Σφάλματα λειτουργικού συστήματος Windows 7: Τρεις συμβουλές για τη διόρθωση σφαλμάτων στα Windows 7

Σήμερα, για τους περισσότερους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 7, το πιο απογοητευτικό πρόβλημα που εμφανίζεται συχνά είναι η κατάρρευση των Windows 7. Το λειτουργικό σύστημα διακόπτεται τυχαία χωρίς καμία υπόδειξη – τη στιγμή που εκκινείτε τον υπολογιστή, τη στιγμή που εργάζεστε σε ένα σχέδιο, ενώ αγωνίζεστε με φίλους με παιχνίδια στον υπολογιστή, όταν σερφάρετε στο Διαδίκτυο και πολλά άλλα. Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως BSOD (Blue Screen of Death), κάτω από το οποίο η οθόνη του υπολογιστή γίνεται μπλε και κολλάει τελικά. Αν και αυτό το είδος προβλήματος μπορεί να σας κάνει πολύ καταθλιπτικούς και ενοχλητικούς, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε με επιτυχία με τη βοήθεια των παρακάτω συμβουλών.

1. Εξάλειψη ιών και λογισμικού κατασκοπείας.

Πρώτα εκτελέστε μια συνολική σάρωση για να εντοπίσετε ιούς ή λογισμικό υποκλοπής spyware που είναι κρυμμένα στον υπολογιστή σας. Ορισμένοι ιοί ή λογισμικό υποκλοπής spyware είναι αόρατοι και δύσκολο να βρεθούν. Μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογιστή σας και να επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού σας συστήματος. Επιπλέον, οι υπολογιστές που δέχονται επίθεση από ιούς μπορεί συχνά να παγώσουν ή ακόμα και να κολλήσουν. Επιπλέον, αυτοί οι ιοί έχουν ισχυρή ικανότητα εξάπλωσης, όπως και κάποιοι ιοί στο ανθρώπινο σώμα. Το πιο επείγον είναι να το εξαλείψετε μόλις επηρεαστεί ο υπολογιστής σας.

Ευτυχώς, μπορείτε να εγκαταστήσετε αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς και στη συνέχεια να απομακρύνετε αυτά τα κακόβουλα προγράμματα από το λειτουργικό σας σύστημα. Διατηρείτε πάντα τον υπολογιστή σας ενημερωμένο με τους πιο πρόσφατους ορισμούς ιών. Δεν έχετε οπλίσει τον υπολογιστή σας με ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς. μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο δωρεάν λογισμικό, το οποίο δεν είναι μόνο δωρεάν αλλά και χρήσιμο.

2. Ενημερώστε τη μνήμη RAM του υπολογιστή και απεγκαταστήστε τα μη απαραίτητα προγράμματα.

Κάθε λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας καταλαμβάνει τη μνήμη τυχαίας πρόσβασης (RAM) κατά τη λειτουργία. Η RAM είναι ένα είδος μέσου αποθήκευσης που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν με οποιαδήποτε τυχαία σειρά. Εκτός από αυτές τις εφαρμογές, το λειτουργικό σύστημα Windows 7 απαιτεί επίσης έναν ορισμένο αριθμό πόρων για την εκτέλεση. Για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα προγράμματα λειτουργούν ομαλά χωρίς να κολλάνε, μπορείτε είτε να ελευθερώσετε χώρο αφαιρώντας ορισμένα περιττά προγράμματα είτε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM σε μεγαλύτερο μέγεθος.

3. Διορθώστε το σφάλμα μητρώου των Windows 7.

Το μητρώο των Windows είναι μια μεγάλη βάση δεδομένων για την αποθήκευση αρχείων και διαμορφώσεων που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση όλου του λογισμικού και του υλικού στο σύστημά σας. Μπορεί να θεωρηθεί ως η «ζωή» του υπολογιστή σας, καθώς ο υπολογιστής δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόσβαση στα δεδομένα του μητρώου. Καθώς περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερα δεδομένα που προστέθηκαν στο μητρώο θα το δημιουργούσαν συμφόρηση με περιττές καταχωρίσεις. Ορισμένες μη έγκυρες καταχωρήσεις θα προκαλούσαν σφάλματα και θα οδηγούσαν σε σφάλματα του υπολογιστή τελικά, ειδικά στα νέα λειτουργικά συστήματα Windows 7/8. Ο φθαρμένος υπολογιστής απαιτεί συχνή συντήρηση του υπολογιστή για τη βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή.

Ένα υγιές μητρώο μπορεί να φέρει το τέλος της συντριβής του υπολογιστή. Ωστόσο, το μητρώο είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο τμήμα του συστήματός σας. Είναι αδύνατο να το διορθώσετε με μη αυτόματο τρόπο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να επισημάνουν την προβληματική καταχώριση μητρώου. Εάν καταργήσετε τη λάθος καταχώρηση μητρώου ή τιμή, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει. Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, καλύτερα να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου στον υπολογιστή σας.

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σαρώσει πλήρως το μητρώο σας και να αφαιρέσει αυτές τις μη έγκυρες καταχωρήσεις. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιληφθούν ότι το πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου μπορεί να καθαρίσει ορισμένα σημαντικά δεδομένα κατά λάθος και να οδηγήσει σε οριστική απώλεια αυτών των δεδομένων. Μην ανησυχείς; οι προγραμματιστές λογισμικού έχουν ήδη λάβει υπόψη αυτή την περίπτωση. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν αφαιρέσει τις καταχωρίσεις και τα σφάλματα που επιτρέπουν στους χρήστες να επαναφέρουν το μητρώο τους στην αρχική του κατάσταση, εάν χρειαστεί.

Ακολουθήστε τις τρεις παραπάνω συμβουλές για να επιταχύνετε τον υπολογισμό σας και να εξαλείψετε εντελώς τα σφάλματα των Windows 7. Εκτελέστε μια πλήρη σάρωση του υπολογιστή σας με ένα εργαλείο καθαρισμού μητρώου, βουτώντας βαθιά σε κάθε πτυχή του συστήματος του υπολογιστή αναζητώντας πιθανά προβλήματα γρήγορα και με ακρίβεια. Μετά τη σάρωση του υπολογιστή, θα εκπλαγείτε από την απόδοση του υπολογιστή.

Σχολιάστε