Επιλογή θήκης υπολογιστή

Η ATXPowerSupplies.Com γράφει αυτό το άρθρο σχετικά με την “επιλογή της σωστής θήκης υπολογιστή για τον υπολογιστή σας” για να σας βοηθήσει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες θήκες υπολογιστών στην αγορά που μερικές φορές κάνουν την επιλογή της σωστής θήκης υπολογιστή αρκετά δύσκολη.

Πρώτα και κύρια επιλέξτε μια θήκη υπολογιστή που ταιριάζει στα προσωπικά σας γούστα. Μόλις βρείτε ένα που σας φαίνεται καλό, υπάρχουν μερικά άλλα χαρακτηριστικά σχετικά με τις θήκες υπολογιστών που πρέπει να γνωρίζετε.

Έχει μπροστινό USB; Σχεδόν δεν έχει νόημα να έχεις θήκη υπολογιστή χωρίς μπροστινό usb. Οι μπροστινές θύρες USB είναι χρήσιμες για τη σύνδεση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και τη λήψη εικόνων. Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε να τραβήξετε τον υπολογιστή προς τα έξω για να αναζητήσετε τις θύρες usb στο πίσω μέρος. Σχεδόν όλες οι μητρικές έχουν θύρες για μπροστινό και πίσω usb. Άλλες χρήσεις των μπροστινών θυρών usb είναι: τοποθέτηση memory stick, σύνδεση mp3 player, σύνδεση φορητού εκτυπωτή και προσωρινή δικτύωση μεταξύ υπολογιστών.

Πώς εγκαθίσταται η μητρική πλακέτα στη θήκη; Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βρείτε μια θήκη που να έχει αφαιρούμενο backplane για την τοποθέτηση της μητρικής πλακέτας. Το backplane μπορεί να αφαιρεθεί από τη θήκη για να τοποθετηθεί η μητρική πλακέτα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, είναι δυνατό να εγκαταστήσετε τη μητρική πλακέτα σε ανοιχτό χώρο όπου υπάρχει αρκετός χώρος για εργασία. Η εγκατάσταση μιας μητρικής πλακέτας σε μια θήκη υπολογιστή χωρίς αφαιρούμενο backplane μπορεί να είναι περιορισμένη. Διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο να κόψετε τα χέρια σας στο περιβάλλον πλαίσιο της θήκης. Φυσικά, εάν η θήκη του υπολογιστή είναι μεγάλη τότε μπορεί να μην είναι απαραίτητο να έχει αφαιρούμενο backplane. Η δυνατότητα αφαιρούμενου backplane γίνεται πιο σημαντική εάν η θήκη του υπολογιστή είναι μικρού μεγέθους.

Τι μορφή είναι η μητρική σας πλακέτα; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες μορφής που συνήθως κατασκευάζονται οι μητρικές. Οι κύριοι παράγοντες μορφής είναι: Micro ATX, Full ATX (κοινώς αναφέρεται ως ATX) και Extended ATX. Κάθε θήκη υπολογιστή πρέπει να υποδηλώνει ποιους παράγοντες μορφής μητρικής πλακέτας δέχεται. Εάν η υπόθεση δεν περιγράφει ποιους παράγοντες μορφής μητρικής πλακέτας δέχεται, τότε είναι καλύτερο να προχωρήσετε. διατρέχετε τον κίνδυνο να αγοράσετε μια θήκη υπολογιστή που δεν ταιριάζει στη μητρική σας πλακέτα. Οι φυσικές μετρήσεις μιας μητρικής πλακέτας είναι ως επί το πλείστον ασήμαντες. Εφόσον οι παράγοντες φόρμας της θήκης και της μητρικής πλακέτας ταιριάζουν, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα με την εγκατάσταση.

Τι μέγεθος τροφοδοτικού έχει η θήκη του υπολογιστή; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτή τη σημαντική ερώτηση επειδή οι περισσότερες εταιρείες που πωλούν θήκες υπολογιστών θα περιλαμβάνουν ένα μικρό τροφοδοτικό που είναι, τις περισσότερες φορές, πολύ μικρό για την εφαρμογή σας. Η ύπαρξη τροφοδοτικού μικρού μεγέθους μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστη λειτουργία του υπολογιστή, που συνήθως υποδηλώνεται με συχνή επανεκκίνηση. Οι περισσότερες θήκες υπολογιστών στο ATXPowerSupplies διατίθενται στάνταρ χωρίς τροφοδοτικό. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες, επομένως παρέχουμε την ευκαιρία στον πελάτη να προσθέσει όποιο μέγεθος τροφοδοτικού χρειάζεται στην περίπτωσή του.

Φροντίστε να δείτε το άρθρο μας για επιλέγοντας το σωστό τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας.

Πόσες θέσεις συσκευών θα χρειαστεί ο υπολογιστής σας; Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πόσες θέσεις 5,25″ και 3,5″ θα χρειαστείτε στη θήκη του υπολογιστή σας. Εάν εγκαθιστάτε τέσσερα cdrom στον υπολογιστή σας, τότε θα χρειαστεί να έχετε μια θήκη με τουλάχιστον τέσσερις θέσεις 5,25″. Θα χρειαστείτε επίσης έναν ορισμένο αριθμό θέσεων 3,5″. Οι μονάδες δισκέτας και οι σκληροί δίσκοι χωρούν σε θέσεις 3,5″. Για μονάδες δισκέτας, οι θέσεις πρέπει να είναι εξωτερικές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι προσβάσιμες από το εξωτερικό της θήκης του υπολογιστή. Οι σκληροί δίσκοι είναι τοποθετημένοι στις εσωτερικές θέσεις 3,5″. Η ουσία είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές θέσεις για όλες τις συσκευές σας.

Θα ταιριάζουν οι φυσικές διαστάσεις της θήκης του υπολογιστή στην τοποθεσία σας; Φροντίστε να διαλέξετε μια θήκη υπολογιστή που χωράει σε οποιοδήποτε χώρο έχετε ορίσει για τον υπολογιστή σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο συνολικό ύψος, πλάτος και βάθος.

Ο χώρος σας παρέχει άφθονη ψύξη του υπολογιστή σας; Στις περισσότερες εφαρμογές όπου ο υπολογιστής είναι ρυθμισμένος σε ανοιχτό χώρο, οι ανεμιστήρες στο τροφοδοτικό και στην cpu είναι αρκετοί για να ψύξουν τον υπολογιστή. Σε μέρη όπως ντουλάπια, ίσως θέλετε να προσθέσετε έναν ή δύο ανεμιστήρες για να βοηθήσετε στη διαδικασία ψύξης. Μια άλλη εφαρμογή που μπορεί να απαιτεί πρόσθετους ανεμιστήρες ψύξης είναι όταν πραγματοποιείται overclocking του επεξεργαστή.

Δείτε το άλλο άρθρο μας για πώς να εγκαταστήσετε έναν μπροστινό προσαρμογέα usb.

Σχολιάστε