Πώς λειτουργεί η οθόνη αφής;

Πώς λειτουργεί η οθόνη αφής;

Οι οθόνες αφής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς επειδή κάνουν τη διεπαφή χρήστη πιο συναρπαστική και διαισθητική για άτομα που είναι νέοι στα σύγχρονα τεχνολογικά gadgets. Η τεχνολογία οθονών αφής αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για εξειδικευμένα ερευνητικά προϊόντα τη δεκαετία του 1970, αλλά τώρα βρίσκονται σε καθημερινές συσκευές, όπως Αυτοματισμοί, Ιατρικές, οθόνες υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα, Poing of Sale, GPS κ.λπ.. Αλλά έχετε σταματήσει ποτέ να σκεφτείτε πώς τέτοιες συσκευές αναγνωρίζουν τα υπολείμματα του δακτύλου, του στυλό ή της γραφίδας σας; Έχουμε κάποιες απαντήσεις.

Επί του παρόντος, υπάρχουν τέσσερα βασικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε οθόνες αφής για την αναγνώριση της αφής σας, όπως:

  1. Αντιστασιακός
  2. Χωρητική
  3. Υπέρυθρες
  4. Επιφανειακό Ακουστικό Κύμα

Πώς λειτουργεί η οθόνη αφής με αντίσταση;

Όταν πιέζετε το δάχτυλό σας σε μια οθόνη αντίστασης, το επάνω, εύκαμπτο στρώμα αγγίζει το κάτω και η διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα σημειώνεται από τη συσκευή και υπολογίζει την ακριβή θέση του σημείου επαφής. Ανάλογα με το κουμπί που βρίσκεται κάτω από το δάχτυλό σας, το λογισμικό καταγράφει τις συντεταγμένες και εκτελεί την εντολή. ανταποκρίνονται στην πίεση, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε με γυμνά δάχτυλα, γάντια ή γραφίδες (θυμάστε το PalmPilot;), αλλά δεν μπορείτε να σύρετε ή να χρησιμοποιήσετε χειρονομίες πολλαπλής αφής, επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα που περικλείεται μπορεί να καταγράψει με επιτυχία μόνο ένα σημείο επαφή κάθε φορά.

Πώς λειτουργεί η χωρητική οθόνη αφής;

Τα iPhone, τα iPad, τα smartphone Samsung Galaxy και το Kindle Fire της Amazon, για να αναφέρουμε μερικά, χρησιμοποιούν τη μέθοδο “χωρητικής χρήσης”. Αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές παρακολουθούν τις αλλαγές στα ηλεκτρικά ρεύματα που διατρέχουν τις οθόνες. Οι οθόνες αφής περιλαμβάνουν ένα στρώμα χωρητικού υλικού ή υλικού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πυκνωτές στην οθόνη είναι διατεταγμένοι σύμφωνα με ένα σύστημα συντεταγμένων, δημιουργώντας ένα πλέγμα. Το κύκλωμα μέσα στην οθόνη μπορεί στη συνέχεια να ανιχνεύσει αλλαγές στο ηλεκτρικό φορτίο σε κάθε σημείο κατά μήκος του δικτύου. Ως αποτέλεσμα, κάθε μεμονωμένο σημείο στο πλέγμα παράγει το δικό του σήμα όταν αγγίζεται, το οποίο στη συνέχεια αναμεταδίδεται στον επεξεργαστή της συσκευής, επιτρέποντας στη συσκευή να αναγνωρίσει πολλά σημεία επαφής.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία υπέρυθρης οθόνης αφής;

Στην τεχνολογία υπέρυθρης οθόνης αφής, μια σειρά από άξονες X και Y είναι εξοπλισμένα με ζεύγη IR LED και ανιχνευτές φωτογραφίας. Οι ανιχνευτές φωτογραφιών ανιχνεύουν οποιαδήποτε αλλαγή στο μοτίβο του φωτός που εκπέμπεται από τα LED κάθε φορά που ο χρήστης αγγίζει την οθόνη/οθόνη.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Surface Acoustic Wave;

Η τεχνολογία Surface Acoustic Wave Touchscreen περιέχει δύο μορφοτροπείς (μετάδοσης και λήψης) τοποθετημένοι κατά μήκος του άξονα Χ και του άξονα Υ της γυάλινης πλάκας της οθόνης μαζί με μερικούς ανακλαστήρες. Τα κύματα διαδίδονται σε όλο το γυαλί και αντανακλώνται πίσω στους αισθητήρες. Όταν αγγίξετε την οθόνη, τα κύματα απορροφώνται και ανιχνεύεται ένα άγγιγμα σε αυτό το σημείο. Αυτοί οι ανακλαστήρες αντανακλούν όλα τα ηλεκτρικά σήματα που αποστέλλονται από τον ένα μορφοτροπέα στον άλλο. Αυτή η τεχνολογία παρέχει εξαιρετική απόδοση και καθαρότητα εικόνας.

Ο Sean είναι επαγγελματίας μηχανικός στην οθόνη αφής HMI και στο πληκτρολόγιο του πίνακα χειριστή. Και στον Sean αρέσει επίσης να γράφει για την οθόνη αφής και το πληκτρολόγιο μεμβράνης Γνώσεις προϊόντων και σημεία, προφυλάξεις κ.λπ. Μπορείτε να δείτε αυτά τα άρθρα στο https://www.vicpas.com/faq.htm

Σχολιάστε