Συντήρηση υπολογιστή

Υπάρχουν δύο τύποι συντήρησης που μπορούν να εφαρμοστούν σε έναν υπολογιστή:

Προληπτική συντήρηση: Έκανε αίτηση σε υπολογιστή για να αποφύγει μελλοντικά λάθη και τεχνικά προβλήματα, όπως: Εύρεση και αφαίρεση ιών από τον σκληρό σας δίσκο, εύρεση και διόρθωση σφαλμάτων στον φυσικό και λογικό δίσκο, ανασυγκρότηση δίσκου, εκκαθάριση της μητρικής πλακέτας και άλλα κάρτες για αποφυγή τεχνικών προβλημάτων λόγω σκόνης κ.λπ.

Διορθωτική Συντήρηση: Αυτός που προσανατολίζεται στη διάγνωση και την επισκευή του εξοπλισμού όταν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Όταν συντηρούμε έναν υπολογιστή, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο χρόνος χρήσης και καθυστέρησης της τεχνολογίας υπολογιστών. Οι υπηρεσίες σε πολύ παλιούς υπολογιστές είναι πιο ακριβές και ως εκ τούτου δύσκολο να προμηθευτούν τα ανταλλακτικά.

Στη συνέχεια, αξιολογήστε τις φυσικές συνθήκες του υπολογιστή. Ένας αρχαίος ή σύγχρονος υπολογιστής δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε πολύ κλειστό χώρο ή να έχει βιβλία και υλικά από πάνω που να μην επιτρέπουν τη διάχυση της θερμότητας που παράγεται στη μητρική πλακέτα. (Παρότι είναι πιο δροσερό στο εσωτερικό). Όχι απαραίτητα σε δωμάτιο με κλιματισμό, αλλά σε δροσερό μέρος.

Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, υπάρχουν χρήστες που διαθέτουν υδροπνευματικές αντλίες, κλιματιστικά και έναν αριθμό ηλεκτρικού εξοπλισμού που καταναλώνουν πολλή ενέργεια κατά την εκκίνηση, είναι εκεί ακριβώς όπως υποφέρει ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή επειδή είναι πολύ ευαίσθητος στο ηλεκτρικό ρεύμα βλάβες και κάθε φορά που ανάβει το ψυγείο, υπάρχει χαμηλή ένταση ρεύματος στο ηλεκτρικό σύστημα σε όλο το σπίτι και κατά συνέπεια στον υπολογιστή. Από αυτήν την ισχύ διακύμανσης, οι σκληροί δίσκοι τείνουν να υποστούν μεγάλη ζημιά.

Μπορούμε να αρχίσουμε να αναζητούμε και να αφαιρούμε πληροφοριακούς ιούς με ένα καλό antivirus.

Βρείτε και διαγράψτε προσωρινά αρχεία στον υπολογιστή σας (*. TMP) που καταλαμβάνουν χώρο και τείνουν να διακοπεί ο υπολογιστής.

Αναζητήστε επίσης αρχεία με το CHK, εάν ο δίσκος σας αρχίσει να δημιουργεί αρχεία αυτής της φύσης, είναι πιθανό να βρισκόμαστε στην παρουσία ενός μελλοντικού κατεστραμμένου δίσκου, επειδή αυτά τα αρχεία είναι συνήθως χαμένα τμήματα άλλων αρχείων που δεν αποθηκεύονται καλά ή ίσως χάθηκε επειδή ο υπολογιστής απενεργοποιήθηκε απροσδόκητα ή ανακτήθηκαν δεδομένα από έναν κατεστραμμένο τομέα στον σκληρό σας δίσκο.

Εάν ο υπολογιστής έχει περισσότερα από 2 χρόνια εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος, κάντε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων στον χρήστη και μορφοποιήστε τον σκληρό δίσκο και εγκαταστήστε ξανά όλα τα προγράμματα. Θα δείτε γρήγορη βελτίωση.

Σχολιάστε