Συμβουλές γραφιστικής που οδηγούν στο να γίνετε ένας επιτυχημένος γραφίστας

  • Παλέτα χρωμάτων

Για να ξεκινήσετε, εξετάστε την παλέτα χρωμάτων για να πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορούν να εξισορροπηθούν τα διάφορα χρώματα. διαφορετικά θα μπορούσατε να καταλήξετε με αντικρουόμενα χρώματα. Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε ένα θέμα και η επιλογή χρώματος θα πρέπει να βελτιώσει το μήνυμα οπτικά, καθιστώντας το σχέδιο ελκυστικό. Για ένα εμπνευσμένο ή αναζωογονητικό μήνυμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο ανοιχτές αποχρώσεις, ενώ οι πιο σκούροι τόνοι είναι κατάλληλοι για βιομηχανικά ή τεχνικά έργα.

  • Οπτική ένδειξη

Οι οπτικές ενδείξεις είναι πολύ σημαντικές και οι λεπτές γραφικές αποχρώσεις κάνουν κάθε έργο να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα. Η χρήση εικόνων φόντου, σωστής γραμματοσειράς και τοπογραφίας, αφηρημένης σχεδίασης, πρόσθετων γραφικών όπως σκιές ή κάποια άλλα οπτικά εφέ μπορεί να κάνει τη δουλειά σας να μοιάζει με αυτή ενός ειδικού. Πειραματιστείτε προσθέτοντας διάφορες τεχνικές γραφικών στην ίδια εικόνα για να κατανοήσετε το εφέ που δημιουργεί η καθεμία. Καθώς αποκτάτε εμπειρία, θα μάθετε την καταλληλότερη χρήση κάθε οπτικού εφέ. Ωστόσο, μην προσθέτετε πάρα πολλά στοιχεία στο ίδιο σχέδιο, καθώς αυτό μπορεί να κάνει το σχέδιό σας να φαίνεται πιο ερασιτεχνικό παρά επαγγελματικό.

  • Διατάξεις

Η βασική διάταξη σχεδίασης είναι σχεδόν το πιο σημαντικό στοιχείο ενός σχεδιαστικού έργου και πρέπει να τύχει της κατάλληλης προσοχής. Μπορείτε να το τροποποιήσετε λίγο αργότερα, αλλάζοντας τη γραμματοσειρά ή προσθέτοντας νέα στοιχεία. Η επιλογή της τέλειας γραμματοσειράς για ένα συγκεκριμένο σχέδιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο που συμβάλλει στην αποστολή του μηνύματός σας με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεστε.

  • Προσαρμοσμένα γραφικά

Επιλέξτε προσαρμοσμένα γραφικά που μπορούν να προστεθούν στη σχεδίαση σε στρατηγικές θέσεις, ώστε να βρίσκονται στις περιοχές όπου το βλέμμα πηγαίνει με την πρώτη ματιά. Για να είναι εμφανές το όνομα της εταιρείας, τοποθετήστε το κοντά στην κορυφή συνοδευόμενο από σχέδιο που τραβάει τον θεατή προς το όνομα παρορμητικά. Θα μπορούσατε να το επιτύχετε αυτό χρησιμοποιώντας μια κλίση μοτίβου ή επικάλυψη για το κείμενο.

  • Δείξτε καλό ή κακό

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες σχεδιασμού σας, ελέγξτε το τελικό έργο σας κριτικά ως γραφίστας. Είστε ο καλύτερος κριτής για να αξιολογήσετε εάν επικοινωνεί ή όχι το επιδιωκόμενο μήνυμα. Εάν όχι, μπορείτε να εργαστείτε σε άλλες επιλογές για να βελτιώσετε τη σχεδίαση.

Ένας ειδικός στη γραφιστική έχει συνήθως μια εξήγηση για τη χρήση οποιωνδήποτε συγκεκριμένων γραφικών, χρωμάτων ή γραμματοσειρών, καθώς η τεχνογνωσία του είναι που μετατρέπει αυτά τα κοινά αντικείμενα ή έννοιες σε μερικά πολύ μοναδικά οπτικά στοιχεία.

Το πλήρες σχέδιο πρέπει να δημιουργηθεί με βάση το είδος του κοινού που περιμένετε να έχετε. Εάν τα σχέδιά σας είναι για νεότερους θεατές, ένα γνωστό θέμα θα ήταν κατάλληλο, ενώ ένα μεγαλύτερο κοινό θα ήθελε ένα αντίκες και κομψό θέμα.

Ενα επιτυχημένο σχεδιαστής γραφικών ή επαγγελματική εταιρεία γραφικών σχεδίων θα πάρει μια επωνυμία που απλά υπάρχει, ως κατασκευή, και θα τη μετατρέψει σε μια μοναδική μάρκα με την αποκλειστική όμορφα σχεδιασμένη ταυτότητά της. Η διαδικασία φτάνει στις σωστές απαντήσεις και προσδιορίζει τη διαδικασία που μπορεί να εφαρμόσει τη λύση, διασφαλίζοντας ότι η εκτέλεση είναι τέλεια.

Σχολιάστε