Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά RAM

Η μνήμη RAM, γνωστή και ως μνήμη τυχαίας πρόσβασης, αναφέρεται στην πιο κοινή μνήμη υπολογιστή. Η μνήμη RAM μπορεί να χρησιμοποιηθεί από προγράμματα για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών μόλις ενεργοποιηθεί ο υπολογιστής. Η RAM θεωρείται επίσης ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα (IC) τσιπ μνήμης που επιτρέπει την αποθήκευση ή την πρόσβαση πληροφοριών με οποιαδήποτε σειρά. Είναι αλήθεια Όλες οι θέσεις αποθήκευσης της μνήμης RAM είναι εξίσου προσβάσιμες.

Υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά μιας μνήμης RAM. Για παράδειγμα, οι υπολογιστές που εκτελούν προγράμματα γραφικού σχεδιασμού (αυτά που χρησιμοποιούνται από σχεδιαστές ιστού, προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, κ.λπ.) γενικά χρειάζονται περισσότερη μνήμη (RAM) από τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για απλές λειτουργίες επεξεργασίας κειμένου. Για να γνωρίζετε πόση μνήμη πρέπει να έχει ο υπολογιστής σας, ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του λογισμικού που σκοπεύετε να εκτελέσετε.

Οι επιτραπέζιοι ή φορητοί υπολογιστές αποθηκεύουν δεδομένα με δύο τρόπους. Το ένα βρίσκεται στον σκληρό δίσκο που ονομάζεται επίσης μόνιμη μνήμη και το άλλο βρίσκεται στη μνήμη τυχαίας πρόσβασης, η οποία είναι επίσης γνωστή ως η προσωρινή μνήμη όπου αποθηκεύονται πληροφορίες ενώ το λογισμικό εκτελείται. Η μνήμη RAM, που είναι ένας χώρος αποθήκευσης που βασίζεται σε τσιπ μέσα στον υπολογιστή, έχει την αποθηκευμένη μνήμη που συνήθως μετράται σε megabyte (MBs).

Οι αγοραστές θα πρέπει να λάβουν υπόψη πολλούς παράγοντες για την αγορά μιας νέας μνήμης RAM. Οι πρώτοι αγοραστές υπολογιστών θα πρέπει να αναζητήσουν μοντέλα με τουλάχιστον 512 MB μνήμης RAM ή περισσότερο. Θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των προγραμμάτων που θα εκτελείτε. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές υπολογιστών όπως αυτή μπορούν να αναβαθμιστούν και αυτό συμβαίνει με τη μητρική πλακέτα.

Σήμερα, οι περισσότεροι υπολογιστές χρησιμοποιούν έναν τύπο μνήμης που τεχνικά ονομάζεται DDR2. Ωστόσο, υπάρχει επίσης το όνομα DDR3 το οποίο τώρα επιτέλους κάνει το δρόμο του στα συστήματα υπολογιστών. Όσον αφορά την τιμολόγηση, το DDR3 είναι αρκετά πιο ακριβό από το DDR2. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, είναι καλύτερο να έχετε τουλάχιστον 2 GB μνήμης σε οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή και κατά προτίμηση 4 GB. Φυσικά όσο μεγαλύτερη ταχύτητα μνήμης παρέχει ο υπολογιστής σας τόσο καλύτερη απόδοση δίνει.

Δεδομένου ότι η μνήμη τυχαίας πρόσβασης είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής για την εκτέλεση εφαρμογών και δεδομένων στο λειτουργικό σας σύστημα, θα πρέπει πραγματικά να παρέχει υψηλότερες προδιαγραφές. Άτομα με τεχνική εμπειρία γενικά συμφώνησαν ότι οι χρήστες υπολογιστών χρειάζονται τουλάχιστον 256 MB για Windows XP και Mac OS X. Για άλλα λειτουργικά συστήματα σε Windows ή Mac, θα χρειαστείτε απλώς χαμηλότερες προδιαγραφές όπως 128 MB περίπου.

Επομένως, εάν ο κύριος σκοπός του υπολογιστή σας είναι η αναπαραγωγή παιχνιδιών ή η βαριά εργασία γραφικών, ελέγχετε πάντα τη μνήμη RAM του βίντεο. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν. Αλλά όσον αφορά την τεχνολογία φορητών υπολογιστών, (όπου κάθε νέα γενιά εμφανίζεται πάντα στην αγορά), η μνήμη RAM αυξάνεται συνεχώς. Προσέξτε λοιπόν να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σας. Αποφασίστε τι είδους σύστημα θα χρειαστείτε και προχωρήστε σε αυτό.

Σχολιάστε