Ξεκινήστε τα προγράμματα οδήγησης κάρτας βίντεο με αυτές τις επιδιορθώσεις

Τα προγράμματα οδήγησης κάρτας βίντεο είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία που επιτρέπουν στον υπολογιστή σας να αναπαράγει βίντεο. Δεδομένου ότι όλοι σήμερα πρέπει να έχουν τη λειτουργικότητα βίντεο στο ίδιο επίπεδο, είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρήσετε αυτά τα προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών διατηρώντας τα ενημερωμένα.

Τα προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα θα παρεμποδίσουν σοβαρά την ικανότητά σας να αναπαράγετε βίντεο στο μηχάνημά σας. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε μια δέσμη διαφορετικών μεθόδων, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία των προβλημάτων της κάρτας γραφικών σας. Ας δούμε πώς μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα προβλήματα με τις κάρτες βίντεο.

Η Μέθοδος Λήψη/Απεγκατάσταση/Επανεγκατάσταση

Πρώτα απ ‘όλα, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διορθώσετε προβλήματα με το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας βίντεο είναι αυτό που ονομάζεται “μέθοδος λήψης, απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης”. Αυτή η μέθοδος βασικά συνεπάγεται την εύρεση του κατάλληλου προγράμματος οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας, την εγκατάστασή του, μετά την απεγκατάσταση της κάρτας γραφικών σας και την επανεγκατάστασή της με τα νέα ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

1. Μάθετε ποια είναι η μάρκα και το μοντέλο της κάρτας γραφικών σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό απλά ανοίγοντας τη “Διαχείριση Συσκευών” στα Windows. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να αναπτύξετε την καταχώριση με την ένδειξη “Προσαρμογείς οθόνης”. Ανοίγοντας αυτό το μενού θα δείτε πληροφορίες που σχετίζονται με την κάρτα γραφικών σας.

2. Συνδεθείτε και περιηγηθείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή της κάρτας γραφικών σας. Επομένως, εάν έχετε κάρτα γραφικών ATI, θα πρέπει να επισκεφτείτε το ati.amd.com. Βρείτε τον κατάλληλο ιστότοπο, πλοηγηθείτε σε αυτόν και βρείτε τα προγράμματα οδήγησης που χρειάζεστε. Θα χρειαστεί να ξέρετε πώς να εξαγάγετε αρχεία INF, ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε σωστά τα νέα προγράμματα οδήγησης.

3. Ανοίξτε ξανά τη Διαχείριση Συσκευών. Αφού κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο της κάρτας γραφικών σας, κάντε κλικ στην “Κατάργηση εγκατάστασης”. Στη συνέχεια, το λειτουργικό σύστημα θα απεγκαταστήσει την παλιά κάρτα γραφικών από το μηχάνημά σας. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Επανεκκίνηση.

4. Μόλις γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, το λειτουργικό σύστημα θα εντοπίσει την κάρτα γραφικών σας και θα εγκαταστήσει τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης σε αυτήν. Ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης για να το ολοκληρώσετε.

5. Εγκαταστήστε τα νέα προγράμματα οδήγησης οθόνης απλά κάνοντας διπλό κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης οθόνης. Τώρα, τα προγράμματα οδήγησης θα πρέπει να λειτουργούν σωστά.

Η μέθοδος που αναφέρεται παραπάνω μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά, αρκεί να γνωρίζετε πώς να εγκαταστήσετε μη αυτόματα προγράμματα οδήγησης. Εάν δεν είστε τεχνικός, μάλλον δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μη αυτόματα προγράμματα οδήγησης, γιατί μπορεί να καταλήξετε να βλάψετε το σύστημά σας εάν κάνετε λάθος.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε απολύτως ότι βρίσκετε τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας. Η λήψη του λάθος προγράμματος οδήγησης μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από απροσδόκητα προβλήματα.

Τι γίνεται αν το υλικό σας είναι ξεπερασμένο;

Μπορεί επίσης να έχετε απλώς μια παλιά κάρτα γραφικών. Μερικές φορές, μπορείτε να ενημερώσετε μια κάρτα γραφικών μόνο τόσες πολλές φορές προτού να μην μπορεί να υποστηρίξει την επόμενη γενιά γραφικών. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κάρτα γραφικών σας δεν είναι παλιά.

Μια εύκολη λύση: Λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης

Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λειτουργήσει ξανά η κάρτα ήχου είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης. Το λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που λειτουργεί σαρώνοντας το σύστημά σας για παλιά προγράμματα οδήγησης και αντικαθιστώντας τα με νέα, λειτουργικά προγράμματα οδήγησης.

Το λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης είναι επίσης ένα προληπτικό μέτρο, επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για να ελέγξετε και να δείτε εάν τα προγράμματα οδήγησης είναι παλιά. Μπορείτε πραγματικά να μείνετε μπροστά από το παιχνίδι εκτελώντας μια σάρωση ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης κάθε τόσο. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης όταν χρειάζεται να διορθώσετε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας βίντεο.

Σχολιάστε