Επιλογή μεταξύ ετικετών όφσετ και εκτυπωμένων με οθόνη CD και DVD

Υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές εκτύπωσης διαθέσιμες για αναπαραγωγή πολυμέσων. Όταν επιλέγετε μια εγκατάσταση για την παραγωγή του έργου σας, η ικανότητά τους να εκτυπώνουν όφσετ και να εκτυπώνουν οθόνη σε μέσα είναι σημαντική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η όφσετ ή η μεταξοτυπία είναι η καλύτερη και οι απαιτήσεις του έργου, και όχι οι ικανότητες ενός αντιγραφέα, θα πρέπει να καθορίζουν ποια μέθοδος χρησιμοποιείται. Καμία ενιαία μορφή δεν ταιριάζει σε κάθε έργο.

Τεχνικές διαφορές μεταξύ όφσετ και μεταξοτυπίας

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία μεταξοτυπίας είναι η εγγραφή των εικόνων από το ηλεκτρονικό έργο τέχνης σε θετικά φιλμ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το μελάνι ωθείται μέσω ενός μάκτρου μέσα από μια οθόνη λεπτού πλέγματος στον δίσκο.

Με την εκτύπωση όφσετ, η εικόνα καίγεται απευθείας σε πλάκες εκτύπωσης. Οι κύλινδροι σπρώχνουν μελάνι πάνω στην πλάκα εκτύπωσης και στη συνέχεια η εικόνα μπορεί να μεταφερθεί στην επιφάνεια του δίσκου. Αυτή είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία με την εμπορική εκτύπωση όφσετ σε χαρτί ή χαρτόνι.

Θέματα εκτύπωσης όφσετ

 1. Η εκτύπωση όφσετ είναι πιο οικονομική σε εκδόσεις άνω των 5.000 μονάδων. Ο χρόνος ρύθμισης που απαιτείται για την εκτύπωση όφσετ είναι μεγαλύτερος από εκείνον για την μεταξοτυπία, αναγκάζοντας τα περισσότερα εργοστάσια να προσθέτουν επιπλέον χρέωση για εκδόσεις κάτω από 5.000 μονάδες.
 2. Η εκτύπωση όφσετ παρέχει καλύτερα αποτελέσματα για πιο σύνθετα έργα τέχνης, όπως φωτογραφίες, διαβαθμίσεις ή εικόνες που χρησιμοποιούν ποσοστά χρωμάτων.
 3. Για τα περισσότερα έργα, η αντιστοίχιση της εκτύπωσης ετικετών μέσων με τη συσκευασία της είναι ζωτικής σημασίας για την εμφάνιση του έργου. Αυτή είναι μια δουλειά για ειδικούς στην εκτύπωση. Οι δύο μεγαλύτερες προκλήσεις στην αντιστοίχιση εκτύπωσης είναι οι επιφάνειες και η διαδικασία εκτύπωσης.
  • Η εκτύπωση σε διαφορετικές επιφάνειες είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός της αναπαραγωγής μέσων και οι ποικίλες επιφάνειες αποδίδουν παραλλαγές στην εκτύπωση. Ένα DVD απορροφά το μελάνι διαφορετικά, για παράδειγμα, από μια συσκευασία από χαρτόνι.
  • Οι περισσότερες συσκευασίες χαρτιού και χαρτονιού μεγάλης ποσότητας εκτυπώνονται όφσετ. Είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξετε μια ετικέτα εκτυπωμένων μέσων εκτύπωσης όφσετ με συσκευασία εκτύπωσης όφσετ. Η χρήση της ίδιας μορφής εκτύπωσης για μέσα και συσκευασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε συνέπεια στο τελικό προϊόν σας.
 4. Το Offset εκτυπώνει οθόνη 175 γραμμών και απαιτεί τουλάχιστον 300 DPI έργα τέχνης. Η οθόνη υψηλότερης γραμμής παράγει μια πιο λεία επιφάνεια.
 5. Τα περισσότερα έργα όφσετ εκτυπώνονται σε διαδικασία 4 χρωμάτων με λευκό παλτό. Παρόλο που η εμφάνιση μιας εικόνας που δημιουργείται με μεταξοτυπία με διαδικασία 4 χρωμάτων μπορεί να υποβαθμιστεί από την οθόνη γραμμής (αυτό συμβαίνει με περιοχές συμπαγούς χρώματος, για παράδειγμα), αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την εκτύπωση όφσετ. Οι σύνθετες εικόνες καθώς και τα συμπαγή χρώματα αναπαράγονται με τόλμη με εκτύπωση όφσετ 4 χρωμάτων.
 6. Η μετατόπιση τείνει να είναι θαμπή επειδή τα μελάνια επεξεργασίας είναι διαφανή και χρησιμοποιείται υψηλότερη ανάλυση.
 7. Η εκτύπωση όφσετ περιλαμβάνει πρόσθετα βήματα ρύθμισης που δεν είναι απαραίτητα στην εκτύπωση μεταξοτυπίας. Αυτά τα βήματα μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν την ημερομηνία παράδοσης ενός έργου.

