Πώς να προστατέψετε σωστά το διακοσμητικό σκυρόδεμα κατά την κατασκευή

Το διακοσμητικό σκυρόδεμα έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής νέα επιλογή δαπέδων τόσο για κατοικίες όσο και για εμπορικές κατασκευές. Είναι εύκολο να διατηρηθούν, ιδανικά για περιοχές με πολλή άμμο ή χιόνι και μια καλή εναλλακτική λύση για το μοκέτα εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει αλλεργίες. Το διακοσμητικό δάπεδο από σκυρόδεμα εγκαθίσταται συχνά σε ένα νέο σπίτι νωρίς στη διαδικασία κατασκευής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές από πιτσιλίσματα χρωμάτων, βρωμιά από σκάφη εργασίας, κρούση από πτώση υλικών και κυκλοφορία με τροχούς. Πώς βοηθάτε να προστατέψετε αυτά τα φρεσκογυαλισμένα δάπεδα από την κίνηση των κατασκευών και τις ατυχίες από πεσμένα εργαλεία και οικοδομικά υλικά;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προστασίας επιφανειών που προστατεύουν τα πρόσφατα τοποθετημένα διακοσμητικά δάπεδα από σκυρόδεμα από ζημιές. Πολλοί εργολάβοι χρησιμοποιούν μασονίτη, λαμαρίνα πλαστικού και λείες μεμβράνες για να προσπαθήσουν να προστατεύσουν το δάπεδο από σκυρόδεμα. Αυτά τα αντικείμενα προσφέρουν περιορισμένη προστασία και έχουν σοβαρούς περιορισμούς. Προϊόντα όπως το κόντρα πλακέ μπορεί να χαράξουν το δάπεδο και είναι συνήθως βαριά και δύσκολο να αποθηκευτούν μετά τη χρήση. Το Masonite είναι ογκώδες και δεν μπορεί εύκολα να επανατοποθετηθεί σε ένα εργοτάξιο. Περιστασιακά, τα φύλλα μασονίτη 4′ x 8′ χωρίζονται και επιτρέπουν την κυκλοφορία με τροχούς να κυλήσει απευθείας στο νέο πάτωμα. Επίσης, ο μασονίτης δεν είναι απορροφητικός, επομένως τα υγρά ρέουν από τα πλαϊνά και μπαίνουν σε κενά μεταξύ των φύλλων, καταστρέφοντας το διακοσμητικό σκυρόδεμα. Το φύλλο πλαστικού έχει τις δικές του προκλήσεις. Αν και είναι ευκολότερο να μετακινηθείτε σε ένα εργοτάξιο και είναι λιγότερο δαπανηρή από άλλες επιλογές προστασίας δαπέδου, μπορεί να γλιστράει πολύ πάνω από γυαλισμένο δάπεδο από σκυρόδεμα και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς εργαζομένων εάν κάποιος πέσει ή σκοντάψει. Το πλαστικό φύλλο μετακινείται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς να κολλήσει με ταινία, θα μπορούσε να γλιστρήσει στο πάτωμα. Τέλος, το φύλλο πλαστικού δεν προσφέρει προστασία από κρούσεις από βαριά αντικείμενα που πέφτουν. Μια άλλη επιλογή που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι για την προστασία των διακοσμητικών δαπέδων από σκυρόδεμα που δεν λειτουργούν καλά είναι τα προσωρινά χαλιά. Τα χαλιά έχουν λαστιχένια επένδυση, η οποία δεν επιτρέπει στο σκυρόδεμα να αναπνέει. Παρόλο που παρέχει καλή προστασία από κρούσεις, είναι βαρύ και άβολο στην κίνηση και δεν απορροφά καθόλου καλά τις διαρροές. Είναι επίσης ένας πολύ ακριβός τύπος προστασίας.

