Λήψη αποτελεσματικής επιδιόρθωσης κίτρινου φωτός PS3

Το κλειδί για οποιαδήποτε επιδιόρθωση κίτρινου PS3 είναι να κατανοήσετε την αιτία της και να την εξαλείψετε. Μια σειρά από καταστάσεις οδηγούν στην εμφάνιση αυτού του προβλήματος. Οι περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να συνδεθούν άμεσα με αστοχία του σκληρού δίσκου και αυτό είναι που πρέπει να διορθωθεί για να λειτουργήσει μια επιδιόρθωση.

Αυτού του είδους η αστοχία μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση σκόνης και στην επακόλουθη υπερθέρμανση, σε κακή τροφοδοσία, ειδικά λόγω κακού UPS, σε αστοχία της μονάδας Blu-ray ή απλώς σε σφάλμα του σκληρού δίσκου. Ωστόσο, πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε επιδιόρθωση κίτρινου φωτός PS3, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτό που έχετε βιώσει είναι πραγματικά το κίτρινο φως του θανάτου (YLOD). Ξεκινά με μια κανονική ενεργοποίηση της κονσόλας παιχνιδιών για διάστημα περίπου 3 δευτερολέπτων. Αυτό όμως ακολουθείται από 3 ηχητικά σήματα που συνοδεύονται από ένα κίτρινο φως που αναβοσβήνει που αλλάζει αμέσως σε ειδοποίηση κόκκινου φωτός. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο Διαδίκτυο όταν κάποιος ξεκινά να αναζητήσει έναν οδηγό επισκευής PS3, μερικές φορές η καθεμία διαθέτει διαφορετική διαδικασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά εφαρμόσιμα και ανάλογα με την ακριβή αιτία του προβλήματος, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε καθένα από αυτά πριν βρείτε μια λύση.

Το πρώτο περιλαμβάνει την τήρηση του συνόλου οδηγιών που ορίζονται στο εγχειρίδιο. Η βάση αυτών των οδηγιών είναι ότι η βλάβη του συστήματος ήταν αποτέλεσμα υπερθέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση, δεν προκλήθηκε ζημιά από την υπερβολική ζέστη, η λύση είναι απλά να το αφήσετε να κρυώσει και να το επανεκκινήσετε αργότερα όταν το σύστημα είναι καλά.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 20 λεπτά έως αρκετές ώρες και μπορεί να μην είναι πολύ καρποφόρο, επειδή πολλές φορές αυτή η θερμότητα προκαλεί σοβαρή βλάβη στη μητρική πλακέτα. Η άλλη κοινή λύση οδηγού επιδιόρθωσης PS3 είναι να ελέγξετε όλα τα καλώδια και να διασφαλίσετε ότι το καθένα είναι στη θέση του. Ένα χαλαρό καλώδιο θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για όλο αυτό το πρόβλημα και θα ήταν πολύ λυπηρό να ξοδέψετε μετρητά για να ζητήσετε από έναν επισκευαστή να το επισκευάσει. Απλώς αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε όλες τις συνδέσεις και να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι στη θέση τους. Θα ήταν πραγματικά καλύτερο να αποσυνδέσετε όλα τα καλώδια και να τα συνδέσετε ξανά από την αρχή.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορεί να χρειαστεί να βγάλετε τον σκληρό δίσκο και απλώς να τον τοποθετήσετε ξανά. Μπορεί να μην χρειαστεί να τον ανοίξετε, επειδή μερικές φορές αν το κάνετε αυτό πολλές φορές μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για τον τρόπο επισκευής PS3 κίτρινο φως. Όταν όλα αυτά τα βήματα δεν αποφέρουν καρπούς, τότε το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι πιο βαθιά ριζωμένο από ό,τι πιστεύαμε. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, πολλά σφάλματα YLOD είναι αποτέλεσμα χαλάρωσης της συγκόλλησης που συνδέει τον επεξεργαστή της κονσόλας στη μητρική της πλακέτα. Αυτό θα σήμαινε ότι ένα άλλο αποτελεσματικό κόλπο πώς να διορθώσετε το κίτρινο φως στο PS3 είναι η επανασυγκόλληση αυτών των εξαρτημάτων.

Σχολιάστε