Οι κίνδυνοι ενός τζακιού για μια οθόνη προβολής

Με ένα τζάκι στο δωμάτιο, έχετε το τέλειο μέρος για μια οθόνη. Από την οπτική γωνία της διάταξης του δωματίου. Δεν χρειάζεται να αναδιατάξετε το δωμάτιο / τα καθίσματα για να χωρέσουν την οθόνη.

Δύο πράγματα κάνουν την τοποθέτηση μιας οθόνης προβολής κοντά σε ανοιχτή φωτιά λιγότερο ιδανική.

Αυτό που θα με απασχολούσε περισσότερο είναι ο καπνός. Η ζέστη θα ήταν επίσης ανησυχητικό, αν και σε μικρότερο βαθμό. Θα το εξηγήσω αργότερα.

Έχω πολλά χρόνια στο σπίτι μου μια ξυλόσομπα. Με έναν ωραίο μεγάλο καθρέφτη από πάνω. Όταν φτιάξαμε μια επέκταση, η σόμπα βγήκε. Και έτσι ήταν ο καθρέφτης. Αυτό που έμεινε ήταν ένα φωτεινό σημείο στον τοίχο, εκεί που ήταν ο καθρέφτης. Η γύρω περιοχή ήταν εντελώς αποχρωματισμένη.

Αυτό θα συμβεί και στην οθόνη προβολής σας. Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε την οθόνη με τη φωτιά αναμμένη. Είναι μια σταδιακή διαδικασία φυσικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου, το ύφασμα της οθόνης προβολής δεν θα είναι πλέον λευκό. Σε εκείνο το σημείο, η εικόνα σας δεν θα είναι πλέον η καλύτερη. Αλλά, λύνεται εύκολα με την αγορά μιας νέας οθόνης φυσικά. Το δεύτερο ζήτημα, η ζέστη, δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο.

Όλα εξαρτώνται από το πόσο κοντά θα είναι η οθόνη στη φωτιά. Με άλλα λόγια, η ένταση της ζέστης. Γενικά οι οθόνες προβολής αποδίδουν καλύτερα σε ζεστό από ό,τι σε κρύο περιβάλλον. Έχω δει περισσότερες από μερικές οθόνες που φαίνονται φρικτές όταν βγαίνουν κατευθείαν από την αποθήκευση. Μετά από μισή ώρα περίπου, φαίνονται υπέροχα. Τότε είναι που το ύφασμα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Με έντονη ζέστη, είναι μια διαφορετική ιστορία όμως. Το ύφασμα θα λιώσει ή θα παραμορφωθεί. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται, γιατί είναι μη αναστρέψιμο.

Λοιπόν, πώς ξέρετε εάν η οθόνη προβολής σας θα κινδυνεύει; Απλό, ανάψτε φωτιά στο τζάκι.

Στη συνέχεια, μετά από περίπου μία ώρα, κρατήστε το χέρι σας στη θέση όπου θα είναι το ύφασμα της οθόνης σας. Εάν μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας σε αυτή τη θέση άνετα, το ύφασμα θα είναι ασφαλές.

Ναι, ξέρω. Όχι ακριβώς επιστήμη, αλλά ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε την οθόνη σας ασφαλή.

Καλή τύχη,

Οθων

Σχολιάστε