Η εταιρεία σας κάνει αυτά τα λάθη στο γραφικό σχεδιασμό;

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν γραφικό σχεδιασμό για να απεικονίσουν την εικόνα της επωνυμίας τους, να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους και να ερευνήσουν την επιχείρησή τους. Αυτό τους παρέχει πολλές ευκαιρίες να μεγιστοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους ενώ παράλληλα καλλιεργούν την επιχείρησή τους. Ανεξάρτητα από το τι σχεδιάζουν να σχεδιάσουν: έναν ιστότοπο, ένα λογότυπο, ένα φυλλάδιο, μια επαγγελματική κάρτα ή ένα αντίγραφο προϊόντος, αυτό δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο έργο.

Όταν υπάρχουν λάθη σε ένα web design, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, ένα σχέδιο, το οποίο εξετάζεται πολύ μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να χτυπήσουν το ενδιαφέρον του κοινού-στόχου τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους επίσης.

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει μια λίστα με τα συνήθη λάθη γραφικού σχεδιασμού που μπορούν να αποφευχθούν. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν τη στρατηγική σχεδιασμού γραφικών τους για να καταλήξουν σε άψογα σχέδια.

Τα κοινά λάθη στο γραφικό σχεδιασμό που μπορούν να αποφύγουν οι επιχειρήσεις

Μερικά κοινά γραφικά λάθη που μπορούν να αποφευχθούν για να δημιουργηθούν υπέροχα σχέδια και να εντυπωσιάσουν το κοινό είναι τα ακόλουθα.

Χρήση Απαρχαιωμένων Εφέ

Οι θεατές προσελκύονται εύκολα από σχέδια που είναι δημιουργικά με τους νέους συνδυασμούς χρωμάτων και τα εφέ γραμματοσειράς τους. Επομένως, οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούν σχέδια με παρωχημένα εφέ. Για παράδειγμα, δεν θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε εφέ drop shadows, τα οποία ήταν δημοφιλή όταν η γραφική σχεδίαση ήταν απλώς νέα, απλώς και μόνο επειδή θα φαίνονται ξεπερασμένα.

Χρήση πολλών γραμματοσειρών

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι γραφίστες είναι η χρήση πάρα πολλών γραμματοσειρών, γεγονός που κάνει το μήνυμα που μεταφέρεται να μην είναι πολύ σαφές. Οι επισκέπτες αποσπώνται με τις διαφορετικές γραμματοσειρές σε ένα σχέδιο. Όταν οι γραμματοσειρές είναι συνεπείς, υπάρχει συνέχεια και είναι εύκολο να μεταδοθεί το μήνυμα της εταιρείας και να εδραιωθεί η ταυτότητα της επωνυμίας της. Κατά την επιλογή μιας γραμματοσειράς, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του κομματιού και το μήκος του κειμένου.

Κακή εκτέλεση κλίσεων

Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση πάρα πολλών κλίσεων κακής ποιότητας. Για να δημιουργήσουν εντυπωσιακές διαβαθμίσεις, πρέπει να μελετήσουν τον χρωματικό κύκλο και να ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν προγράμματα γραφικών τροχιών. Θα πρέπει να φροντίσουν ώστε οι διαβαθμίσεις να ταιριάζουν με το σχεδιασμό τους και να εκτελούνται καλά.

Χρήση Στοκ Εικόνες

Η συμπερίληψη στοκ εικόνων είναι αποτελεσματική σε έργα που απαιτούν ορισμένες συγκεκριμένες εικόνες. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση εικόνων στοκ μπορεί να αφήσει ένα έργο να φαίνεται πολύ αντιεπαγγελματικό. Επιπλέον, το κομμάτι μάρκετινγκ θα πρέπει να περιλαμβάνει νέες εικόνες στοκ αντί για εκείνες που είναι κοινές και που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Είναι καλύτερο να λαμβάνετε καθαρές στοκ εικόνες υψηλής ανάλυσης.

Χρήση γραφικών ράστερ

Οι εικόνες ράστερ δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λογότυπων επωνυμιών. Αντίθετα, τα λογότυπα θα πρέπει να δημιουργούνται χρησιμοποιώντας διανυσματικές εικόνες, καθώς μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα μέσα και να κλιμακωθούν εύκολα με διαφορετικά μεγέθη. Από την άλλη πλευρά, οι εικόνες ράστερ με τη σειρά πολλών έγχρωμων εικονοστοιχείων δυσκολεύονται να κλιμακωθούν με διαφορετικά μεγέθη.

Σχολιάστε