Ρύθμιση του BIOS με συμβουλές επισκευής υπολογιστή

Το BIOS είναι το Basic Input Output System που λειτουργεί ως εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας. Μέσω του BIOS το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας αρχίζει να επικοινωνεί με τις συσκευές υλικού του υπολογιστή. Το BIOS βρίσκεται σε ένα μικρό τσιπ το οποίο είναι ενσωματωμένο στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή και παρέχει σημαντικές πληροφορίες κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Για κάποιο λόγο, οι χρήστες χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στο BIOS μερικές φορές και οι ειδικοί για υπηρεσίες επισκευής υπολογιστών θα σας εξηγήσουν τους τρόπους πρόσβασης στο BIOS setup.

Οι ειδικοί επισκευής υπολογιστών προτείνουν ότι για να μπείτε στη ρύθμιση του BIOS πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την οθόνη εκκίνησης για να ακολουθήσετε τι πρέπει να πατήσετε για να εισέλθετε στην περιοχή. Η διαδικασία ρύθμισης είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διαμόρφωσης για κάθε υπολογιστή και πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο Del κατά την καταμέτρηση μνήμης για να μπείτε στην περιοχή, προτείνουν κάποιοι επαγγελματίες. Η βασική ρύθμιση παραμέτρων υπολογιστή αποθηκεύεται στην πραγματικότητα στη μνήμη διαμόρφωσης, η οποία είναι μια ειδική υποδοχή μνήμης, λένε οι ειδικοί για την τεχνική υποστήριξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν το BIOS και τη ρύθμιση ως το ίδιο πράγμα που δεν είναι παρά μια λανθασμένη έννοια. Στην πραγματικότητα το BIOS παρέχει πληροφορίες στον κύριο επεξεργαστή σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των μονάδων σκληρού δίσκου, δισκέτες, δίσκους κ.λπ. και το Setup είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τις αλλαγές στις παραμέτρους που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη CMOS ή Configuration.

Μια ακόμη παρανόηση επικρατεί στους απλούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μέσω της ρύθμισης του BIOS μπορεί να αλλάξει μια διαμόρφωση συστήματος ενώ το γεγονός είναι διαφορετικό. Το BIOS είναι μια μνήμη ROM και επειδή δεν μπορεί ποτέ να επιτρέψει την αλλαγή των δεδομένων. Έτσι, όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν αποθηκεύονται στη μνήμη διαμόρφωσης. Τώρα, οι ειδικοί στην υποστήριξη υπολογιστών θα ήθελαν να σας ενημερώσουν σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στη ρύθμιση του BIOS.

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να μπείτε στη ρύθμιση BIO. Ωστόσο, ο επαγγελματίας επισκευαστής υπολογιστών προτείνει να πατήσετε τα πλήκτρα F1, F2, F10 ή το Del για να εισέλθετε στη ρύθμιση του BIOS. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος με τον οποίο θα μπείτε σε αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης μνήμης θα χρειαστεί να πατήσετε οποιοδήποτε πλήκτρο μόλις ακούσετε τον ήχο του μπιπ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε και ακολουθείτε την οθόνη εκκίνησης. Εάν χάσετε κάτι, ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Όταν μπαίνετε στην περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα πλήκτρα για να πραγματοποιήσετε την περιήγηση. Όπως μπορείτε να πατήσετε «Enter» για να επιλέξετε ένα μενού και να πατήσετε τα πλήκτρα βέλους για να αναζητήσετε τις επιλογές. Μπορείτε να πατήσετε «Esc» για να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού και να πατήσετε τα πλήκτρα σελίδας επάνω ή προς τα κάτω για να αλλάξετε μια υπάρχουσα ρύθμιση. Κάνοντας λοιπόν τις αλλαγές που σκοπεύετε να κάνετε, πρέπει να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις πριν βγείτε από τη ρύθμιση, προτείνετε τους ειδικούς επισκευής υπολογιστών.

Σχολιάστε