Πώς να φωτίσετε το εφέ βίντεο της πράσινης οθόνης

Το εφέ βίντεο πράσινης οθόνης είναι εκπληκτικό. Στέκεσαι μπροστά σε ένα πράσινο σκηνικό και χτυπάς το ρεκόρ στη βιντεοκάμερα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το υλικό στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, επιλέγετε ένα νέο φόντο, εφαρμόζετε το φίλτρο chromakey και μεταφέρεστε αμέσως σε μια νέα τοποθεσία. Μπορείτε να είστε σε ένα λαμπερό νέο γραφείο, να στέκεστε σε ψηλάεικονικό σετ τεχνολογίας, στην παραλία ή ακόμα και στο φεγγάρι. Τουλάχιστον, έτσι φαντάζεστε ότι θα λειτουργήσουν τα πράγματα.

Πολύ συχνά, η πρώτη προσπάθεια που κάνετε στο εφέ πράσινης οθόνης παράγει απογοητευτικά αποτελέσματα. Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε το πράσινο φόντο από το λογισμικό επεξεργασίας, δεν θα εξαφανιστεί όλο το χρώμα. Παίζεις με τις ρυθμίσεις για να φύγει περισσότερο το πράσινο και ξαφνικά η μέση του πουκάμισού σου εξαφανίζεται. Κάνετε όλο και περισσότερες προσαρμογές μέχρι να φαίνονται καλύτερα τα πράγματα. Έχετε χάσει όλες τις λεπτές λεπτομέρειες γύρω από τις άκρες, αλλά το πράσινο έχει φύγει. Αλλά, όταν πατάτε το παιχνίδι, οι άκρες του πλάνα σας χορεύουν σαν μπουλόνια φωτισμού. Γυρνάς πίσω και θολώνεις τις άκρες μέχρι να γίνουν χυλός.

Μετά από ώρες προσαρμογής και λεπτομέρειας, δημιουργήσατε κακό βίντεο με πράσινη οθόνη.

Η δημιουργία βίντεο κακής πράσινης οθόνης είναι εύκολη

Το μυστικό που δεν σας λένε οι περισσότεροι που πωλούν τα εργαλεία και το λογισμικό για το εφέ βίντεο πράσινης οθόνης είναι ότι είναι πραγματικά εύκολο να δημιουργήσετε άσχημα αποτελέσματα. Το YouTube είναι γεμάτο με παραδείγματα φρικτού βίντεο χρωμέ. Όμως, υπάρχει ένα άλλο μυστικό. Δεν είναι πολύ πιο δύσκολο να παράγεις φανταστικό βίντεο με χρωμακι.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια ή εκατοντάδες ώρες προσπάθειας για να δημιουργήσετε βίντεο που είστε περήφανοι που μοιράζεστε με τον κόσμο. Ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία είναι ο τρόπος με τον οποίο φωτίζετε την οθόνη σας.

Ο μύθος του φωτισμού της μεγάλης οθόνης

Υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση σχετικά με τη λήψη βίντεο με πράσινη οθόνη που προέρχεται από εταιρείες που πωλούν κιτ οθόνης και φωτισμού. Αναζητήστε στο διαδίκτυο και θα δείτε μια ατελείωτη λίστα επιλογών για την αγορά ενός κιτ που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για τη λήψη βίντεο με πράσινη οθόνη. Η λίστα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται είναι πάντα η ίδια. Παίρνετε μια πράσινη οθόνη μουσελίνας, μια βάση στήριξης για να κρατάτε ψηλά την οθόνη και τρία φώτα. Παίρνεις πάντα τρία φώτα, και αυτό είναι το πρόβλημα.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη διαδικασία, πρέπει να φωτίσετε την οθόνη ξεχωριστά από το θέμα. Ένα ιδανικό κιτ φωτισμού πράσινης οθόνης περιλαμβάνει πέντε φώτα. Δύο φώτα είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στον φωτισμό της ίδιας της οθόνης. Τα άλλα τρία φώτα χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν το θέμα σας.

Τα καλύτερα φώτα για την πράσινη οθόνη σας

Ο επίπεδος ομοιόμορφος φωτισμός είναι ο στόχος όταν φωτίζετε μια πράσινη οθόνη. Οποιαδήποτε διακύμανση στη φωτεινότητα θα δυσκολέψει το λογισμικό επεξεργασίας που διαθέτετε να αφαιρέσει το φόντο διατηρώντας παράλληλα τις λεπτομέρειες των άκρων. Σε ένα στούντιο βίντεο οικιακού γραφείου, ο χώρος είναι συνήθως υψηλός, επομένως μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χρησιμοποιήσετε μεγάλα μαλακά κουτιά ή να τοποθετήσετε φώτα μακριά από την οθόνη. Ο ευκολότερος τρόπος για να έχετε καλά αποτελέσματα είναι να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες φθορισμού ή LED.

Ένα φωτιστικό τράπεζας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μεγάλο επίπεδο (συνήθως ορθογώνιο) φωτιστικό. Οι επαγγελματικές εκδόσεις μοιάζουν με φανταχτερά φθορίζοντα φώτα καταστήματος γυρισμένα στο πλάι. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας από φθηνά ανταλλακτικά που έχετε αγοράσει στο τοπικό κέντρο του σπιτιού σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν φτιάχνετε το δικό σας. Αλλά μόλις ξέρετε τι να αγοράσετε, είναι εύκολο να το κάνετε.

Τα φώτα τράπεζας LED είναι πιο ακριβά στην αγορά, αλλά διαρκούν για πάντα, δεν έχουν γυάλινο σωλήνα για να σπάσουν και συνήθως μπορούν να μειωθούν για να καλύψουν την τέλεια ποσότητα φωτός.

Τοποθέτηση των Φώτων

Ο φωτισμός της οθόνης σας με φώτα τράπεζας είναι εύκολος. Τοποθετείτε ένα φως σε κάθε πλευρά της οθόνης. Τα φώτα πρέπει να είναι προσανατολισμένα κατακόρυφα έτσι ώστε το φως να λάμπει ομοιόμορφα από πάνω προς τα κάτω. Προσαρμόστε τη γωνία και την απόσταση από την οθόνη μέχρι να φωτιστεί ολόκληρη η επιφάνεια της πράσινης οθόνης σας σε ομοιόμορφο επίπεδο φωτεινότητας.

Μόλις η οθόνη σας φωτιστεί σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα άλλα τρία φώτα που συνοδεύουν το κιτ σας για να φωτίσετε το θέμα σας. Κάντε μερικές κρίσιμες αλλαγές στις ρυθμίσεις της κάμερας σας και γρήγορα θα τραβήξετε εκπληκτικά βίντεο με πράσινη οθόνη για να τα μοιραστείτε με τον κόσμο.

Σχολιάστε