Πώς να ενημερώσετε αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης μητρικής πλακέτας

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης της μητρικής πλακέτας του συστήματός σας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη όταν την κάνετε χειροκίνητα. Αυτό συμβαίνει επειδή, η μητρική πλακέτα έχει πολλά προγράμματα οδήγησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να εντοπίσετε το ακριβές πρόγραμμα οδήγησης που πρέπει να ενημερωθεί. Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης είναι να το κάνετε με αυτόματο τρόπο.

Υπάρχουν βασικά δύο τρόποι αυτόματης ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης μητρικής πλακέτας. Ας τα εξετάσουμε.

1. Χρησιμοποιώντας το αρχικό CD της μητρικής πλακέτας

Όταν αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο σύστημα, υπάρχει πάντα ένα αυθεντικό CD της μητρικής πλακέτας που συνοδεύει. Το CD περιέχει όλα τα προγράμματα οδήγησης της μητρικής πλακέτας. Μπορείτε πάντα να το χρησιμοποιείτε για να ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος από καιρό σε καιρό. Εάν χρειάζεται να αναζητήσετε ενημερώσεις στο διαδίκτυο, το CD θα σας καθοδηγήσει επίσης στη διαδικασία.

2. Με χρήση λογισμικού προγράμματος οδήγησης

Συχνά, ορισμένα συστήματα δεν συνοδεύονται από τα CD της μητρικής πλακέτας. Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών τοποθετούν επίσης λάθος το CD της πλακέτας μετά από πολλά χρόνια χρήσης των υπολογιστών τους. Εάν ανήκετε σε μια τέτοια ομάδα ατόμων, μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης της μητρικής πλακέτας του συστήματός σας χρησιμοποιώντας καλό λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης. Υπάρχουν διάφορα είδη τέτοιων προγραμμάτων λογισμικού προγραμμάτων οδήγησης διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Συνήθως πωλούνται σε προσιτές τιμές. Πρέπει να δημιουργήσετε χρόνο για να αναζητήσετε το σωστό λογισμικό μέσω ενός αξιόπιστου αντιπροσώπου λογισμικού στο διαδίκτυο. Μπορείτε εύκολα να κάνετε λήψη του λογισμικού και επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης στη μητρική πλακέτα του συστήματός σας.

Υπάρχουν οφέλη που θα αποκομίσετε όταν χρησιμοποιείτε καλό λογισμικό προγράμματος οδήγησης για να ενημερώσετε τη μητρική πλακέτα του συστήματός σας. Καταρχήν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λήψη τεχνικών πληροφοριών σχετικά με το σύστημά σας προτού χρησιμοποιήσετε το λογισμικό. Δεν χρειάζεται να λάβετε τον αριθμό μοντέλου του συστήματος ή άλλες τεχνικές προδιαγραφές πριν χρησιμοποιήσετε το λογισμικό. Απλώς σαρώνει το σύστημά σας και προσδιορίζει επίσης τα πιθανά προγράμματα οδήγησης που μπορούν να ενημερωθούν. Προχωρά επίσης στην εκτέλεση της εργασίας ενημέρωσης εάν πατήσετε το δεξί κουμπί.

Και πάλι, το σύστημά σας θα λαμβάνει πάντα την πιο πρόσφατη ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης όταν χρησιμοποιείτε αξιόπιστο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης για την εκτέλεση των ενημερώσεων. Κανονικά, διαφορετικά μοντέλα μητρικής πλακέτας έχουν πολλαπλές αναθεωρήσεις χαρακτηριστικών και chipset. Κάθε ένα από αυτά απαιτεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησης για να λειτουργήσει. Μπορείτε να λάβετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης μόνο όταν χρησιμοποιείτε ποιοτικό λογισμικό προγράμματος οδήγησης.

Επιπλέον, θα ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις μητρικής πλακέτας όταν χρησιμοποιείτε το σωστό λογισμικό προγράμματος οδήγησης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές μητρικών πλακών έχουν πάντα τη συνήθεια να εφοδιάζουν τον κόσμο των υπολογιστών με νέες ενημερώσεις. Δεν θα χάσετε τέτοιες ενημερώσεις εάν χρησιμοποιείτε αξιόπιστο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το λογισμικό πραγματοποιεί αναζήτηση στον ιστότοπο του κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας του συστήματός σας για ενημερώσεις. Θα προχωρήσει επίσης στη λήψη και εγκατάσταση τέτοιων ενημερώσεων για να κάνει το σύστημά σας πιο σταθερό.

Συνολικά, θα ενημερώνετε πάντα τα προγράμματα οδήγησης της μητρικής πλακέτας του συστήματός σας όταν ακολουθείτε τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό επισκευαστή υπολογιστών για να σας βοηθήσει.

Σχολιάστε