Θα σταθεί όρθιος ο πραγματικός Αλλάχ;

Γκουγκλάροντας το «Κοράνι» για μια διαδικτυακή έκδοση, η αρχική σελίδα, Surat Al-Fatihah, σελίδα 1, γραμμή 6, έχει την προσευχή του Μωάμεθ, «Οδήγησέ μας στον ίσιο δρόμο – Το μονοπάτι εκείνων στους οποίους έχεις δώσει εύνοια».

Ψάχνοντας στον ιστότοπο διαδικτυακά, η Σούρα έχει 222 αναφορές στον Μωυσή και 68 αναφορές στην Τορά, τις οποίες οι Εβραίοι αναγνωρίζουν ως πέντε βιβλία διδασκαλίας του Μωυσή, τη Γένεση (το βιβλίο των αρχών) μέσω του Δευτερονόμου – το βιβλίο του νόμου. Στη Γένεση, ο Αλλάχ/Θεός/Ελοχίμ (εβραϊκά σημαίνει Θεός) χάρισε την εύνοιά Του στον Άβραμ, αλλάζοντας το όνομά του σε Αβραάμ, που σημαίνει πατέρας πολλών εθνών.

Η Wikipedia υποστηρίζει τον Ισμαήλ ως τον πατέρα των αραβικών εθνών και το Ισλάμ γιορτάζει την Αλ-Άντχα, μια θυσία κριαριού που μνημονεύει τη θυσία του Ισμαήλ στη δοκιμασία του Αβραάμ, όταν βρέθηκε ένα κριάρι και θυσιάστηκε για να σώσει τον γιο του. Αλλά στην Τορά (Γένεση γραμμένη από τον Μωυσή, σεβαστή από τον Μωάμεθ) ο Ισαάκ γλίτωσε. Είναι σωστή η Βίβλος ή το Ισλάμ είναι σωστό; Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο σε αυτό το σημείο.

Ευτυχώς δεν έχουμε πολύ χρόνο να μάθουμε. Ο Θεός λέει ότι δηλώνει το τέλος από την αρχή και η αφήγηση στη Γένεση 22 επεκτείνεται στο Δανιήλ 8, ένα κεφάλαιο που αναφέρεται επίσης από τον Χριστό όταν ρωτήθηκε για το τέλος του κόσμου στο Ματθαίος 24 και μας προέτρεψε να κατανοήσουμε τον Δανιήλ.

Στο Δανιήλ 8, ο Γαβριήλ λέει στον Δανιήλ ότι το όραμά του για ένα κριάρι και μια κατσίκα είναι «στην ώρα του τέλους». Σε αυτό, ένα μαχητικό κριάρι πατιέται και τα κέρατά του σπάνε. Ο Δανιήλ 8 λέει ότι τα κέρατα είναι οι βασιλιάδες της Μηδίας και της Περσίας, αλλά σήμερα, αυτές οι περιοχές είναι το Ιράκ και το Ιράν, περιοχές όπου το Ισλάμ είναι μαχητικό και αυτή η προφητεία μισοεκπληρώνεται με το θάνατο του Σαντάμ Χουσεΐν, του βασιλιά των Μέσων/Ιράκ.

Αυτό μας βοηθά να δούμε τι είπε ο Θεός, δεν υπάρχει κανένας σαν Αυτόν, δηλώνοντας το τέλος από την αρχή (Γένεση) και η ικανότητά Του να το κάνει αυτό καθιερώνει ξεκάθαρα Αυτόν, τον Θεό της Βίβλου, ως τον αληθινό Θεό.

Αλλά τι γίνεται με την υπόσχεσή Του να κάνει τον Ισμαήλ επίσης μεγάλο έθνος; Η Wikipedia δείχνει τους απογόνους του ως “τους αραβικούς λαούς που κατοικούν σε αραβικά εδάφη”, οπότε αυτό είναι επίσης αλήθεια. Αλλά επειδή ο Ισμαήλ προερχόταν από μια δεσμή όταν η πίστη του Αβραάμ στάθηκε στην υπόσχεση του Θεού καθώς η Σάρα ήταν πολύ μεγάλη, ο Ισμαήλ δεν ήταν ο γιος της υπόσχεσης ή της διαθήκης.

Αν και αυτά μπορεί να φαίνονται κακά νέα για τους Άραβες, τα καλά νέα είναι ότι στο τέλος του χρόνου, ο Θεός θα αποκαταστήσει τη διαθήκη Του με όλους τους Άραβες, τους Εβραίους, τους Χριστιανούς, τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές, τους Αθεϊστές, όποιον έρθει να δει αυτόν τον Θεό, τον Αλλάχ. , ο Ελοχίμ της Γραφής πρόκειται να προσφέρει μια συμφωνία ακίνητης περιουσίας που ανάγεται στην αρχική Του υπόσχεση στον Αβραάμ, από τον ποταμό της Αιγύπτου μέχρι τον μεγάλο ποταμό, τον Ευφράτη, για όσους είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν με την Τορά σε μια ανανεωμένη διαθήκη, η Τορά αναφέρεται 68 φορές από τον Μωάμεθ, Ιεζεκιήλ 36:24-28.

Και για τους μουσουλμάνους που θέλουν να το κατανοήσουν καλύτερα αυτό, υπάρχει πιο πλούσιο νόημα στη θυσία του κριαριού τους: Al-Adha in the Injeel http://cfme.wordpress.com/2006/11/09/adha-in-the-injeel/

Σχολιάστε