Η απόδοση GPU αλλάζει το παιχνίδι

Η δημιουργία εικονικών τρισδιάστατων περιβαλλόντων για κινούμενα σχέδια ή παιχνίδια είναι μια εκπληκτική διαδικασία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου περιβάλλοντος μέσα σε ειδικό λογισμικό για την εργασία. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά και αυτές οι τεχνικές μας έχουν φέρει αριστουργήματα σε ταινίες και κινούμενα σχέδια όπως το Toy Story ή το Frozen. Η Pixar πρωτοστάτησε σε αυτή τη μέθοδο με τη δημιουργία του πρώτου Toy Story και από τότε έγινε πιο προσιτή στην τηλεόραση, τα παιχνίδια και το διαδικτυακό κινούμενο βίντεο. Μέχρι πρόσφατα, υπήρχε ένα τεράστιο εμπόδιο στην είσοδο για ένα μικρό στούντιο ή ένα άτομο για να δημιουργήσει αυτού του είδους τη δουλειά βίντεο.

Μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο για τη δημιουργία αυτής της εκπληκτικής ψηφιακής εικόνας – εταιρείες όπως η Pixar θα έχουν αφοσιωμένες ομάδες που θα έχουν ανατεθεί μόνο στον φωτισμό της σκηνής ή απλώς στη δημιουργία υλικού, για παράδειγμα. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι ο χρόνος επεξεργασίας του υπολογιστή που απαιτείται για την απόδοση κάθε εικόνας στην παραγωγή. Για παράδειγμα, σε μια τυπική παραγωγή της Pixar που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή υψηλής τεχνολογίας, θα χρειαζόταν κατά μέσο όρο 24 ώρες για να αποδοθεί 1 καρέ βίντεο. Συνήθως απαιτούνται 24 εικόνες σε ένα δευτερόλεπτο βίντεο, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν 400 χρόνια για να παραχθεί μια ταινία 100 λεπτών χρησιμοποιώντας έναν μόνο υπολογιστή.

https://sciencebehindpixar.org/pipeline/rendering

Ευτυχώς για την Pixar, χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται φάρμα απόδοσης ή ένα δίκτυο υπολογιστών που συνδέονται μεταξύ τους για σκοπούς απόδοσης. Χρησιμοποιούν 2000 μηχανές συνδεδεμένες μεταξύ τους για την έξοδο των εικόνων τους, κάτι που βοηθάει σημαντικά στους χρόνους απόδοσης. Ακόμη και με αυτό το είδος ισχύος, η διαχείριση μπορεί να είναι δύσκολη.

Τα τελευταία χρόνια, εξειδικευμένες εταιρείες έχουν αναπτύξει λογισμικό που είναι συμβατό με κάρτες γραφικών προηγμένης τεχνολογίας που διατίθενται με κοινές εκδόσεις υπολογιστών για να βοηθήσουν στη διαδικασία απόδοσης. Η αγορά για κάρτες γραφικών, ή GPU, έχει εκτοξευθεί με την ανάπτυξη των παιχνιδιών PC μεταξύ των νέων και των νεαρών ενηλίκων, πράγμα που σημαίνει ότι η ισχύς τους αυξάνεται και το κόστος τους μειώνεται. Η Otoy είναι μία από αυτές τις εταιρείες που έχει αναπτύξει μια νέα μηχανή για την απόδοση τρισδιάστατων εικόνων που χρησιμοποιεί την GPU καθώς και την παραδοσιακή επεξεργασία CPU.

Η Otoy γράφει, “Το OctaneRender® είναι η πρώτη και ταχύτερη στον κόσμο με επιτάχυνση GPU, αμερόληπτη, φυσικά σωστή απόδοση απόδοσης.”

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά προϊόντα που οδηγούν στη χρέωση σε μηχανές απόδοσης που βασίζονται σε GPU – άλλα περιλαμβάνουν το Redshift, το Arnold και το V-Ray. Όλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά το κύριο πλεονέκτημα είναι η αύξηση των ταχυτήτων απόδοσης τόσο για προεπισκόπηση κατά την εργασία όσο και για τελική έξοδο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μιας μηχανής απόδοσης που βασίζεται σε GPU είναι ότι μια GPU αναβαθμίζεται πολύ πιο εύκολα σε ένα σύστημα. Αντί να χρειάζεται να αναβαθμίσετε πολλά διαφορετικά στοιχεία, μια νέα κάρτα γραφικών μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στην παλιά έκδοση. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε πολλές κάρτες γραφικών μεταξύ τους και να συνεχίσετε να αυξάνετε τις ταχύτητες απόδοσης ακόμα και σε ένα οικιακό σύστημα.

Αυτή είναι συναρπαστική τεχνολογία για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρότερα στούντιο και θα ανοίξει την πόρτα για τη δημιουργία εκπληκτικών τρισδιάστατων εικόνων σε εύλογο χρονικό διάστημα, με υλικό σε λογικές τιμές.

https://sprocketmediaworks.com/2021/03/11/gpu-rendering-is-changing-the-game/

Σχολιάστε