Συμβουλές για έργα τέχνης και γραφιστική για μια οθόνη ή εκθεσιακό περίπτερο

7 βήματα για μια επιτυχημένη έκθεση

Όταν σχεδιάζετε ένα γραφικό ή μια εικόνα για μια βάση banner με οθόνη Twist, οι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές για να το κάνετε πολύ συναισθηματικό. Σε τελική ανάλυση, ο κύριος σκοπός για να παρακολουθήσετε μια έκθεση είναι να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες ή πελάτες για περισσότερες πωλήσεις για την επιχείρησή σας.

Το πρώτο βήμα– Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές (τυπογραφία) αποφύγετε τη χρήση πολλών γραμματοσειρών στο σχέδιό σας, ακολουθήστε τον κύριο εμπειρικό κανόνα χρησιμοποιώντας το μέγιστο 3 γραμματοσειρές.

Δεύτερο βήμα– Κάντε τα γραφικά/φωτογραφία σας δυνατά και μεγάλα, η οθόνη πρέπει να τραβήξει γρήγορα την προσοχή τους, αυτό θα δελεάσει τον πελάτη στο περίπτερό σας.

Τρίτο βήμα– Χρησιμοποιήστε ζωντανά χρώματα που είναι κοντά στα χρώματα της επωνυμίας σας, χρησιμοποιώντας αντίθεση για να κάνετε την χρωματική παλέτα αρμονική.

Τέταρτο βήμα– Χρησιμοποιήστε μεγάλες ευκρινείς γραμματοσειρές για την κύρια επικεφαλίδα εστίασης, τις δευτερεύουσες κεφαλίδες και πάλι μικρότερες, με κείμενο σε ένα καλό ευανάγνωστο μέγεθος όταν ο πελάτης πλησιάζει στο περίπτερο. Η επικεφαλίδα πρέπει να είναι ευανάγνωστη από απόσταση λίγων μέτρων από το περίπτερο.

Πέμπτο βήμα– Μη φοβάσαι να είσαι διαφορετικός! Χρησιμοποιήστε ένα γραφικό ή μια εικόνα που θα δημιουργήσει ένα σημείο συζήτησης, για παράδειγμα ένα γραφικό που συνήθως δεν σχετίζεται με την αγορά σας. Ίσως μια εικονογράφηση ή να του δώσει μια ιδιόμορφη εμφάνιση και αίσθηση.

Έκτο βήμα– Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και το αν ο γραφίστας σας εργάζεται στο σπίτι σας, θα μπορούσατε να κάνετε θέμα ολόκληρο το περίπτερό σας. Εδώ θα χρειαζόταν μια ιδέα για να αποκτήσετε τη σωστή εμφάνιση και αίσθηση. Βασίστε το σε μια χώρα ή ένα συγκεκριμένο χρώμα, προσθέστε ένα στοιχείο στο περίπτερό σας που θα κάνει τους πελάτες να πατήσουν στο περίπτερο και να μιλήσουν με την ομάδα σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μιλήσετε στον πελάτη και να του αφήσετε μια κάρτα ή πληροφορίες.

Μια καλή ιδέα είναι να κάνετε ολόκληρο το περίπτερό σας ένα συγκεκριμένο θέμα και να κάνετε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Θα μπορούσε να βασίζεται σε χώρο με φόντο ένα μεγάλο αστέρι και φυλλάδια το ίδιο γραφικό.

Θα μπορούσατε να πάτε ακόμη πιο μακριά και να βάλετε το προσωπικό πωλήσεών σας να ντυθεί ως διαστημικοί που μοιράζουν επαγγελματικές κάρτες και φυλλάδια καθώς περνούν δίπλα από το περίπτερο.

Έβδομο βήμα– Κάντε το περίπτερο σας εύκολο να περπατήσετε και να συλλέξετε πληροφορίες, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό πωλήσεών σας. Εάν ο πελάτης βρίσκεται στο περίπτερό σας, αυτή είναι η ώρα σας να λάμψετε και να γνωρίσετε την επιχείρησή σας και πώς μπορεί να τον βοηθήσει.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να λάμψει και να έχει μια πολύ επιτυχημένη έκθεση.

Σχολιάστε