Πλεονεκτήματα των Vector Graphics στη Γραφιστική

Οι εικόνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε τύπο γραφιστικής. Είτε βλέπετε μια επαγγελματική κάρτα είτε μια διάταξη ιστότοπου, θα παρατηρήσετε ότι οι εικόνες δίνουν στο σχέδιο μια αισθητική γοητεία και μεταδίδουν το μήνυμα αποτελεσματικά. Υπάρχουν κυρίως δύο είδη εικόνων, το ράστερ και το διανυσματικό. Μπορεί να σας φαίνονται ίδιες, αλλά οι εικόνες ράστερ και διανυσματικά διαφέρουν στον πυρήνα. Ένα διανυσματικό γραφικό αποτελείται από σημεία διασύνδεσης και η ανάλυσή του είναι ανεξάρτητη. Οι γραφίστες χρησιμοποιούν διανυσματικά γραφικά στα έργα γραφιστικής τους λόγω των διαφόρων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

  1. Εύκολο στο σχεδιασμό- Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια διανυσματική εικόνα χρησιμοποιώντας το Corel Draw ή το Adobe Illustrator. Αυτό το λογισμικό είναι φιλικό προς το χρήστη και μπορείτε να σχεδιάσετε όμορφες εικόνες χρησιμοποιώντας τα διάφορα εργαλεία τους. Το πλεονέκτημα μιας διανυσματικής εικόνας είναι ότι αν και μπορεί να σχεδιαστεί πολύ εύκολα, θα έχετε ένα πλούσιο αποτέλεσμα.
  2. Μπορείτε να το μειώσετε ή να το μεγεθύνετε- Αυτό είναι το καλύτερο πλεονέκτημα των γραφικών. Οι περισσότεροι ειδικοί στη γραφιστική χρησιμοποιούν διανυσματική μορφή για το σχεδιασμό λογότυπων επειδή η εικόνα δεν παραμορφώνεται όταν αλλάζετε το μέγεθός της. Ο πελάτης σας προφανώς θα χρησιμοποιήσει το εταιρικό του λογότυπο σε διαφορετικά μεγέθη και σε διαφορετικά σημεία. Ένα διανυσματικό γραφικό δεν χάνει ποτέ την ποιότητά του όταν μεγεθύνεται ή μειώνεται σε μικρότερο μέγεθος.
  3. Χωρίς παραμόρφωση εικόνας- Όταν προσπαθείτε να μεγεθύνετε μια εικόνα ράστερ, γίνεται pixiled και η εικόνα χάνει τις λεπτομέρειες της. Ωστόσο, όταν μεγεθύνετε μια διανυσματική εικόνα, δεν γίνεται ποτέ θολή. Μπορείτε να μεγεθύνετε ένα διανυσματικό γραφικό σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για την ποιότητα της εικόνας.
  4. Η επεξεργασία είναι πιο εύκολη – Όταν επεξεργάζεστε μια εικόνα, δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε ολόκληρη την εικόνα. Τα στοιχεία ενός διανυσματικού γραφικού μπορούν να επεξεργαστούν ξεχωριστά και αυτό κάνει τη δουλειά σας χωρίς προβλήματα. Επιλέξτε τα μέρη που θέλετε να επεξεργαστείτε και εργαστείτε πάνω σε αυτά χωρίς να επηρεάζετε άλλα μέρη του σχεδίου.
  5. Μικρό μέγεθος αρχείου- Η μεταφόρτωση και η λήψη εικόνων είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην ανάπτυξη ιστοτόπων. Εάν οι θεατές του ιστότοπού σας πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό μόνο για να δουν μια εικόνα, θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας. Οι διανυσματικές εικόνες είναι πολύ μικρές σε μέγεθος, σε σύγκριση με τις εικόνες ράστερ. Όταν χρησιμοποιείτε μια διανυσματική εικόνα στη διάταξη του ιστότοπού σας, φορτώνει πολύ πιο γρήγορα και ευχαριστεί το κοινό σας.
  6. Καλύτερο για λεπτομερείς εικονογραφήσεις- Εάν θέλετε να σχεδιάσετε μια λεπτομερή απεικόνιση ενός προϊόντος, τότε είναι πάντα καλύτερο να σχεδιάζετε μια εικόνα. Χρησιμοποιεί κουκκίδες και γραμμές, και αυτό σας βοηθά να δημιουργήσετε ευκρινείς εικόνες.
  7. Φαίνεται καλό όταν εκτυπώνεται- Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των διανυσματικών γραφικών είναι ότι όχι μόνο φαίνεται καλά στο web, αλλά και στην εκτύπωση. Όταν σχεδιάζετε την έντυπη διαφήμισή σας σε διανυσματική μορφή, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η διαφήμιση θα διατηρήσει όλη την οπτική της ελκυστικότητα.
  8. Αισθητικά ευχάριστο- Μια διανυσματική εικόνα φαίνεται πάντα καθαρή και διατηρεί την ποιότητά της σε οποιοδήποτε μέγεθος. Εάν αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας bitmap, θα χάσει την οπτική της γοητεία, αλλά μια διανυσματική εικόνα θα διατηρήσει την αισθητική της ομορφιά.
  9. Εξαιρετικό για κινούμενα σχέδια και καρικατούρες- Η καθαρότητα της διανυσματικής εικόνας την καθιστά ιδανική επιλογή για κινούμενα σχέδια και καρικατούρες. Εάν δημιουργείτε μια επιχειρηματική παρουσίαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διανυσματικά γραφικά σε αυτήν.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των διανυσματικών γραφικών. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διανυσματικά γραφικά για να προσφέρετε ένα ελαφρύ, επεκτάσιμο, επαγγελματικό και ελκυστικό γραφικό σχέδιο στον πελάτη σας.

Σχολιάστε