Ζητήματα υπερθέρμανσης φορητού υπολογιστή – Πώς να δροσίσετε ένα ζεστό φορητό υπολογιστή

“Laptop” – Η ίδια η φύση της λέξης υποδηλώνει ένα προϊόν που είναι φορητό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αγκαλιά σας. Αν και αυτό ισχύει ως επί το πλείστον, όλοι γνωρίζουμε ότι οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην αγκαλιά μας απλώς και μόνο λόγω της υπερθέρμανσης και της πιθανότητας καψίματος του δέρματος.

Ακόμη χειρότερα, ένας υπερθερμασμένος φορητός υπολογιστής μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή να τηγανίσει την κάρτα γραφικών ή τη μητρική πλακέτα του φορητού υπολογιστή σας. Μπορεί να έχετε βιώσει ακόμη και τη «μπλε οθόνη του θανάτου» και να σας έκλεισε αυτόματα ένας φορητός υπολογιστής λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης.

Πώς να λύσετε προβλήματα υπερθέρμανσης φορητών υπολογιστών

Πρώτα και κύρια, κάθε φορητός υπολογιστής είναι διαφορετικός και μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα υπερθέρμανσης ή όχι. Τούτου λεχθέντος, πιθανότατα γνωρίζετε εάν ο υπολογιστής σας υπερθερμαίνεται πάνω σας. Λοιπόν τι κάνεις? Η διατήρηση του φορητού υπολογιστή σας δροσερό θα διατηρήσει τη ζωή της τεχνολογίας σας, καθώς και θα αποτρέψει την πιθανότητα πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς.

Αφήστε το χώρο να αναπνεύσει

Αν σηκώσετε τον φορητό υπολογιστή σας και κοιτάξετε από κάτω, θα παρατηρήσετε μια σειρά από αεραγωγούς και μια μυριάδα από θέσεις υλικού που σας επιτρέπουν να αλλάξετε εξαρτήματα υλικού. Η κοιλιά του φορητού υπολογιστή σας είναι μια κρίσιμη περιοχή που πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να διατηρήσετε τον φορητό υπολογιστή σας δροσερό.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή σας και σημειώστε ποιοι αεραγωγοί συνδέονται με τον ανεμιστήρα ψύξης του φορητού υπολογιστή. Κρατώντας αυτές τις οπές εξαερισμού ανοιχτές και ανεμπόδιστες είναι κρίσιμο για να μην υπερθερμανθεί ο φορητός υπολογιστής σας. Εάν ο υπολογιστής σας υπερθερμαίνεται σε τακτική βάση ενώ ξαπλώνετε σε ένα γραφείο, κρεβάτι ή καναπέ, το πρόβλημα μπορεί να είναι το μπλοκάρισμα αυτής της διαδρομής.

Εάν υπάρχει άφθονο αέρα στο κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή σας, η αιτία του προβλήματός σας μπορεί να είναι το υλικό του ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή στη συσκευή σας.

Ελέγξτε τους εσωτερικούς ανεμιστήρες του φορητού υπολογιστή σας

Ο ανεμιστήρας του φορητού υπολογιστή είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του υλικού του φορητού υπολογιστή σας που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τον φορητό υπολογιστή σας σε χαμηλή θερμοκρασία κάτω από ζεστές συνθήκες. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση και τη μακροζωία του προϊόντος, αλλά συχνά σβήνουν και πρέπει να αντικατασταθούν.

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα σας, αναζητήστε το μοντέλο του φορητού υπολογιστή σας στο Google και πληκτρολογήστε “ανεμιστήρας φορητού υπολογιστή για [model]”. Η αντικατάσταση αυτού του υλικού δεν συνιστάται για μη μυημένους και πιθανότατα θα πρέπει να γίνει από το τοπικό κατάστημα επισκευής υπολογιστή και υπολογιστών.

Αγοράστε μια επιφάνεια ψύξης φορητού υπολογιστή

Αυτός είναι μακράν ο πιο βολικός και άμεσος τρόπος για να μειώσετε τη θερμότητα που παράγεται από τον φορητό υπολογιστή σας.

Οι ανεμιστήρες ψύξης φορητών υπολογιστών είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να διατηρούν τον φορητό υπολογιστή σας δροσερό και αποτελούν ένα φανταστικό συμπλήρωμα σε έναν εσωτερικό ανεμιστήρα φορητού υπολογιστή.

Ακόμα κι αν ο εσωτερικός ανεμιστήρας του φορητού υπολογιστή σας δεν είναι σε κατάσταση λειτουργίας, ένα μαξιλάρι ψύξης μπορεί να κρατήσει το υλικό σας αρκετά δροσερό για να λειτουργήσει. Μπορείτε να βρείτε μια σειρά από επιθέματα ψύξης φορητών υπολογιστών μέσω του Google, του Amazon ή του eBay.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα μαξιλαράκια ψύξης στο τοπικό σας OfficeMax ή Wal-Mart, αλλά αυτά τα επιθέματα πιθανότατα θα είναι πιο ακριβά.

Η διατήρηση του φορητού υπολογιστή σας σε λογική θερμοκρασία όχι μόνο θα κρατήσει το υλικό σας χαρούμενο, αλλά θα σας κρατήσει χαρούμενους, καθώς δεν χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον μετρητά για μια εντελώς νέα συσκευή.

Σχολιάστε