Οι σίτες τζακιού είναι πολλαπλών χρήσεων

Ο πρωταρχικός λόγος για την επιλογή μιας οθόνης τζακιού είναι η ασφάλεια, ειδικά για παιδιά και κατοικίδια. Άλλοι παράγοντες ασφαλείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ανιχνευτών μονοξειδίου του άνθρακα και τη διατήρηση οτιδήποτε εύφλεκτου μακριά από το άνοιγμα του τζακιού. Εκτός από τα πρακτικά στοιχεία των σίτες τζακιού, μπορούν επίσης να προσθέσουν ενδιαφέρον και βάθος σε κάθε διακόσμηση.

Τόσα πολλά σπίτια έχουν τζάκια σήμερα, όπου συγκεντρώνονται οικογένειες και περνούν χρόνο μαζί. Τα δωμάτια με τζάκι είναι ιδανικά για διασκέδαση, παρέχοντας μια φιλόξενη και άνετη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες. Ένα τζάκι χρησιμεύει ως το κύριο σημείο εστίασης ενός δωματίου, επομένως είναι σημαντικό να το περιβάλλετε με ενδιαφέροντα και διακοσμητικά αξεσουάρ που φέρνουν μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα. Μια διακοσμητική οθόνη τζακιού μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Άλλα αξεσουάρ μπορεί να περιλαμβάνουν έναν καθρέφτη ή μια ζωγραφιά πάνω από το μανδύα, κεριά ή κηροπήγια και συνθέσεις φυτών ή μεταξωτών λουλουδιών.

Οι σίτες τζακιού είναι κομψές προσθήκες στο τζάκι που προσθέτουν αισθητική αξία ενώ παρέχουν ασφάλεια. Κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια, από απλά μονό πάνελ μέχρι διακοσμητικά τριπάνελ. Το σχέδιο που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με τη διακόσμηση του χώρου σας, καθώς και να σας προσφέρει την «αίσθηση» που αναζητάτε. Οι οθόνες τζακιού κάνουν μια δήλωση, η οποία συνεχίζεται όλο το χρόνο, όχι μόνο τους κρύους χειμώνες, γι’ αυτό επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας. Τα διακοσμητικά ή γραφικά τζάκια μπορούν να προσφέρουν μια μοναδική θέα για να παρακολουθήσετε τις φλόγες σας που χορεύουν και τα αξεσουάρ τζαμιών, όπως ένα λαγουδάκι του Πάσχα, μπορούν να φέρουν λίγη επιπολαιότητα στο χώρο διαβίωσής σας και να αλλάξουν ανάλογα με τις εποχές ή τη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι παραδοσιακές σίτες τζακιού διαθέτουν πλαίσιο πολλαπλών επενδύσεων από σφυρήλατο σίδερο. Φαίνονται υπέροχα, αλλά τείνουν να σκουριάζουν και, με την ηλικία, η οθόνη μπορεί να διαχωριστεί από το πλαίσιο, ειδικά στις γωνίες. Ψάξτε για πυροπροστασία που είναι κομμένα με λέιζερ, κατασκευασμένα από ανθρακούχο χάλυβα 11 διαμετρημάτων και επικαλυμμένα σε σκόνη με βαφή υψηλής θερμοκρασίας (για την αποφυγή σκουριάς). Αυτές οι οθόνες θα πρέπει να υποστηρίζονται από ένα πλαίσιο στήριξης, καθώς και από ένα περιβάλλον πλαίσιο, για να αποτρέπεται ο διαχωρισμός της οθόνης και του πλαισίου.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε την οθόνη του τζακιού σας είναι οι διαστάσεις του ανοίγματος του τζακιού σας. Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη θα καλύπτει την εστία για να διασφαλίσετε την ασφάλεια. Παρόλο που οι ανοιχτές φλόγες είναι όμορφες, μερικές φορές μπορεί να είναι επικίνδυνες, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Γνωρίζατε ότι το Chimney Institute of America αξιολόγησε τις οθόνες τζακιού ως ένα από τα 10 κορυφαία μέτρα ασφαλείας που μπορεί κανείς να λάβει για να αποτρέψει μια πυρκαγιά στο σπίτι; Επομένως, βεβαιωθείτε ότι αυτό που αγοράζετε είναι μια καλή άμυνα για να κρατάτε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα μακριά από πετώντας χόβολα και κυλιόμενους κορμούς. Και φροντίστε να ταιριάζει με τη μοναδική σας προσωπικότητα και στυλ.

Σχολιάστε