Θέματα μεταξοτυπίας

 1. Μπορούν να παραχθούν μικρές εκδόσεις 1.000 χωρίς πρόσθετη χρέωση.
 2. Είναι ευκολότερο να ταιριάξετε προσαρμοσμένα ένα συγκεκριμένο χρώμα με την εκτύπωση οθόνης. Μπορεί να εκτυπωθεί οποιοδήποτε PMS, ενώ είναι ακόμη δυνατό να αναμειχθούν τα χρώματα PMS. Ορισμένα χρώματα PMS δεν έχουν αντιπροσωπευτικά ισοδύναμα CMYK, όπως το εύρος 180-190 του κόκκινου ή το εύρος 280-290 του μπλε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εκτύπωση του συγκεκριμένου χρώματος PMS είναι καλύτερη για βέλτιστα αποτελέσματα.
 3. Τα μεταλλικά και φθορίζοντα μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην μεταξοτυπία. Ορισμένες εταιρείες και ιδρύματα έχουν τα δικά τους ιδιόκτητα χρώματα. Αυτά τα χρώματα μπορούν να αγοραστούν για έργα μεταξοτυπίας.
 4. Τα συμπαγή χρώματα που χρησιμοποιούν έργα τέχνης 4 χρωμάτων δεν εκτυπώνονται τόσο καλά στην οθόνη όσο σε όφσετ.
 5. Η μέση οθόνη γραμμής είναι 133. Λόγω της οθόνης κάτω γραμμής, η επιφάνεια δεν είναι τόσο λεία.

Έργα εκτύπωσης σε έντυπα μέσα

Οι περισσότερες εργασίες χρησιμοποιούν αρχεία PDF ως αποδείξεις έργου. Αυτά δεν είναι πλήρως ακριβή για το χρώμα, αλλά δείχνουν με ακρίβεια την τοποθέτηση της εικόνας.

Οι δίσκοι ελέγχου εκτύπωσης είναι ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε την ποιότητα του έργου σας. Αυτό είναι ένα CD ή DVD χωρίς δεδομένα που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την εμφάνιση του τελικού προϊόντος. Οι δίσκοι ελέγχου εκτύπωσης κοστίζουν περίπου 300 $ και θα προσθέσουν τρεις έως τέσσερις ημέρες στη γραμμή χρόνου του έργου. Για αυτόν τον λόγο, έχουν το πιο νόημα για μεγαλύτερες διαδρομές. Στην πραγματικότητα, η εκτύπωση για εκδόσεις 50.000 μονάδων ή περισσότερων δεν θα πρέπει να ξεκινά έως ότου ο πελάτης εγκρίνει έναν δίσκο ελέγχου εκτύπωσης.

Σχολιάστε