Επαγγελματικές κάρτες δύο όψεων – Τα υπέρ και τα κατά

Οι επαγγελματικές κάρτες δύο όψεων έχουν τους θαυμαστές τους και τους σθεναρούς αντιπάλους τους. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν να γεμίζουν τον επιπλέον χώρο στο πίσω μέρος μιας επαγγελματικής κάρτας με περισσότερες πληροφορίες, ενώ άλλοι ορκίζονται αφήνοντάς τον κενό για να γράφουν σημειώσεις. Λοιπόν, πώς θα αποφασίσετε με ποιο θα προτιμήσετε όταν σχεδιάζετε τις νέες επαγγελματικές σας κάρτες;

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για την εκτύπωση και στις δύο πλευρές των καρτών σας.

Πλεονεκτήματα

  • Εκτυπώνοντας και στις δύο όψεις, μπορείτε να χωρέσετε περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σας χωρίς να γεμίσετε το μπροστινό μέρος. Αυτές τις μέρες υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία επικοινωνίας και χρήσιμα url για κοινή χρήση και ίσως θέλετε να προσθέσετε τη σελίδα σας στο Facebook και το χειριστήριο Twitter. Κρατήστε το μπροστινό μέρος της κάρτας απλοποιημένο στις πιο βασικές πληροφορίες και τοποθετήστε το υπόλοιπο στο πίσω μέρος
  • Μπορείτε να εκτυπώσετε διασκεδαστικά, χρήσιμα ή εμπνευσμένα πράγματα στο πίσω μέρος της κάρτας σας που θα κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να κρατήσουν τις κάρτες σας χρήσιμες για αναφορά. Οι κάρτες προστιθέμενης αξίας είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κρατώντας το όνομά σας μπροστά σε πιθανούς πελάτες.
  • Περισσότερος χώρος για βελτιωμένη δημιουργία επωνυμίας. Η χρήση του πίσω μέρους της κάρτας σας δίνει περισσότερο χώρο για γραφικά ή φωτογραφίες που βασίζονται στην επωνυμία σας.
  • Μπορείτε να εκτυπώσετε τρέχουσες ειδικές προσφορές, να προσθέσετε κωδικούς QR που συνδέονται με μια σελίδα ειδικής προσφοράς και οποιεσδήποτε περισσότερες σχετικές πληροφορίες, στο πίσω μέρος των καρτών σας χωρίς να γεμίσετε το μπροστινό μέρος.

Μειονεκτήματα

  • Σε εκδηλώσεις δικτύωσης, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να γράφουν σημειώσεις στο πίσω μέρος των καρτών για να τους βοηθήσουν να θυμούνται τη συνομιλία σας ή να σημειώνουν τα επακόλουθα σημεία. Όταν η κάρτα είναι τυπωμένη και στις δύο όψεις χωρίς λευκό κενό, δεν μπορούν.
  • Όταν οι κάρτες αρχειοθετούνται σε Rolodexes ή συστήματα αρχειοθέτησης καρτών, φαίνεται μόνο το μπροστινό μέρος της κάρτας. Ομοίως, οι άνθρωποι τείνουν να σαρώνουν μόνο στη μία πλευρά μιας κάρτας. Έτσι, όλες οι πληροφορίες στο πίσω μέρος χάνονται μόλις κατατεθεί η κάρτα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της κάρτας, εάν αποφασίσετε να εκτυπώσετε και στις δύο πλευρές.
  • Η εκτύπωση επαγγελματικών καρτών διπλής όψης κοστίζει περισσότερο και χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος, καθώς το μελάνι πρέπει να στεγνώσει στη μία πλευρά πριν εκτυπωθεί η δεύτερη πλευρά. Ωστόσο, επικοινωνήστε με τον εκτυπωτή σας για το πρόσθετο κόστος. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα είναι πολύ περισσότερο και μπορεί να αξίζει τον κόπο για εσάς.

Παρά τα μειονεκτήματα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κάρτες διπλής όψης, καθώς τείνουν να φαίνονται πιο εξελιγμένες και επιτρέπουν πιο δημιουργικά γραφικά. Απλώς αποφύγετε τις παγίδες που αναφέρονται στη λίστα μειονεκτημάτων: προσπαθήστε να αφήσετε λίγο λευκό ή ανοιχτόχρωμο χώρο στο πίσω μέρος που μπορεί να γραφτεί (δηλαδή χωρίς γυαλιστερό βερνίκι). βεβαιωθείτε ότι όλα τα ζωτικής σημασίας στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στο μπροστινό μέρος της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε το καλύτερο και από τις δύο πλευρές της συζήτησης.

Σχολιάστε