Οθόνη βινυλίου προβολέα DIY – Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω το υλικό οθόνης του προβολέα βινυλίου;

Εάν ενδιαφέρεστε για μια diy οθόνη προβολέα βινυλίου, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό οθόνης προβολέα. Αυτά περιλαμβάνουν τη διαφορά μεταξύ υποστηριζόμενου και μη υποστηριζόμενου βινυλίου, τις καλύτερες χρήσεις για το καθένα και τον τρόπο προσάρτησης του βινυλίου σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτό είναι σημαντικό για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής οθόνης προβολέα για τον προβολέα οικιακού κινηματογράφου σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ υποστηριζόμενων και μη υποστηριζόμενων βινυλίων;

Η διαφορά μεταξύ υποστηριζόμενου και μη υποστηριζόμενου βινυλίου είναι ότι το υποστηριζόμενο βινύλιο έχει υφασμάτινη πλάτη που το εμποδίζει να τσαλακωθεί και του επιτρέπει να κρεμιέται επίπεδη χωρίς καμία τάση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή εικόνα από την οθόνη προβολής σας. Θα θέλετε να έχετε την πιο επίπεδη οθόνη. Χωρίς αυτήν την ένταση θα χάσετε την επιπεδότητα με την οθόνη προβολής και αυτό θα καταστρέψει την εικόνα από τον προβολέα σας.

Ποια είναι η καλύτερη χρήση για μη υποστηριζόμενο βινύλιο σε οθόνη προβολής;

Η καλύτερη χρήση για μη υποστηριζόμενο βινύλιο είναι σε μια κατάσταση όπου θα δημιουργήσετε μια σταθερή οθόνη προβολέα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι θα υπάρχει πάντα ένταση στην οθόνη. Χωρίς τάνυση αυτό το βινύλιο δεν είναι χρήσιμο για προβολές γιατί όπως αναφέρθηκε προηγουμένως η επιπεδότητα είναι το κλειδί. Ενώ ενδέχεται να μην μπορείτε να τα δείτε με τον προβολέα απενεργοποιημένο, τυχόν κυματισμοί θα γίνουν πιο ορατές με τον προβολέα ενεργοποιημένο. Το μη υποστηριζόμενο βινύλιο χρησιμοποιείται μερικές φορές σε φορητές οθόνες που περιλαμβάνουν μηχανισμό για την παροχή τάσης.

Τι τύπος οθόνης προβολής πρέπει να χρησιμοποιεί υποστηριζόμενο βινύλιο;

Το υποστηριζόμενο βινύλιο είναι ο πιο κατάλληλος τύπος για φορητές οθόνες προβολέων. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν απαιτεί ένταση για να κάθεσαι σε επίπεδη θέση, έτσι ακόμα και σε λιγότερο από ιδανικές καταστάσεις μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα. Το υποστηριζόμενο βινύλιο είναι επίσης καλύτερο για φορητές οθόνες προβολής, επειδή είναι συνήθως πιο ανθεκτικό από το μη υποστηριζόμενο βινύλιο. Το υποστηριζόμενο βινύλιο είναι σημαντικά πιο ακριβό από το μη υποστηριζόμενο βινύλιο, αλλά είναι μια καλή επιλογή εάν δεν χρησιμοποιείτε την οθόνη σε μια κατάσταση όπου δεν μπορεί να τεντωθεί μόνιμα.

Τι πρέπει να προσέχω όταν χρησιμοποιώ βινύλιο;

Εάν συνδέετε βινύλιο σε επίπεδη επιφάνεια, η προτεινόμενη επιλογή είναι βινύλιο χωρίς υποστήριξη και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να τεντώσετε το βινύλιο γύρω από το πίσω μέρος της επιφάνειας και να το συνδέσετε στο πίσω μέρος. Η τοποθέτηση της οθόνης από το μπροστινό μέρος μπορεί να δυσκολέψει την έξοδο τυχόν κυματισμών. Το υποστηριζόμενο βινύλιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να το συνδέσετε χωρίς κυματισμούς και το υψηλό κόστος του υποστηριζόμενου βινυλίου δεν αξίζει τον κόπο να φτιάξετε τη δική σας οθόνη προβολέα σε αυτήν την περίπτωση.

Σχολιάστε