Πολλοί κατασκευαστές έχουν δοκιμάσει καθεμία από αυτές τις μεθόδους για την προστασία του διακοσμητικού σκυροδέματος, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί τέλεια. Το ιδανικό προϊόν θα μπορούσε να αναπνέει, έτσι ώστε το σκυρόδεμα να μπορεί να σκληρύνει, να απορροφήσει διαρροές, να αποτρέψει τη διαφορική ξήρανση και να παρέχει προστασία από κρούσεις. Εάν είναι δυνατόν, το προϊόν θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και ανακυκλώσιμο για τη μείωση των απορριμμάτων. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προϊόντα προστασίας επιφανειών στην αγορά που πληρούν όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Το Ram Board™ είναι ένα προϊόν προστασίας δαπέδου βαρέως τύπου που είναι κατασκευασμένο από χοντρό υλικό που μοιάζει με χαρτόνι. Ένα ρολό Ram Board™ έχει το ίδιο πάχος δέκα φύλλων Masonite και δεδομένου ότι έρχεται σε ρολά, είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθεί, να μετακινηθεί και να αποθηκευτεί. Ξαπλώνει γρήγορα και επίπεδο κατά το ξετύλιγμα και αφήνει την υγρασία να διαφύγει για τη σκλήρυνση των δαπέδων. Το Ram Board™ είναι αδιάβροχο και εμποδίζει τα λάδια και άλλα υλικά να διαρρεύσουν και να λερώσουν το δάπεδο από σκυρόδεμα. Η αναπνέουσα ταινία Vapor Cure™ της Ram Board μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκόλληση των φύλλων της σανίδας ram μεταξύ τους και δεν οδηγεί σε γραμμές σκλήρυνσης.

Το SurfacePro™ είναι ένα παχύ, αναπνεύσιμο προϊόν προστασίας δαπέδου που διαθέτει αντιολισθητική βάση. Έρχεται σε μεγάλα ρολά και κόβεται εύκολα σε μέγεθος. Το SurfacePro™ είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και παρέχει 40 mils προστασία για διακοσμητικά δάπεδα από σκυρόδεμα. Το αναπνεύσιμο προϊόν αποτρέπει τις γραμμές σκλήρυνσης στο πρόσφατα τοποθετημένο σκυρόδεμα και δεν θα ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή του δαπέδου. Σε αντίθεση με το χάρτινο Ramboard, το Surface Pro είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και διαρκεί περισσότερο.

Το SurfaceLiner Vapor™ είναι ένα νέο προϊόν παρόμοιο με το SurfacePro™, αλλά έχει επίσης μια ελαφρώς κολλώδη πλάτη που σχεδόν λειτουργεί σαν κόλλα. Πιάνει ελαφρά τα δάπεδα χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Το SurfaceLiner Vapor™ αναπνέει και μεταδίδει ατμούς για νέα δάπεδα από σκυρόδεμα. Είναι επίσης αδιάβροχο και ανθεκτικό στο σκίσιμο. Το SurfaceLiner Vapor™ διαθέτει προστατευτική επένδυση που είναι πολύ αποτελεσματική έναντι ζημιών από κρούση.

Το EZcover της McTech Group είναι ένα φυσικό σύνθετο υλικό από ίνες κυτταρίνης που αρχίζει αμέσως να απορροφά μια διαρροή χωρίς να υποβαθμίζεται. Έχει ένα πυκνό επάνω στρώμα και ένα μαλακό μαξιλάρι στο κάτω μέρος και είναι σχεδιασμένο να δέχεται κρούσεις. Το EZcover αναπνέει καλά, κόβεται/σχηματίζεται σχετικά εύκολα γύρω από αντικείμενα και διατίθεται σε μεγάλα ρολά για εύκολη τοποθέτηση σε μεγάλες επιφάνειες. Εάν διατηρείται σε αξιοπρεπή κατάσταση, το EZcover είναι επαναχρησιμοποιήσιμο. Είναι ανθεκτικό στην κίνηση των κατασκευών και στην κυκλοφορία με τροχούς και οι άκρες μπορούν να κολληθούν με ταινία αν χρειαστεί.

Ενώ οι εργολάβοι μπορούν να χρησιμοποιούν βασικά προϊόντα όπως πλαστικό φύλλο, μασονίτης και μοκέτα για την προστασία των διακοσμητικών δαπέδων από σκυρόδεμα, οι πιο αποτελεσματικοί τύποι προστασίας είναι τα εξειδικευμένα προϊόντα προστασίας δαπέδου. Προϊόντα όπως τα Ram Board™, Surface Pro™, SurfaceLiner Vapor™ και EZcover είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν την καλύτερη προστασία σε ανταγωνιστική τιμή. Θυμάμαι; Η προστασία είναι μια επένδυση και αποτρέπει το υψηλό κόστος αντικατάστασης ή επισκευής που μπορεί να συμβεί εάν το ακριβό δάπεδο δεν προστατεύεται. Επικοινωνήστε με τον τοπικό προμηθευτή προστασίας επιφανειών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας των πολύτιμων δαπέδων από σκυρόδεμα.

Σχολιάστε