Ιός του Νου

Ένα μήνυμα που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να πιστεύουν ειλικρινά ότι είναι η αρχική τους σκέψη ή θέληση. Ο εγκέφαλος μπορεί να τονωθεί από πολλά εξωτερικά μέσα, όπως οι διαφημίσεις για την αγορά αγαθών.

Ο ιός του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζούμε ή ακόμα και να προκαλέσει αυτοκτονία. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι προσεκτικά επιλεγμένοι εγκεφαλικοί ιοί.

Σε όλη την ιστορία οι άνθρωποι έχουν διαπράξει φρικαλεότητες στο όνομα του Θεού τους.

Ισχυροί και αδύναμοι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό του εγκεφάλου θα αντιδράσουν εντελώς διαφορετικά. Ο ιός του εγκεφάλου μπορεί να χρησιμοποιήσει απειλές, φόβο, ευχαρίστηση και άλλες αισθήσεις και επιθυμίες για να επιτύχει και να ενεργήσει πάνω στον επιλεγμένο στόχο.

Anti-brain-virus (ABV) είναι η προσωπική ικανότητα να αγνοούμε και να υπερνικούμε τους εμφυτευμένους ιούς. Φάση Ι – εμφύτευμα, Φάση II – εξέλιξη, Φάση ΙΙΙ – πράξη.

Η ABV θα τεθεί σε δράση αφού αναγνωρίσει ότι ένα μήνυμα στο οποίο πρόκειται να δράσουμε είναι ιός. Οι μηχανισμοί άμυνας ενάντια στους ιούς του μυαλού μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε ή να εξαλείψουμε εκείνες τις σκέψεις που μας επιβάλλονται από τους εμφυτευμένους ιούς.

Ορισμένες αναμνήσεις ξεθωριάζουν πιο γρήγορα από άλλες, πιθανώς ανάλογα με την ανάγκη ή την προθυμία μας να θυμηθούμε ή να ξεχάσουμε.

Σε πρώιμα πειράματα σε αρουραίους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα συγκεκριμένο ένζυμο που έκανε τη μνήμη να εξασθενεί πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Αυτό το εύρημα υποδηλώνει τη δυνατότητα επιλεκτικής διαγραφής ορισμένων ανεπιθύμητων αναμνήσεων. Λειτουργεί και με τον άλλο τρόπο; Μπορούμε να ενισχύσουμε ή να ενισχύσουμε τη μνήμη μας;

Η μελλοντική έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενετικά τροποποιημένο ιό του εγκεφάλου, ο οποίος θα επιτρέψει μια τέτοια ενίσχυση της μνήμης.

Ένα spin-off του εγκεφαλικού ιού είναι πλύση εγκεφάλουπου ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας τη δεκαετία του 1950.

Η πλύση εγκεφάλου ορίζεται ως η εφαρμογή ορισμένων τεχνικών, συνήθως καταναγκαστικών, για να χειραγωγήσουν ή να αλλάξουν τις πεποιθήσεις, τις αξίες, τις αντιλήψεις και τις κρίσεις ενός ατόμου. Στη συνέχεια, επηρεάζει τις συμπεριφορές αυτού του ατόμου.

Ο σκοπός της πλύσης εγκεφάλου είναι συνήθως να αλλάξει τις πολιτικές, προσωπικές ή θρησκευτικές απόψεις και πεποιθήσεις κάποιου.

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν μεθοδολογίες πλύσης εγκεφάλου υπό το μαοϊκό καθεστώς. Ο στόχος τους ήταν να μετατρέψουν άτομα με αντιδραστική ιμπεριαλιστική στάση σε μέλη του νέου κινεζικού κοινωνικού συστήματος που σκέπτονται σωστά.

Έγινε σε μεγάλο βαθμό σε δύο φάσεις. Πρώτα, η ψυχική ακεραιότητα του ατόμου καταρρίφθηκε από την απανθρωποποίηση και μετά όταν ήταν «καθαροί» περνούσαν από ορισμένες τελετουργίες.

Οι λατρείες γενικά χρησιμοποιούν τεχνικές πλύσης εγκεφάλου για να στρατολογήσουν μέλη στον οργανισμό τους. Η δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1970 ήταν μια δεκαετία όπου οι θεωρίες ελέγχου του νου εφαρμόστηκαν από θρησκευτικά κινήματα, ειδικά στις ΗΠΑ.

Η επιτυχία πολλών ολοκληρωτικών καθεστώτων μπορεί να εξηγηθεί με τη χρήση τεχνικών πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου του μυαλού.

Οι θεωρίες της πλύσης εγκεφάλου ή του ελέγχου του μυαλού ερευνώνται από τις απόψεις της νευροεπιστήμης και της κοινωνικής ψυχολογίας. Η ενεργοποίηση της πλύσης εγκεφάλου μπορεί να γίνει με χειρισμό του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου.

