Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Sony XPERIA S

Η Sony εξαγόρασε πρόσφατα τις μετοχές της Ericsson στην κοινοπραξία για 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ. Με την εξαγορά, μπορούμε να περιμένουμε περισσότερη τεχνολογία αιχμής για κινητά από την ιαπωνική εταιρεία. Μια συσκευή που φέρει την αποκλειστική επωνυμία Sony είναι το XPERIA S. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο τηλέφωνο που είχε να προσφέρει η SE (Sony Ericsson). Εδώ, θα μάθετε εάν το smartphone είναι για εσάς, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πλεονεκτήματα

Στο παρελθόν, η σειρά της SE αποτελούνταν από ακουστικά ήχου όπως το Arc S και το Play. Το Arc S είναι ένα λεπτό ακουστικό Android και το Play είναι το μόνο smartphone με πιστοποίηση PlayStation στην αγορά. Παρά το επίπεδο καινοτομίας που είχαν να προσφέρουν αυτά τα ακουστικά, εξακολουθούσαν να τους λείπει η επεξεργαστική ισχύς που είχαν να προσφέρουν οι άλλες συσκευές. Αυτά τα κορυφαία τηλέφωνα SE είχαν επεξεργαστές μονού πυρήνα όταν ο ανταγωνισμός προσέφερε επεξεργαστές διπλού πυρήνα. Την ίδια χρονιά αυτά τα δύο τηλέφωνα κυκλοφόρησαν στην αγορά, η Samsung κυκλοφόρησε το Galaxy S2 και η HTC κυκλοφόρησε το Sensation. Αυτοί οι δύο τροφοδοτήθηκαν από επεξεργαστές διπλού πυρήνα 1,2 GHz που πρόσφεραν ανώτερη απόδοση. Δυστυχώς, τα προηγούμενα μοντέλα της SE δεν είχαν αυτό που χρειαζόταν για να ανταγωνιστούν όσον αφορά τις επιδόσεις. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον με το νέο smartphone της Sony.

Το νέο Sony XPERIA S κυκλοφόρησε πρόσφατα στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Γρήγορα έκλεψε τις εντυπώσεις αφού ήταν το πρώτο ακουστικό με επωνυμία μόνο της Sony και είχε έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα 1,5 κάτω από την κουκούλα. Αυτό σήμαινε ότι δεν υστερούσε πλέον όσον αφορά τις επιδόσεις.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που είχε σε σχέση με άλλα τηλέφωνα που είχε να προσφέρει ο ανταγωνισμός ήταν ο ανώτερος αισθητήρας κάμερας. Τα περισσότερα smartphone υψηλής τεχνολογίας ήρθαν με κάμερες 8 megapixel. Αυτά τα smartphone περιλαμβάνουν το Apple iPhone 4S, το Samsung Galaxy S2 και το HTC Sensation XE. Το XPERIA S διαθέτει κάμερα 12 megapixel που μπορεί να καταγράφει βίντεο στα 1080p (full HD).

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η αισθητική του τηλεφώνου. Είναι ένα εκπληκτικό τηλέφωνο για να το δει κανείς. Είναι κομψό, λεπτό και έχει απρόσκοπτη σχεδίαση. Είναι σίγουρα ένα head turner.

Μειονεκτήματα

Δεδομένου ότι αυτό το τηλέφωνο είναι μια νέα έκδοση, ίσως να περιμένετε ότι τρέχει το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά της Google. Δυστυχώς, εξακολουθεί να τρέχει Android 2.3 (Gingerbread). Τα καλά νέα είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα την ενημέρωση Ice Cream Sandwich για το smartphone.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στο Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, συσκευές τετραπύρηνων, όπως το HTC One X και το LG Optimus 4X HD. Δεδομένου ότι τα smartphones που διαθέτουν τετραπύρηνες επεξεργαστές έχουν πλέον παρουσιαστεί, το νέο smartphone της Sony μπορεί να χρειαστεί να φτάσει για άλλη μια φορά.

Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Sony XPERIA S, μπορείτε να αποφασίσετε καλύτερα εάν το smartphone είναι κατάλληλο για εσάς.

Σχολιάστε