το άλλο στην τηλεόραση. Όταν και τα δύο μέρη της βάσης της τηλεόρασης είναι στη θέση τους, απλά κρεμάτε την τηλεόραση στη βάση για να την τοποθετήσετε στη θέση της. Μόλις τοποθετηθεί, ασφαλίζετε τη βάση έτσι ώστε η τηλεόραση να μην μπορεί να πέσει.

Ένα επιπλέον στοιχείο που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι η σύνδεση των καλωδίων στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά της τηλεόρασής σας. Ανάλογα με τη βάση που επιλέξατε, ο χώρος πίσω από την τηλεόραση μπορεί να είναι τόσο στενός μόλις τοποθετηθεί που δεν θα μπορείτε να εργαστείτε πίσω από αυτήν για να συνδέσετε καλωδιακές συνδέσεις. Έχοντας αυτό υπόψη, ίσως είναι καλύτερο να κάνετε μερικές από τις συνδέσεις προτού κρεμάσετε την τηλεόραση ή να επιλέξετε μια βάση που σας προσφέρει το δωμάτιο που χρειάζεστε.

Ορίστε το έχετε. Οι πληροφορίες, οι προτάσεις και οι συμβουλές μας για να σας βοηθήσουμε με την επιτοίχια βάση της τηλεόρασής σας. Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές εάν τις χρειάζεστε. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι αυτό το άρθρο σας παρείχε πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν με την εγκατάσταση της τηλεόρασης επίπεδης οθόνης.

Σχολιάστε