Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα 0x000000EA Windows XP

Το σφάλμα 0×000000EA στα Windows XP είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το σύστημα και προκαλείται από ένα πρόβλημα με τον “προσαρμογέα γραφικών” στο σύστημά σας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα προκαλείται από την είσοδο της κάρτας γραφικών σας σε έναν άπειρο βρόχο εάν γίνει αδράνεια, γεγονός που οδηγεί τον υπολογιστή σας να μην μπορεί να επεξεργαστεί τα αρχεία που χρειάζεται για να τρέξει, με αποτέλεσμα να εμφανίσει το σφάλμα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, το κυριότερο είναι ότι πρέπει να μπορείτε να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών σας στη λειτουργική της κατάσταση. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες αυτού του σφάλματος, όπως τα σφάλματα μητρώου, οι μολύνσεις από ιούς και τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης, υπάρχει μια απλή μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε οριστικά τα σφάλματα. Να τι πρέπει να κάνετε…

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας διαθέτει το σωστό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και ότι είναι ενημερωμένο. Τα “προγράμματα οδήγησης” στο σύστημά σας είναι μικρά κομμάτια λογισμικού που βασικά βοηθούν τα Windows να αλληλεπιδρούν με διάφορα κομμάτια υλικού στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν προγράμματα οδήγησης για κάθε κομμάτι υλικού στον υπολογιστή σας, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλά από αυτά τα κομμάτια λογισμικού είτε είναι ξεπερασμένα είτε κατεστραμμένα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το σφάλμα 0×000000EA είναι να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στο σύστημά σας.

Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε να αλλάξετε και την “επιτάχυνση υλικού” της κάρτας γραφικών σας. Αυτό είναι βασικά πόσο το σύστημά σας θα προωθήσει την ταχύτητα της κάρτας γραφικών σας για να την κάνει να λειτουργεί “υπερωριακά” και είναι χαρακτηριστικό κάθε έκδοσης των Windows. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα Windows XP συχνά βάζουν υπερβολική επιτάχυνση στην κάρτα γραφικών τους, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής σας να λειτουργεί με πολλά σφάλματα και προβλήματα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιτάχυνση της κάρτας γραφικών σας είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

Εκτός από όλα αυτά, είναι επίσης σκόπιμο να καθαρίσετε το “μητρώο” του συστήματός σας χρησιμοποιώντας ένα “καθαριστικό μητρώου”. Τα καθαριστικά μητρώου είναι προγράμματα λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να σαρώνουν τη βάση δεδομένων μητρώου των Windows και να διορθώνουν όλα τα σφάλματα μέσα σε αυτήν. Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες του σφάλματος 0×000000EA είναι στην πραγματικότητα ότι ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να διαβάσει τις διάφορες ρυθμίσεις μητρώου που χρειάζεται για να εκτελέσει και για να το διορθώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό καθαριστικό μητρώου για να σαρώσετε το σύστημά σας και επιδιορθώστε τη ζημιά που είναι μέσα του.

Σχολιάστε