ΕΚΤΥΠΩΣΗ οθονης

Παντού γύρω από λογότυπα, σχέδια και τέχνη εμφανίζονται και βγαίνουν από την ξυλουργική χρησιμοποιώντας μια εκσυγχρονισμένη έκδοση μιας παλαιότερης τεχνολογίας. Η μεταξοτυπία είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να εκθέσετε ένα όνομα ή/και ένα λογότυπο εταιρείας στο κοινό. Η μεταξοτυπία ξεκίνησε αρχικά χρησιμοποιώντας το μετάξι ως μέσο, ​​αλλά από τότε έχει προχωρήσει στη χρήση τεντωμένων πορωδών, λεπτώς υφασμένων υφασμάτων από νάιλον ή πολυεστέρα, με προσεκτικά στένσιλ σχέδια, και υπέροχες δημιουργίες σχηματίζονται και ζωντανεύουν. Από πολλά από τα διάσημα έργα του Andy Warhol μέχρι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συνήθως όπως μπλουζάκια και καπέλα, η πρακτική του τεντώματος ενός υφάσματος και της τοποθέτησης ενός αδιαπέρατου υλικού για να καλύψει περιοχές του υφάσματος που δεν επηρεάζονται από τις βαφές έχει δημιουργήσει επιδραστικά και εμπορεύσιμα έργα τέχνη. Αυτή η φθηνή μορφή διαφήμισης δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για μια εταιρεία να εδραιωθεί στην αγορά ή για μια ήδη εδραιωμένη εταιρεία να κερδίσει μεγάλη αναγνώριση.

Με μεγάλη ευελιξία και εύρος χρήσεων σε διαφορετικές πλατφόρμες και υλικά, η μεταξοτυπία έχει γίνει μια ευρέως αποδεκτή μορφή ψευδο-μέσου. Με χρήσεις που ποικίλλουν από υφάσματα, κεραμικά, μέταλλο, ξύλο, χαρτί, γυαλί και πλαστικό, δεν υπάρχουν πολλά που δεν μπορούν να επιτευχθούν με μεταξοτυπία. Παραμένει προφανές ότι η μεταξοτυπία είναι εμφανής σε όλους τους τομείς της ζωής. Είναι αδύνατο να περπατάς στο δρόμο και να μην βλέπεις εκατοντάδες μεταξοτυπημένα αντικείμενα σε καθημερινή βάση. Τα πάντα, από μπουκάλια αναψυκτικού, μπλουζάκια, φλιτζάνια καφέ και αυτοκίνητα είναι όλα τυπωμένα με οθόνη. Με ένα τόσο ευρύ φάσμα χρήσεων, η μεταξοτυπία έχει επίσης πολλές διαφορετικές τεχνικές για να επιτευχθεί.

Το πιο συνηθισμένο για μεταξοτυπία είναι γνωστό ως φωτογραφικό γαλάκτωμα. Με απλά λόγια, το φωτογραφικό γαλάκτωμα είναι μια διαδικασία κατά την οποία μια φωτοευαίσθητη ουσία σκληρύνεται και υποβάλλεται σε υπεριώδες φως, χρησιμοποιώντας το επιθυμητό σχέδιο με στένσιλ, το μονοχρωματικό σχέδιο μεταφέρεται στο όχημα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω (υφάσματα, κεραμικά, μέταλλο, ξύλο, χαρτί , γυαλί και πλαστικό). Η διαδικασία ολοκληρώνεται ξεπλένοντας την περίσσεια του γαλακτώματος που δεν είχε σκληρυνθεί από το φως ούτε σε νερό ούτε σε διαλύτη. Στο τέλος, αφήνει μόνο την επιθυμητή τυπωμένη εικόνα στο μέσο. Η μεταξοτυπία έχει γίνει μεγάλη δημοτικότητα για την επωνυμία των καθημερινών οικιακών ειδών μας και μας εξοικειώνει επίσης με διάσημες εμπορικές μάρκες.

Κάθε φορά που φοράμε ένα μπλουζάκι ή χρησιμοποιούμε μια κούπα καφέ, χρησιμοποιούμε ένα προϊόν μεταξοτυπίας, το οποίο έχει φέρει έργα τέχνης και διαφημίσεις στις μάζες. Τα πανό, τα λογότυπα, τα γραφικά και η τέχνη έχουν δημιουργηθεί και αντιγραφεί αμέτρητες φορές ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεωρημένης τεχνολογίας. Από την ανάπτυξη της μεταξοτυπίας και την εξέλιξη της απομάκρυνσης από το μετάξι, η τεχνολογία έχει βελτιωθεί ώστε να περιλαμβάνει διαδικασίες φωτογραφικής εκτύπωσης για τη δημιουργία έργων τέχνης, συγκεκριμένα εκείνων του Andy Warhol (που αναφέρθηκαν παραπάνω). Αυτή η τεχνολογία συνεχίζει να φέρνει γνωστά ονόματα στη ζωή μας και όμορφα έργα τέχνης στην καρδιά μας. Αν και χρησιμοποιείται μια σκληρή και λειαντική χημική διαδικασία, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα για να ζεστάνει τις καρδιές και το μυαλό προηγούμενων γενεών και μελλοντικών γενεών καινοτόμων.

Σχολιάστε