Κρεμώντας μια οθόνη τζακιού ως τέχνη τοίχου

Εάν αγαπάτε την εμφάνιση των όμορφων οθονών τζακιού αλλά δεν έχετε τζάκι στο σπίτι σας, γιατί να μην σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τέχνη τοίχου; Αυτά τα όμορφα αξεσουάρ τζακιού είναι διαθέσιμα σε πολλά μοναδικά στυλ, πολλά από τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα για να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά τοίχου αντί για προστασία τζακιού. Εδώ είναι μερικές συμβουλές διακόσμησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε μια απλή οθόνη τζακιού σε ένα εκπληκτικό έργο τέχνης τοίχου.

Επιλογή οθόνης τζακιού

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στυλ τέτοιων οθονών που μπορεί να φαίνεται δύσκολο να επιλέξετε το τέλειο για τον τοίχο σας. Εάν το σπίτι σας διαθέτει ρουστίκ στυλ διακόσμησης, μια σιδερένια οθόνη τζακιού θα μπορούσε να είναι αρκετά συμπληρωματική. Οι σιδερένιες σήτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν μια παραδοσιακά αυθεντική πινελιά σε ένα στυλ διακόσμησης της Τοσκάνης. Οι οθόνες από ορείχαλκο και χαλκό μπορούν επίσης να λειτουργήσουν όμορφα ως διακόσμηση τοίχου. Οι οθόνες αντίκες συχνά λειτουργούν ιδιαίτερα καλά, επειδή συνήθως είναι φτιαγμένες με πολύ περίτεχνο στυλ.

Ωστόσο, είναι επίσης συνήθως αρκετά βαριά, οπότε φροντίστε να τους παρέχετε επαρκή στήριξη όταν τα κρεμάτε στον τοίχο. Ακόμη και οι γυάλινες οθόνες τζακιού μπορούν να λειτουργήσουν καλά όταν εμφανίζονται ως έργα τέχνης τοίχου. Στην πραγματικότητα, οι γυάλινες οθόνες προσαρμόζονται επίσης πολύ όμορφα όταν χρησιμοποιούνται μπροστά από παράθυρα για να προσθέσουν μια διακοσμητική πινελιά, ειδικά εάν η οθόνη περιλαμβάνει χαρακτηριστικά βιτρό. Οι γυάλινες οθόνες φαίνονται επίσης ωραία όταν εμφανίζονται στον τοίχο με έναν καθρέφτη τοποθετημένο πίσω τους.

Μεταμόρφωση Οθόνης Τζακιού

Όταν κοιτάζετε για πρώτη φορά μια οθόνη τζακιού, μπορεί να μην την δείτε αμέσως ως τέχνη τοίχου. Αλλά, μόλις αφαιρέσετε τα πόδια, θα αρχίσετε να βλέπετε ότι αυτό που πραγματικά έχετε είναι ένα επίπεδο πάνελ που μοιάζει από πολλές απόψεις με πέργκολα. Φυσικά, μπορείτε πάντα απλώς να κρεμάσετε την οθόνη στον τοίχο «όπως είναι», αφού αφαιρέσετε τα πόδια. Αλλά, με μερικά στολίδια, μπορείτε να μεταμορφώσετε την απλή οθόνη του τζακιού σας σε ένα πραγματικά όμορφο έργο τέχνης τοίχου.

Ιδέες διακόσμησης με σίτες τζακιού

Η τοποθέτηση ενός επίπεδου καθρέφτη στον τοίχο πίσω από την οθόνη θα προσθέσει μια πολύ διακοσμητική εμφάνιση, είτε χρησιμοποιείτε γυαλί είτε μεταλλική οθόνη. Ή, τοποθετήστε μια μεταλλική οθόνη σε ένα κομμάτι ξύλο για να δημιουργήσετε μια ρουστίκ εμφάνιση στον τοίχο. Πίσω από την οθόνη μπορούν επίσης να κρεμαστούν παγωμένο γυαλί, βιτρό ή διάφορα είδη χαρτιών, τονίζοντας τη διακοσμητική του εμφάνιση. Για παράδειγμα, μια όμορφη μαύρη οθόνη τζακιού από χυτοσίδηρο θα φαινόταν τέλεια τοποθετημένη σε ένα κομμάτι ρουστίκ ξύλο, με γάντζους από χυτοσίδηρο κρεμασμένους κατά μήκος κάθε πλευράς για να προσθέσετε λειτουργικότητα.

Ή, προσθέστε λεπτό ριζόχαρτο στο πίσω μέρος μιας περίπλοκης σχεδίασης οθόνης από χαλκό ή ορείχαλκο για μια vintage εμφάνιση. Σε ένα δωμάτιο σε στιλ Τοσκάνης, επιλέξτε ένα σιδερένιο παραβάν με σχέδιο πέργκολας που θα συνδυάζεται όμορφα με τη συνολική φυσική εμφάνιση. Κρεμάστε μερικές ζαρντινιέρες τοίχου κάτω από την οθόνη και αφήστε τον κισσό ή άλλα φυτά αμπέλου να χρησιμοποιούν τη μεταλλική οθόνη ως πέργκολα. Στην κουζίνα, δοκιμάστε να πλαισιώσετε την οθόνη με πλακάκια τερακότα, αφού την τοποθετήσετε στον τοίχο. Εάν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να βάψετε μια οθόνη για να προσθέσετε επιπλέον ντιζάιν pizzazz.

Σχολιάστε