Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς; Επιτραπέζιος Vs Φορητός υπολογιστής

Λόγω της τεχνολογικής μας προόδου στη σημερινή εποχή, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια ατελείωτη λίστα πιθανών επιλογών όταν πρόκειται για την αγορά ενός προσωπικού υπολογιστή. Εάν επιλέγετε μεταξύ φορητού υπολογιστή και επιτραπέζιου υπολογιστή, θα μπορούσατε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε αυτό το άρθρο.

Επιφάνεια εργασίας

Πλεονεκτήματα:

* Λιγότερες πιθανότητες να σας κλέψουν ή να χαθείτε. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι αρκετά άβολοι στη μεταφορά. Οι κλέφτες είναι πιο πιθανό να κλέψουν gadget που είναι φορητά, όπως ένα tablet ή ένα φορητό υπολογιστή.

* Πιο εύκολο να αναβαθμιστεί ή να επισκευαστεί. Είναι πάντα πιο εύκολο να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία σε μια επιφάνεια εργασίας, γεγονός που την καθιστά πολύ ευέλικτη. Τα εξαρτήματα μπορούν να αντικατασταθούν όταν είναι σπασμένα.

* Πιο ανθεκτικό… Γενικά, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές διαρκούν περισσότερο από τους φορητούς υπολογιστές.

* Λιγότερο ακριβό. Αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλοί οικονομικοί φορητοί υπολογιστές εκεί έξω, αλλά αν κοιτάξετε τις προδιαγραφές, συνήθως δεν ταιριάζει με την ταχύτητα και το μέγεθος μνήμης ενός πλήρους επιτραπέζιου υπολογιστή. Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί φορητοί υπολογιστές που είναι ήδη διπλού πυρήνα και η μνήμη είναι περίπου 320 GB ή περισσότερο, αλλά απέχουν πολύ από το να είναι φθηνά.

* Η ανάλυση οθόνης των διαθέσιμων οθονών για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι υψηλότερη και πολύ καλύτερη από τις περισσότερες φορητές συσκευές. Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης μπορεί να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Δεν είναι ιδανικό για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές να έχουν οθόνες υψηλής ανάλυσης, επειδή μπορεί εύκολα να αδειάσει την μπαταρία.

* Διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη με μερικά από τα πιο πρόσφατα μοντέλα να είναι πολύ κομψά.

* Εξαιρετικό για όσους ασχολούνται πολύ σοβαρά με τα παιχνίδια τους – μπορούν να προσθέσουν πολλές προσαρμογές, όπως αυξημένη ισχύ, εξαιρετικές κάρτες γραφικών και κάρτες ήχου.

Μειονεκτήματα:

* Μη φορητό. Δεν μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου.

* Εξαρτάται πλήρως από την ηλεκτρική ενέργεια. Εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός εάν έχετε μια εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας όπως ένα UPS ή μια γεννήτρια ρεύματος…

* Όχι τόσο κομψό και μοντέρνο όσο οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet.

ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Αν και οι φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν να μην αμφισβητούν όλα τα πλεονεκτήματα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή, το χάσμα θα συνεχίσει να μειώνεται και για τους μετακινούμενους εργαζόμενους ένας φορητός υπολογιστής είναι ο καλύτερος τρόπος. Το αν ένας φορητός υπολογιστής μπορεί να αντικαταστήσει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή εξαρτάται από το είδος της εργασίας που κάνετε.

Πλεονεκτήματα:

* Το νούμερο ένα πλεονέκτημά του είναι η φορητότητά του. Μεταφέρεται εύκολα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όσους βρίσκονται εν κινήσει. Επίσης εξαιρετικό για εργασία στον καναπέ, στον πάγκο της κουζίνας, στο καφενείο κ.λπ.

* Τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος.

* Κομψό και μοντέρνο. Φαίνονται πιο ελκυστικά σε σύγκριση με επιτραπέζιους υπολογιστές. Έρχονται σε διαφορετικά στυλ και χρώματα.

* Διατίθεται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη… και τώρα και χρώματα, ώστε ο φορητός υπολογιστής σας να μπορεί να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας.

* Συμπαγής σχεδιασμός. Ένας φορητός υπολογιστής εξοικονομεί χώρο. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο σε αντίθεση με μια πλήρη επιφάνεια εργασίας.

* Μπορεί να προσαρτήσει εξωτερικές οθόνες, ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία κ.λπ., ό,τι θέλετε.

Μειονεκτήματα:

* Μεγαλύτερος κίνδυνος κλοπής. Σε σύγκριση με έναν πλήρη επιτραπέζιο υπολογιστή, οι φορητοί υπολογιστές είναι πιο ευάλωτοι στην κλοπή. Αμέτρητοι φορητοί υπολογιστές κλέβονται καθημερινά, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί.

* Αν και είναι απίθανο ένας επιτραπέζιος υπολογιστής να πέσει από το γραφείο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος διατρέχει τον κίνδυνο να πέσει κατά λάθος.

* Η περιορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας συν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επιδεινώνεται μετά από παρατεταμένη χρήση.

* Δεν είναι εύκολο να αναβαθμιστεί ή να επισκευαστεί. Οι φορητοί υπολογιστές έχουν εξαρτήματα που είναι ειδικά προσαρμοσμένα για μια συγκεκριμένη μονάδα. Εάν ένα από τα εξαρτήματα είναι κατεστραμμένο, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο τον φορητό υπολογιστή.

* Η ανάλυση της οθόνης μπορεί να μην είναι υψηλής ποιότητας. Για προηγμένες εργασίες γραφικών, η οθόνη LCD και η τεχνολογία γραφικών ενός φορητού υπολογιστή δεν αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική λύση στην καλύτερη αναπαράσταση χρωμάτων μιας μεγάλης οθόνης CRT και μιας ειδικής κάρτας γραφικών.

* Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι το πληκτρολόγιο δεν είναι τόσο άνετο και λειτουργικό όσο ένα πλήρες πληκτρολόγιο που συνοδεύει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Όπως θα μπορούσατε να δείτε, οι επιτραπέζιοι και οι φορητοί υπολογιστές έχουν και τα δύο τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στην πραγματικότητα είναι επίσης από πολλές απόψεις πολύ παρόμοια στις δυνατότητές τους με τον μέσο χρήστη. Η επιλογή μεταξύ τους θα εξαρτηθεί από τα σημεία που είναι πιο σημαντικά για εσάς και τον σκοπό που θα σας εξυπηρετήσει ο υπολογιστής.

Σχολιάστε