Η χρήση ενός λευκώματος ως έμπνευσης σχεδιασμού για γραφίστες

Ένα «σκραπ» είναι ένα μικρό κομμάτι από κάτι. Το λεύκωμα είναι ένα λεύκωμα ή ψηφιακό περιεχόμενο στο οποίο αναρτάται ή φυλάσσεται ως υλικό αναφοράς μια συλλογή δειγμάτων γραφικών σχεδίων. Είναι ένα βιβλίο με κενές σελίδες στο οποίο ο γραφίστας κολλάει ή κολλάει αυτά τα μικρά δείγματα για μελλοντική χρήση. Τα αντικείμενα που μπορούν να βρεθούν σε ένα λεύκωμα περιλαμβάνουν εικόνες, σχέδια, στυλ γραμμάτων, αποκομμένα κομμάτια από περιοδικά, αφίσες, πακέτα, ετικέτες, κινούμενα σχέδια κ.λπ. Το Scrapbooking είναι ο καλύτερος τρόπος διατήρησης σημαντικών πληροφοριών που θα ήταν σχετικές με τον καλλιτέχνη ενώ παρακολουθεί τα καθήκοντά του. Είναι επίσης ένα σημαντικό βοήθημα που τον βοηθά στη διατήρηση της προσωπικής και οικογενειακής του ιστορίας.

Το λεύκωμα διαφέρει από ένα χαρτοφυλάκιο στο ότι ένα χαρτοφυλάκιο είναι μια συλλογή μόνο των έργων του καλλιτέχνη, ενώ ένα λεύκωμα περιέχει τόσο τα έργα του καλλιτέχνη όσο και, κυρίως, τα έργα άλλων. Μερικές από τις σπουδαιότητες περιλαμβάνουν:

1. Χρησιμεύει ως υλικό αναφοράς- Το λεύκωμα βοηθά τον γραφίστα να κάνει μια γρήγορη αναφορά στα δικά του δημιουργικά έργα. Αυτό το συμπέρασμα τον βοηθά να παράγει παρόμοια έργα με λιγότερο άγχος. Μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσει για να κάνει αναφορά στις δυνατότητές του σε νέους πελάτες που θα ήθελαν να δουν φωτογραφικά στοιχεία της δημιουργικής ικανότητας του καλλιτέχνη.

2. Χρησιμεύει ως αποθήκη για τη συντήρηση έργων γραφιστικής- Χρησιμεύει ως χώρος όπου ο γραφίστας αποθηκεύει όλα τα δημιουργικά του έργα και άλλων έμπειρων γραφιστών που αποτελούν πηγές έμπνευσης για τον γραφίστα.

3. Βοηθά τον γραφίστα στην εκτέλεση εργασιών- Χρησιμεύει ως βοήθημα μνήμης κατά την εκτέλεση έργων στη γραφιστική. Βοηθά τον καλλιτέχνη να επιλέξει αρμονικά χρώματα και φόρμες για τις παραγωγές του.

4. Χρησιμεύει ως εργαλείο έμπνευσης για τον γραφίστα- Τα έργα άλλων καλλιτεχνών στο λεύκωμα χρησιμεύουν ως χορδές κινήτρων και έμπνευσης για τον γραφίστα. Δίνουν στον καλλιτέχνη μια αίσθηση ενθουσιασμού που τονώνει το ηθικό του και θέτει μπροστά του μια πρόκληση για τη δημιουργία καλύτερων έργων γεμάτα νέες και δημιουργικές ιδέες.

5. Χρησιμεύει ως οδηγός για τον γραφίστα- Τα έργα σε αυτό χρησιμεύουν ως δάσκαλος για τον γραφίστα σχετικά με αποτελεσματικούς τρόπους και διαδικασίες για την παραγωγή συγκεκριμένων έργων στον τομέα της γραφιστικής. Καθορίζει τις παραμέτρους για την εκτέλεση εργασιών γραφιστικής όπως αφίσες, μπουφάν βιβλίων, πανό, διαφημιστικές πινακίδες, ετικέτες, ευχετήριες κάρτες κ.λπ.

Σχολιάστε