Το Project MKULTRA ήταν η κωδική ονομασία για ένα κρυφό, παράνομο ερευνητικό πρόγραμμα της CIA που διεξήχθη από το Γραφείο Επιστημονικής Ευφυΐας της CIA κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Αυτό το έργο χρησιμοποίησε επιστημονικές, ιατρικές και ψυχολογικές μεθοδολογίες για να χειραγωγήσει την ψυχική κατάσταση των ατόμων και να αλλάξει τις λειτουργίες του εγκεφάλου τους.

Χρησιμοποιήθηκαν ποικίλοι και πολύπλοκοι συνδυασμοί χημικών, ναρκωτικών, ύπνωσης, απομόνωσης και σεξουαλικής κακοποίησης.

Μια σύντομη περίληψη από τους New York Times (2 Αυγούστου 1977) δίνεται παρακάτω:

Οι ηγέτες της CIA ήταν βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές είχαν ξεκινήσει μια εκστρατεία για τον έλεγχο του μυαλού των ανδρών και ήταν αποφασισμένοι να βρουν μια άμυνα, ξεκινώντας σοβαρά το επόμενο έτος – 1950 – με το Project Bluebird, το οποίο εξελίχθηκε σε Project Artichoke και στη συνέχεια έγινε MK-ULTRA, MK-DELTA.

Ήθελαν να μπορούν να ανακρίνουν εχθρικούς πράκτορες κατασκοπείας με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε οι πράκτορες ούτε οι ανώτεροί τους να γνωρίζουν ότι είχαν παραβιαστεί, και ήθελαν να μπορούν να καθαρίσουν τις αναμνήσεις των δικών τους πρακτόρων μετά από ορισμένες αποστολές και, ειδικά, όταν πήγαιναν στη σύνταξη.

Η εξέλιξη της ανθρώπινης επικοινωνίας – οι άνθρωποι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους για διάφορους σκοπούς.

Απαιτούνται διαφορετικές μορφές επικοινωνίας για την καθημερινή ζωή, την ψυχαγωγία και πολλούς άλλους τομείς.

Η επικοινωνία μπορεί να είναι λεκτική, τηλεπαθητική, μουσική, να χρησιμοποιεί πινακίδες ή SMS, ηλεκτρονικά και άλλα μη ηλεκτρονικά μέσα και να χρησιμοποιεί οπτικά και ακουστικά σήματα.

Στην προϊστορική εποχή χρησιμοποιούνταν η φωτιά, τα σήματα καπνού, οι φάροι, τα τύμπανα και τα κέρατα.

Το ταχυδρομείο εισήχθη περίπου τον έκτο αιώνα π.Χ. και τα περιστέρια χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή ταχυδρομείου από τον πέμπτο αιώνα π.Χ.

Ο σηματοφόρος, το οποίο είναι ένα σύστημα επικοινωνίας μέσω οπτικών σημάτων, χρησιμοποιώντας πύργους με λεπίδες, εισήχθη τον τέταρτο αιώνα π.Χ. χρησιμοποιήθηκε από το 490 π.Χ.

Το σύστημα θαλάσσιας σημαίας εισήχθη περίπου τον δέκατο πέμπτο αιώνα και οι λυχνίες σηματοδότησης χρησιμοποιήθηκαν από τον δέκατο ένατο αιώνα, κυρίως από το ναυτικό χρησιμοποιώντας τον κώδικα Μορς.

Ο ηλεκτρικός τηλέγραφος χρησιμοποιήθηκε από το 1836 και το τηλέφωνο, το φωτόφωνο (ραδιόφωνο) και το ραδιόφωνο εφευρέθηκαν μεταξύ 1876 και 1896.

Η τηλεόραση χρησιμοποιείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1920, το βιντεοτηλέφωνο από τη δεκαετία του 1930, οι τηλεπικοινωνίες με οπτικές ίνες από το 1964 και η δικτύωση υπολογιστών από το 1969.

Τα κινητά τηλέφωνα κυκλοφόρησαν στην αγορά το 1981 ακολουθούμενα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το Διαδίκτυο, ενώ τα δορυφορικά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται από το 1998.

Ποιο είναι το επόμενο?

Πιστεύεται ότι, καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία, αυτές οι συσκευές επικοινωνίας μπορεί να γίνουν μέρος του σώματός μας, παρά ένα αξεσουάρ που κουβαλάμε ή φοράμε.

Θα μπορούσαμε να γίνουμε ενσύρματοι οργανισμοί και να συναντηθούμε σε ένα νέο μέσο στον κυβερνοχώρο.

Σχολιάστε