Οι κατάλογοι του Office με οθόνη αφής είναι νέοι; Ο Μπρους Γουίλις διαφωνεί

Στην έναρξη της επιτυχημένης ταινίας Die Hard του 1988, ένας κουρασμένος Μπρους Γουίλις περπατά σε ένα σύγχρονο γραφείο φύλαξης ουρανοξύστη, όπου υπάρχει ένας κατάλογος γραφείου με οθόνη αφής. «Χαριτωμένο παιχνίδι», λέει στον φύλακα, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του για να περιηγηθεί στα χειριστήρια και να πληκτρολογήσει το όνομα της γυναίκας του. Σε εκείνο το σημείο της ταινίας, ο γάμος τους ήταν σε τέλμα, αν και τελικά θα έσωζε ο ΜακΚλέιν (ο χαρακτήρας του Μπρους) διασώζοντας ομήρους και στέλνοντας μια ομάδα κακοποιών.

Πιο σχετική με τη σήμανση καταλόγου κτιρίου, η οθόνη αφής που εμφανίζεται στην ταινία είχε έναν ξεχωριστό σκοπό: να δείξει ότι το κτίριο ήταν καινοτόμο και να δείξει ότι ο ιδιοκτήτης του ήταν μεταφορέας και δονητής, κάτι που θα άξιζε τον στόχο απαγωγέων και τρομοκρατών ψάχνει για μεγάλο σκορ.

Στην ταινία, η οθόνη αφής είναι μια μικρή οθόνη, μεγέθους περίπου 15 ιντσών. Είχε μια σχετικά συνηθισμένη διεπαφή, που δεν θα κέρδιζε κανένα βραβείο στον σημερινό κόσμο του web 2.0. Επιπλέον, το 1988, δεν υπήρχε Διαδίκτυο και δεν μπορούμε να πούμε ότι η διαδικασία ενημέρωσης δεν ήταν ευκολότερη από ό,τι με έναν τυπικό κατάλογο με οπίσθιο φωτισμό, με πλακάτ με ονόματα και κολλητική ταινία.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο κατάλογος της οθόνης αφής που εμφανίζεται στο Die Hard δεν έφερε ακριβώς την επανάσταση στα λόμπι γραφείων. Στην πραγματικότητα, μόλις πριν από μερικά χρόνια, οι κατάλογοι οθονών αφής έκαναν το επόμενο μεγάλο τους άλμα.

Πρώτον, η τεχνολογία LCD είναι πλέον προσιτή, επιτρέποντας στις εταιρείες να αναβαθμίσουν σε μεγέθη οθονών από 32 σε 65 ίντσες και άνω. Επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, οι οθόνες LCD επιτρέπουν περιεχόμενο απίστευτης ανάλυσης HD, ξεπερνώντας κατά πολύ τους περιορισμούς της τεχνολογίας της δεκαετίας του ’80.

Η άνοδος του Διαδικτύου κάνει επίσης εύκολες ενημερώσεις, επιτρέποντας στους διαχειριστές κτιρίων να κάνουν αλλαγές στους ενοικιαστές και τους ανθρώπους τους μέσω του Ιστού αμέσως. Η ανάπτυξη προηγμένων δημιουργικών εργαλείων δημιουργεί εκπληκτικά οπτικά γραφικά και συναρπαστικά διαδραστικά κουδούνια και σφυρίχτρες. Όλα αυτά επαναφέρουν τον κατάλογο δημιουργίας οθόνης αφής στη σύγχρονη εποχή.

Από το αρχικό Die Hard, ο Bruce Willis έχει από τότε πρωταγωνιστήσει σε τρία σίκουελ (Die Hard 2, Die Hard: With a Vengeance, Live Free ή Die Hard). Ποιος ξέρει, αν υπάρχει και ένα πέμπτο, μπορεί να θέλει να ζητήσει από τον σεναριογράφο να προσθέσει έναν πραγματικά μοντέρνο κατάλογο κτιρίων για να δείξει το στυλ και την αξία των χαρακτήρων της ταινίας.

Σχολιάστε