Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για το πάγωμα του υπολογιστή μετά την εκκίνηση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να παγώνει ο υπολογιστής σας μετά την εκκίνηση, αλλά αν συμβεί, υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό, όπως η ύπαρξη ελαττωματικού υλικού, όπως η χαλαρή σύνδεση μεταξύ της μητρικής πλακέτας και του υλικού του υπολογιστή, η ύπαρξη μολυσμένου προγράμματος οδήγησης, η ύπαρξη ελαττωματικού λογισμικού που μπορεί να περιλαμβάνει τη μόλυνση από ιό ή τη λειτουργία με σφάλματα σύστημα που σημαίνει ότι το λειτουργικό σας σύστημα μπορεί να είναι κατεστραμμένο.

Εάν ο υπολογιστής σας παγώσει αμέσως μετά την εκκίνηση, ακολουθούν τα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να κάνετε τον υπολογιστή σας να ανταποκριθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αυτά τα βήματα με τη σειρά.

1. Ρυθμίστε το σύστημά σας σε καθαρή εκκίνηση και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το σύστημά σας

2. Κάντε κλικ στο start και στο πλαίσιο αναζήτησης πληκτρολογήστε misconfig και πατήστε enter. Εάν το σύστημα σας ζητήσει μια επιβεβαίωση, όπως έναν κωδικό πρόσβασης, απλώς πληκτρολογήστε τον και κάντε κλικ στη συνέχεια.

3. Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στην επιλογή εκκίνησης.

4. Κάτω από την επιλεκτική εκκίνηση, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου που λέει διαγραφή των στοιχείων εκκίνησης.

5. Επιλέξτε την καρτέλα Υπηρεσίες

6. Στη γραμμή εντολών Hide all Microsoft Services, κάντε κλικ σε αυτό το πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ στην απενεργοποίηση όλων.

7. Κάντε κλικ στο OK και όταν το σύστημα σας ζητήσει να το κάνετε κάντε επανεκκίνηση

8. Εάν το σύστημά σας εκκινηθεί και εκτελείτε τα λειτουργικά συστήματα Windows XP ή Windows Vista, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε τον αλγόριθμο divide and conquer για να εντοπίσετε την υπηρεσία Microsoft που προκαλεί το πάγωμα του υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση.

Μόλις λυθεί το πρόβλημα παγώματος εκκίνησης, θα πρέπει να ελέγξετε το μητρώο κάνοντας αυτά τα πράγματα.

1. Κάντε κλικ στην έναρξη και πληκτρολογήστε REGEDIT στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε enter.

2. Το κλειδί μητρώου που πρέπει να αναζητήσετε είναι HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlFiles System

3. Για να διαγράψετε τυχόν σύντομες ή διπλότυπες εκδόσεις για ονόματα DOS, πρέπει να ορίσετε το NtfsDisabled8dot3NameCreation στον αριθμό 1.

Εάν ο υπολογιστής σας παγώσει κατά την εκκίνηση ή αμέσως μετά την εκκίνηση, μην νομίζετε αυτόματα ότι πρέπει να διαμορφωθεί ξανά. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές και δεν θέλετε να προσπαθήσετε να το επισκευάσετε μόνοι σας, μπορείτε είτε να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό επισκευής υπολογιστών να έρθει στο χώρο σας για να το επισκευάσει είτε μπορείτε να το μεταφέρετε σε έναν τεχνικό επισκευής υπολογιστών. Είτε μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Μερικές φορές απλώς απενεργοποιώντας το και αφήνοντάς το να καθίσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά, θα βρείτε το πρόβλημα λυμένο όταν ενεργοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή.

Σχολιάστε