Σημασία των αθλητικών εγκαταστάσεων στο σχολείο

Τα περισσότερα σχολεία στην Ινδία αποφεύγουν να συμπεριλάβουν την αθλητική εκπαίδευση στο πρόγραμμα σπουδών τους, επειδή τα περισσότερα ινδικά σχολεία είναι κυρίως ακαδημαϊκά. Αλλά η μεγαλύτερη προσοχή στις αθλητικές εγκαταστάσεις αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στην τάξη και εξυπηρετεί μια πολύ ευρύτερη κοινότητα. Η ανάπτυξη μιας αθλητικής εγκατάστασης εντός των σχολικών ορίων και η διατήρησή της στοχεύει σε μια εξειδικευμένη περιοχή πολλών μαθητών που μπορούν να επιδείξουν τα ταλέντα τους μέσω αυτού του μέσου.

Επί του παρόντος, οι αθλητικές δραστηριότητες εκτιμώνται εξίσου με τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες, επειδή η επιλογή του αθλητισμού ως καριέρας μπορεί πλέον να σας βοηθήσει να ανθίσετε, και υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πεδίων γεμάτοι ευκαιρίες για αληθινά αθλητικά ταλέντα.

Οι αθλητικές δραστηριότητες κάνουν το σώμα ενός μαθητή υγιές και καλλιεργούν τις διαχειριστικές και ηγετικές του ικανότητες. Μαζί με τους ακαδημαϊκούς, κάθε μαθητής πρέπει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα της επιλογής του, καθώς θα τον βοηθήσει να μάθει πειθαρχία στη ζωή και θα τον κάνει να αισθάνεται κίνητρο.

Για την ενασχόληση των μαθητών του σε σωματικές δραστηριότητες, όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την έκθεσή τους, θα πρέπει να διοργανώνουν εκδηλώσεις ανάλογα με τις δυνατότητές τους, ώστε οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές. Αυτό θα αναγκάσει τους μαθητές να κάνουν μεγάλα όνειρα, μπροστά από τα βιβλία και τους ακαδημαϊκούς τους.

Τα σωματικά οφέλη του αθλητισμού

Η ενασχόληση με ένα συγκεκριμένο άθλημα έχει πολύ θετική επίδραση στην υγεία. Βοηθά τα παιδιά να κάνουν τους μυς τους πιο δυνατούς και να αναπτύξουν δύναμη μέσα τους. Εκείνοι που παίζουν κάποια αθλήματα από νεαρή ηλικία έχουν φυσικά πιο υγιή σωματική διάπλαση και ενεργές εγκεφαλικές λειτουργίες από εκείνους που κάνουν σάλια μόνο για ακαδημαϊκούς.

Γιατί τα σχολεία πρέπει να συμπεριλάβουν τον Αθλητισμό στο πρόγραμμα σπουδών τους;

Η συμμετοχή των μαθητών σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις από κοινού αυξάνει το αίσθημα ενότητας και συνοχής σε αυτούς. Οι μαθητές πιέζουν τις μπάρες τους για να συντονιστούν με τους συμμαθητές τους ενώ αθλούνται. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα σε ένα άτομο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας του σώματος. Αυτά τα αθλήματα διδάσκουν στους μαθητές την πιο σκληρή αλήθεια στη ζωή: μερικές φορές αντιμετωπίζουν την αποτυχία, και μερικές φορές την επιτυχία και τίποτα δεν είναι μόνιμο.

Ο αθλητισμός μας δείχνει πώς να είμαστε πειθαρχημένοι στη ζωή και να διατηρούμε την ισορροπία έχοντας τον έλεγχο. Μας δίνει πληροφορίες για το πώς να διαχειριζόμαστε τον χρόνο και όλες τις δραστηριότητες στη ζωή. Επομένως, ο αθλητισμός παίζει τεράστιο ρόλο στη διανοητική ανάπτυξη των μαθητών διατηρώντας τις δραστηριότητες του εγκεφάλου αιχμηρές.

Πώς μπορούν τα σχολεία να βοηθήσουν τους μαθητές τους να επιτύχουν στον αθλητισμό;

Όσοι επιθυμούν να κάνουν καριέρα στον αθλητισμό ξεκινούν ήδη από την εφηβεία τους. Για το λόγο αυτό, η ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των σχολικών χώρων είναι τόσο σημαντική επειδή το μεγαλύτερο μέρος της εφηβικής χρονιάς περνά στο σχολείο. Το σχολείο παίζει ζωτικό ρόλο στην ώθησή τους να κάνουν το μέλλον τους λαμπρό. Κάτω από άξια επίβλεψη και αρχές, τα παιδιά μπορούν να φτάσουν μέχρι το παιχνίδι σε εθνικό και ακόμη και διεθνές επίπεδο. Για αυτό, πρέπει να διατηρούν σωστή διατροφή, υγεία, πειθαρχία και το πιο σημαντικό, να συνεχίσουν να εξασκούνται.

Σχολιάστε