Μια νέα λατρεία στην τεχνική επεξεργασίας βίντεο – Τεχνολογία Green Screen

Όταν χρειάζεται να επεξεργαστείτε κλάσματα σε μια ταινία ή πλάνα μέσω ειδικών εφέ και ήχου, η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε θα ήταν η επεξεργασία βίντεο. Τα ειδικά εφέ επιτρέπουν στους φωτογράφους να εμπνέουν ζωή νέου επιπέδου σε οποιοδήποτε κλιπ και πιθανώς με αυτό να μπορούν να επικοινωνούν φανταστικά ή πραγματικά γεγονότα με τον επιθυμητό τρόπο. Ο στόχος για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική είναι να χειριστείτε τις ενέργειες σε ένα κλιπ και να τις κάνετε να μεταδώσουν το μήνυμα που σκοπεύετε να δώσετε με τον δικό σας τρόπο. Μία από τις νέες λατρείες στη ροή επεξεργασίας βίντεο είναι η τεχνολογία Green Screen. Ένας φωτογράφος μπορεί ενδεχομένως να διαμορφώσει ένα βίντεο όπως θέλει και θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι σαν φαντασία απομακρύνοντας τον ρεαλισμό. Τα όρια δεν είναι περιορισμένα, καθώς η τεχνική σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές της, ώστε να δημιουργήσετε έναν κόσμο που μοιάζει με όνειρο.

Η πράσινη οθόνη είναι μια διαδικασία κατά την οποία δύο εικόνες συγχωνεύονται σε μία. Η απόχρωση μιας εικόνας αφαιρείται μόνο για να αποκαλυφθεί η άλλη. Αν και μερικοί χρησιμοποιούν και το μπλε χρώμα, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι το πράσινο λειτουργεί καλά καθώς οι αισθητήρες στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι ευαίσθητοι σε αυτό το συγκεκριμένο χρώμα. Αλλά ένας από τους τρόπους για να αποφασίσετε ποιο χρώμα θα χρησιμοποιηθεί είναι να αφήσετε το θέμα να χρησιμοποιεί λιγότερο από το χρώμα της οθόνης. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ένα πράσινο πεδίο στο φόντο ως θέμα, τότε η ίδια απόχρωση θα ήταν η σωστή επιλογή, ωστόσο εάν θέλετε να διατηρήσετε τη θάλασσα ή τον ουρανό στο φόντο, τότε το μπλε θα ήταν μια καλή επιλογή. Για αυτήν την επιλεκτική τεχνολογία, η κατάλληλη διάταξη φωτισμού και η χρήση κάμερας υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητα.

Ο σωστός φωτισμός θα βοηθούσε στην αποφυγή σκιών στο πρόσωπο ή στα ρούχα του θέματος, διαφορετικά μπορεί να καταστρέψει το αποτέλεσμα της εικόνας. Έτσι, έχοντας φροντίσει όλα αυτά τα προαπαιτούμενα, μπορούσες να δεις να βγαίνει μια εκπληκτικά καθαρή εικόνα. Η νέα τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περιοδικά, περιοδικά, στο Διαδίκτυο ή φωτογραφήσεις. Πολλοί οίκοι μόδας, ενώ πραγματοποιούν φωτογραφήσεις, το χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την εμπειρία της φωτογραφίας ή ακόμα και οι κινηματογραφιστές προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν σε ταινίες και βίντεο για να ομορφύνουν το περιεχόμενο.

Σχολιάστε