Πώς να δοκιμάσετε και να βελτιώσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας γρήγορα

Η σύνδεση στο Διαδίκτυο έχει γίνει απαραίτητη στη ζωή μας. Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι, ενώ λίγοι κάνουν τις εργασίες γραφείου από το σπίτι. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε μια αξιόπιστη και γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Πολλοί από εμάς παραπονιόμαστε για την αργή ταχύτητα του Διαδικτύου και θέλουμε να την αυξήσουμε αυξάνοντας τη μνήμη ή αναβαθμίζοντας τον επεξεργαστή του συστήματος ή τελικά αγοράζουμε έναν νέο υπολογιστή. Μπορείτε να αυξήσετε τη μνήμη RAM, εάν η RAM είναι μικρότερη για τον αριθμό των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε. Αυτό επιβραδύνει όχι μόνο τον υπολογιστή αλλά και την ταχύτητα του Διαδικτύου. Περισσότερη μνήμη RAM μπορεί να προστεθεί όποτε το κρίνετε απαραίτητο. Εάν διαθέτετε σύστημα 0,5 GB, μπορείτε να επιλέξετε να το αυξήσετε στα 2 GB και αυτό σίγουρα θα κάνει το σύστημα πιο γρήγορο και θα αυξηθεί επίσης η ταχύτητα του Διαδικτύου.

Αλλά αν έχετε ένα σύστημα με υψηλή διαμόρφωση και υψηλή μνήμη RAM, ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε άλλες επιλογές για να τρέξετε το σύστημα καθώς και το Διαδίκτυο πιο γρήγορα. Ελέγξτε εάν υπάρχει κάτι μέσα στο σύστημα που επιβραδύνει την ταχύτητα του Διαδικτύου, όπως η παρουσία ενός ιού ή ενός adware, spyware ή κακόβουλου λογισμικού που θα συμβάλει στη μείωση της ταχύτητας του Διαδικτύου.

Ελέγξτε το σύστημα με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού προστασίας από ιούς. Εκτελέστε τη σάρωση για να δείτε εάν το σύστημα έχει μολυνθεί με λογισμικό διαφημίσεων, λογισμικό υποκλοπής spyware ή ιό. Εάν τα αποτελέσματα της σάρωσης είναι θετικά, βάλτε σε καραντίνα τη συγκεκριμένη ομάδα και διορθώστε το πρόβλημα. Αυτό θα αυξήσει αυτόματα την ταχύτητα του συστήματος καθώς και την ταχύτητα του Διαδικτύου.

Εάν το σύστημα δεν έχει μολυνθεί με κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα και εξακολουθεί να είναι χαμηλή η ταχύτητα του Διαδικτύου, μπορείτε να αυξήσετε αφαιρώντας όλα τα προσωρινά αρχεία Internet, τα cookies (όχι αυτά που καταναλώνονται, αλλά αυτά του υπολογιστή), να αφαιρέσετε όλα αυτά τα μη χρησιμοποιημένα προγράμματα και αρχεία (δεν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση από τον χρήστη, αλλά εκτελούνται πάντα).

Πέρασαν οι μέρες μέσω τηλεφώνου, όταν χρειάζονταν εκνευριστικά πολλές ώρες για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, με την ευρυζωνική σύνδεση η συνδεσιμότητα δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου πρόβλημα. Φροντίστε το σύστημά σας και είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο με ταχύτητα πυραύλων.

Σχολιάστε